Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

526 Μ/Κ ΤΠ 31η Ταξιαρχία: Τι πήγε να δει ο ΑΓΕΕΘΑ Χούπης στον Έβρο; Τους φαντάρους γιατί δεν τους ρωτά τι ζουν;


Σε μια ακόμη από τις γνωστές Επιθεωρήσεις της Στρατιωτικής Ιεραρχίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χούπης επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.
Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ Σ.Σ) Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.
Τι άραγε πήγε να δει ο ΑΓΕΕΘΑ Χούπης στον Έβρο; 
Τους φαντάρους γιατί δεν τους ρωτά τι ζουν;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Παραθέτω τα παρακάτω θέματα τα οποία πρέπει να εισακουστούν για τη κατάσταση που επικρατεί στην 31 ταξιαρχία και ειδικότερα στο 526 Μ/Κ ΤΠ. 
Η κατάσταση εδώ και χρόνια ήταν άθλια για στελέχη και στρατιώτες.
Διοικητές έφυγαν και ήρθαν χωρίς να νοιαστούν καν για το προσωπικό το οποίο έχουν ξεφτιλίσει σε βαθμό να μην έχουν προσωπική ζωή και ελεύθερο χρόνο.
Μηδαμινή αλλαγή προς το καλό παρά μόνο προς το κακό σέρνοντας μαζί τους και αξιωματικούς κάνοντας τους σαν τους ίδιους! 
Πρώτον υπάρχουν πολλές παραιτήσεις αποσπάσεις και μεταθέσεις σε διάρκεια χρόνων.
Αποκλειστικά στην συγκεκριμένη μονάδα η οποία δεν είναι τάγμα με τον αριθμό στελεχών παρά μόνο μια υπομονάδα προς διάλυση θα την χαρακτήριζε κανείς, έχουν μείνει 39 ενεργά στελέχη μετρημένα με αποδείξεις και έγγραφα.
Που ΔΕΝ συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες υπάρχουν διαχωρισμοί και κλίκες ακόμα και στο μοίρασμα υπηρεσιών και Αγράφων υπηρεσιών όπως το ποτάμι.
Τα οποία ξεσκίζουν συνεχώς και έχουν ομήρους 24 ώρων υπηρεσιών σε τομείς που δεν ανήκουν σε αυτήν πχ στην Γέφυρα Κήπων, καθώς πλήθος δραστηριοτήτων όπως αγήματα, βολές, ασκήσεις, συναγερμούς, παρελάσεις και άλλες υποχρεώσεις οπως αμμονισήδες, ποτάμια, τμήματα παρατήρησης, δασοπερίπολα , Ξενοκράτη, λιμάνι πλάι στους Αμερικανούς, τρένα και φύλαξη πυρομαχικών σε διάφορα φυλάκια.
Ειδικότερα τους ΟΒΑ τους οπλίτες βραχείας ανακατάταξης τους χρησιμοποιούν σαν μισθοφόρους, σαν σκλάβους για τις αμέτρητες υπηρεσίες που εκτελούν κάθε μήνα.
Δίχως να νοιάζονται αν έχουν υποχρεώσεις ή έξω ζωή.
Δεν αναγνωρίζονται σαν μόνιμο προσωπικό.
Τους πίνουν το αίμα στην κυριολεξία, σε σημείο να μη βλέπουν την έξω ζωή σχεδόν καθόλου με όλες αυτές τις υποχρεώσεις που τους ανατίθενται να εκτελέσουν.
Επιπλέον δεν πληρώνονται τα λεφτά της παραμεθορίου ενώ υπηρετούν στο πιο ευαίσθητο σημείο του στρατού σε όλη τη μεθόριο.
Δεν πληρώνονται το ποτάμι και τις λοιπές υπηρεσίες που ένας ΕΠ.ΟΠ. πληρώνεται καθώς πρακτικά και θεωρητικά οπλίτες μη μονιμοποιηθέντες είναι παράνομο να εκτελούν τέτοιου είδους υπηρεσία όπως και οι στρατιώτες που χρησιμοποιούνται ως συνοδηγοί στην υπηρεσία την συγκεκριμένη παράνομα . 
Επιπρόσθετα μας βάζουν Σαββατοκύριακα μέσα σε ημέρες άδειας, 24 ώρες υπηρεσίες - 12ωρα ποτάμια και λοιπές υποχρεώσεις- και εκφοβίζουν τους ΟΒΑ πως υπάρχει διαταγή που δεν τους επιτρέπει να έχουν ελεύθερο Σαββατοκύριακο ακόμα και αν έχουν βάλει άδεια κανονική.
Από Δευτέρα σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχει μέρα προαναχώρησης. Έχουν φτιάξει δικούς τους νόμους ενάντια στην Νομοθεσία και τις διαταγές.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπης γνωρίζει τι συμβαίνει στην 31 Ταξιαρχία ειδικότερα στο 526 Μ/Κ ΤΠ;
Η πραγματική κατάσταση που επικρατεί και οι συνθήκες που βιώνουμε θα τον βγάλουν από τα ρούχα που φορούσε στην τελευταία του επίσκεψη.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύουμε ότι αυτά που αναφέρει η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ αποκαλύπτουν την πραγματικότητα του Στρατού στον Έβρο.
Μια άθλια πραγματικότητα που μένει μακριά από τα φώτα της Δημοσιότητας και δεν την ακουμπά οι Δημόσιες σχέσεις Στρατηγών και Υπουργών που χαράσσουν την ευρύτερη πολιτική.
Το κάθε μέλος της Ιεραρχίας, όσο πιο ψηλά βρίσκεται, έχει και διαφορετικό μερίδιο ευθύνης.

 Απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων. 
Καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν Παραπονούμενοι.
Να ζητήσουν ΑΚΡΟΑΣΗ από Διοικητή, Ταξίαρχο και Στρατηγό.
Να στείλουν επιστολές καταγγελίας.
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια.
ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΟΛΟΥΣ.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στο ύψος του Βασικού Μισθού, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
Κανένας νέος και νέα να μην καταταγούν Μισθοφόροι Στρατιώτες ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.
Κανένας μαθητής να μην δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές.
Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Η πάλη για την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Αντιπολεμικό Κίνημα για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και των Πολεμικών Εξοπλισμών, ενάντια στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Διαβασε τι λεει στην σελιδα capital ο Δενδιας που ξεπερναει καθε φαντασια και ειναι πλεον σιγουρο οτι νομιζουν οτι εχουν πληρες μοναδες και οτι με την ατζέντα 2030 θα ειναι συγχρονος στρατος κτλπ κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή