Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

50 Μ/Κ ΤΑΞ: Τι έγιναν τα οχήματα μάρκας Mitsubishi L200; Υπάρχουν ύποπτες συνδιαλλαγές που δεν πρέπει να μαθευτούν;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στελέχη της 50 Μ/Κ ΤΑΞ θέλουμε να γνωστοποιήσουμε/καταγγείλουμε τα εξής: 
Εξαφανισμένα τα οχήματα μάρκας Mitsubishi L200 (λευκά) τα οποία είχαν παραχωρηθεί πριν μερικά χρόνια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μονάδες του στρατού με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα στελέχη της παραμεθορίου και τις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στην περιοχή του Έβρου. 
Συγκεκριμένα στην 50 ΤΑΞ διατέθηκαν περί τα 4 με 5 οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε περιπολίες των συνόρων και εξυπηρετούσαν τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν εξ αρχής ωστόσο το τελευταίο διάστημα (υπολογίζουμε τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια) μόλις ένα εμφανίζεται στις περιπολίες – τα υπόλοιπα παραμένουν εξαφανισμένα. 
Ως αποτέλεσμα για τις ίδιες ανάγκες δίνονται Hammer και τζιπάκια – οχήματα τελείως ακατάλληλα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της φύλαξης των συνόρων. 
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε, που βρίσκονται λοιπόν τα L200; ΜΗΠΩΣ χάλασαν; 
ΜΗΠΩΣ κάποιοι ανώτεροι φρόντισαν να διατεθούν για δικές τους ανάγκες (όπως άλλωστε ακούστηκε ότι ξανασυνέβη το παρελθόν);
Ποιος είναι ο λόγος που αλλάζουν τα στελέχη που συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης των συνόρων τόσο συχνά; 
Συγκεκριμένα κάθε δυο μήνες τα στελέχη απομακρύνονται και αντικαθίστανται με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να επιτελεί τον σκοπό της. 
Και αυτό γιατί μόλις τα στελέχη αποκτούν την εμπειρία και μαθαίνουν τα σημεία στα οποία ενεργούν, φεύγουν και στην ομάδα μπαίνουν νέοι με πολλές φορές μηδενική γνώση και εμπειρία της κατάστασης. 
Αυτό κάνει αναποτελεσματική την ομάδα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα – της φύλαξης των συνόρων... 
Εφόσον λοιπόν είναι μια πρακτική αναποτελεσματική για ποιον λόγο εξακολουθεί να συμβαίνει; 
Τι φοβούνται; 
Να μην έχουν τα στελέχη των ομάδων αυτών ύποπτες συνδιαλλαγές ή μήπως να μην γνωρίζουν τυχόν άλλες ύποπτες συνδιαλλαγές άλλων που ήδη μπορεί να συμβαίνουν; 
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε.

Επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα όσα αντιμετωπίζουμε εκ των έσω εμείς που φυλάμε στον Έβρο και τα σύνορα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Αυτή η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ δημοσιοποιείται για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της βρωμιάς που χαρακτηρίζει το αισχρό κυνήγι προσφύγων από τον Ελληνικό Στρατό.
Ας μην ξεχνούμε ότι πρόσφατα έγινα δύο βίαια περιστατικά χωρίς να δίνονται πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Αναφερόμαστε στον τραυματισμό Συνοριοφύλακα σε ανταλλαγή πυροβολισμών και στην επίθεση κατοίκου του Έβρου στο συνοριακό ελληνικό και τουρκικό φυλάκιο στον Έβρο.
Στον Έβρο υπάρχει ένα άθλιο καθεστώς βίας, ακραίας παρανομίας και Επαναπροωθήσεων.
Στο οποίο εμπλέκονται ένστολοι αλλά και πολίτες.
Τα όσα μας λένε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα αισχρά συμβαίνουν....
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
   

1 σχόλιο:

  1. Το ερώτημα είναι ποτέ βάφτηκαν,διότι λευκά να υπάρχουν στο στρατό δύσκολα και πολύ πιθανόν λόγο κόστους τα βάφουν και δεν εινάι το μοναδικό σημείο που εξαφανίζονται μιας και μοιράζονται τα οχήματα αυτά όταν είναι καλά μηχανικά σε όλοι την Ελλάδα,οπότε μην περιμένει κάποιος να τα ξαναδεί ,ειδικά για περιπολίες ίσως για φωτογραφίες ναι όπως πάει με το καιρό

    ΑπάντησηΔιαγραφή