Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Εμπαίζουν τους ΕΠ.ΟΠ και αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια-Αυταπάτες και Βόλεμα καταρρέουν!

Εμπαίζουν τους ΕΠ.ΟΠ και αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια
Μούφα Μονιμοποίηση για τους ΕΠ.ΟΠ. που κυνηγούσαν το βόλεμα στον Στρατό και νόμιζαν ότι δεν θα τους έπιανε το νόμος του 74 που προβλέπει 40 χρόνια εργασίας για να βγεις στην σύνταξη!

«Είμαι επαγγελματίας οπλίτης του στρατού ξηράς και θα ήθελα να αναδείξω ένα σοβαρό θέμα του στρατού, όπου η κυβέρνηση, πρώτα ο κ. Παναγιωτόπουλος και ειδικά σήμερα ο κ. Δένδιας, αδιαφορούν εδώ και 5 χρόνια.

Είμαστε πάνω από 20.000 οι ΕΠ.ΟΠ που μπήκαμε στο στρατό με προκήρυξη και στα 7 χρονιά μονιμοποιηθήκαμε. Ο πιο παλιός ΕΠ.ΟΠ έχει αυτή τη στιγμή 22 χρόνια και κάτι, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να είναι από 43 έως και 49 ετών. Στην προκήρυξη έγραφε για 35ετη πραγματική υπηρεσία, με το νόμο του 2001 για τους ΕΠ.ΟΠ και ξαφνικά εδώ και 4 με 5 χρόνια η κυβέρνηση ξέθαψε από το πουθενά ένα νόμο του 1974 για τους μόνιμους οπλίτες, όπου δεν υπήρχε σε καμία προκήρυξη. και αναγράφει πως με ηλικιακό όριο στα 50 υπάρχει αυτεπάγγελτη αποστρατεία, και μάλλον λόγω νέου ασφαλιστικού, χωρίς άμεση σύνταξη, έως και το 60ο έτος της ηλικίας μας, κάτι το οποίο έχει πει και το υπουργείο εργασίας σε απάντηση βουλευτού.

Το θέμα έχει γίνει γνωστό εδώ και χρόνια από τις ενώσεις ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ οι οποίες εγγράφως πιέζουν τούς υπουργούς χωρίς να υπάρχει καμία λύση λέγοντας συνέχεια πως το θέμα μας θα υπάρξει στο επόμενο, και κάθε επόμενο νομοσχέδιο, όπου μέχρι στιγμής λαμβάνουμε μόνο τον εμπαιγμό.

Ο κ. Κεφαλογιάννης 1 Απριλίου δεσμεύτηκε πως θα δοθεί λύση στο προσεχές νομοσχέδιο όπου το θέμα μας θα βρισκόταν μέσα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το νομοσχέδιο πέρασε μέσα στη μεγάλη εβδομάδα, νύχτα πέρασε, και δεν ήμασταν πουθενά μέσα.

Στις 17/5, 9 το πρωί στη βουλή όπου παρευρίσκοντο 5 άτομα της ΠΟΜΕΝΣ και ενώ περιμέναμε επιτέλους την απάντηση του κ. Δένδια, η απάντηση του ήταν εντάξει πως κάνετε έτσι, 2 ΕΠ ΟΠ. είναι να φύγουν φέτος, έχουμε χρόνο, οι πολλοί είναι το 2025 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), αδιαφορώντας στην ουσία γι' αυτά τα 2 άτομα για το τι θα κάνουν, και στην ουσία χωρίς να υπάρχει χρόνος όπως είπε γιατί αρχίζουν άμεσα οι αποστρατείες το 2024.
Η πλειοψηφία των ΕΠ.ΟΠ. έχοντας σίγουρο πλέον πως οι αποστρατείες είναι πολύ κοντά δεν ξέρουν τι να κάνουν αυτοί και οικογένειες τους όπου ξαφνικά 50 ετών θα βρεθούν χωρίς εισόδημα. Ήδη στο Π.Ν υπάρχει σωρεία παραιτήσεων, αλλά ειδικά το 2023 το νούμερο έχει ξεφύγει με 180 παραιτήσεις, και το πρώτο τετράμηνο του 2024 με 73 παραιτήσεις και έπεται συνέχεια».

ΕΠ.ΟΠ.: Άντε και delivery στα 50 μέχρι να βγει η σύνταξη! Αυτή είναι η καριέρα στον στρατό

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ΞΑΦΝΙΚΑ, αυτό που έχει υποστηρίξει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εδώ και μήνες.
Οι ΕΠ.ΟΠ. θα πεταχτούν στην Ανεργία.
Φθηνή προπαγάνδα τα περί Μονιμοποίησης....
Κούφια λόγια για να Στρατολογήσουν την νεολαία τα περί Καριέρας στον Στρατό...
Στα 50 τους χρόνια δεκάδες χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ. θα βρεθούν ανεπάγγελτοι στο δρόμο και κάτι θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους μέχρι να πάρουν σύνταξη στα 67 ή στα 74, όπως το δρομολογεί ο Γεωργιάδες.
Παρά τα παραμύθια που πλασάρουν Δεξιοί  Συνδικαλιστές και δημοσιογραφικά σαιτ φερέφωνα του Υπουργείου και των Στρατηγών, ο Δένδιας δεν έφερε καμιά διάταξη για τους ΕΠ.ΟΠ. στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το Πάσχα.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ-ΝΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

6 σχόλια:

  1. Να βγουνε και η υπουργοι μετα απο 40 χρονια ενεργεις κυβερνησης και οχι στα 8 χρονια για συντάξει και να γινει το παρομοιο με τα λεφτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλα ειναι τα ερωτηματα και λιγες ειναι απαντήσεις ακομα και το εφάπαξ ( ποσα θα παρουν και ΑΝ θα παρουν που σημαινει οτι θα κλεψουν αρκετα ) αλλα και οτι 2 η 1 μηνας δεν ακουμπας τον μισθο οπου μερικη δεν θα μπορουν να φυγουν ,ειδικα στα νησια που θελουν ολοι να φυγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουμε χρονο ακομα και...ξαφνικα μια μοναδα που ειναι αποκλειστικα με στελεχη και δεν ερχεται κανενας μετάθεση θα μείνει με 45 ατομα στο συνολο ( χωρις στρατιωτες ,διοτι μερικες δεν εχουν στρατιωτες )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλα ρωταμε και δεν περνουμε απάντησης ακομα για το εφάπαξ ( διοτι και αυτο θα φαγωθεί ετσι ακούγεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αποστρατεία ειναι πλεον σιγουρη δεν θα παρουν μετρα ,διοτι υπαρχει κλαψα και καποιη ελπιζουν οτι θα δουνε μεγαλυτερους μισθους και δυστυχώς ατομα που ειναι τουριστες (δηλαδη εχουν μαγαζια εξω και αλλα και βγαζουν εξτρα εισόδημα) δεν τους βλεπεις και μεσα ,γιατι δωροδοκουν με υλικα για να μην ειναι μεσα αλλα ουτε και στης άσκησης και ειναι βαρια 24ωρες και δεν τους ξαναβλεπεις και απλα πληρωνεις την νύφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απο την στιγμή η μεγάλη τα παρουσιαδουν ομορφα και ροδινα αλλα και οτι δεν υπαρχει ανησυχία και οτι θα γλυτώσουν λεφτα ειναι το καλύτερο μιας θελουν αυξηση μισθου η μεγαλη καπως έπρεπε να γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή