Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς κυριαρχεί το δίλημμα "Χαλάρωση ή περισσότερος Αυταρχισμός"!

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων μετά την παταγώδη αποτυχία προσέλκυσης σπουδαστών.
Είναι ένας προβληματισμός που διαχέεται στο Υπουργείο Άμυνας και το Πεντάγωνο, αλλά και στο στρατιωτικό κατεστημένο.
Δεν περνά απαρατήρητη η πλούσια αρθρογραφία των τελευταίων ημερών από Ανώτατους και Ανώτερους Αξιωματικούς που επιχειρούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και να προτείνουν λύσεις.
Καταρχήν, όλοι, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αποδέχονται την άποψη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι στις Στρατιωτικές Σχολές δεν κατατάσσονται  αυτοί που αγαπούν περισσότερο την Πατρίδα.
Ένα μικρό τμήμα των υποψηφίων σπουδαστών έχουν οικογενειακές παραδόσεις και μιλιταριστικές αντιλήψεις, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των σπουδαστών είναι παιδιά λαϊκών φτωχών οικογενειών, των αστικών κέντρων και της υπαίθρου, που αναζητούν σταθερότητα, βόλεμα και επαγγελματική αποκατάσταση.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο, όλοι πλέον αποδέχονται άλλη μια θέση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σχετικά με τον νέο ρόλο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του σύγχρονου επιχειρηματικού κράτους Άμυνας/Ασφάλειας και των στρατηγικών διακυβευμάτων της αστικής τάξης.
Αν στο παρελθόν ο Στρατός είχε ως ρόλο την Καταστολή του κόσμου της εργασίας και την υπεράσπιση των συμφερόντων της ελληνικής άρχουσας τάξης στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, τώρα επιπλέον εμπλέκεται ολοένα στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους σχεδιασμούς των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το απαραβίαστο των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο από πρόσφυγες και μετανάστες. Να προσθέσουμε επίσης και τον κοινωνικό ρόλο του στρατού, που ανακάλυψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συνέχισε η ΝΔ για να καλύψει τις δραματικές συνέπειες του Λιγότερου Κράτους, στρατηγική επιλογή της άρχουσας τάξης, η οποία δρομολογήθηκε βίαια μέσω των μνημονίων.

Σε ένα τρίτο επίπεδο, υπάρχει μεγάλο θέμα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΣΣΕ, όπου κυριαρχεί η Βία και η Ταπείνωση, ως μέσω Πειθαρχίας και διαμόρφωσης του νέου Αξιωματικού.
Η ακραία αυτή Βία, που προκαλεί την αποχώρηση δεκάδων σπουδαστών κάθε χρόνο, πλέον αποκαλύπτεται, κάνοντας ακόμη περισσότερους να γυρνούν την πλάτη στις Στρατιωτικές Σχολές όπου κυριαρχεί η Βαναυσότητα και επωάζεται η Ναζιστική Ακροδεξιά.

Ποιο επομένως είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζουν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων;
Ή θα χαλαρώσουν την εκπαίδευση, θα περιορίσουν τα καψόνια και τη βαναυσότητα ή θα αυξήσουν τη βία κάνοντας την υπερήφανα και αναγνωρίζοντας την δημόσια, συνώνυμο της διαπαιδαγώγησης του κάθε Αξιωματικού. 
Η χαλάρωση στην εκπαίδευση των Αξιωματικών θα σημάνει μια ευρύτερη χαλάρωση στις μονάδες που δεν επιθυμούν όμως.
Από την άλλη μεριά, οι εραστές της βίας στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι έτσι και αλλιώς από εδώ και εμπρός θα υπάρχει περιορισμένο ενδιαφέρον για τις Στρατιωτικές Σχολές, ενώ κάποιες δεκάδες νεαροί σπουδαστές θα αποχωρούν στους πρώτους μήνες.
Προτείνουν λοιπόν η βία στην εκπαίδευση να οξυνθεί και να αποτελεί φυσιογνωμικό στοιχείο της Σχολής.
Η Σχολή να προσελκύει του πιο αποφασισμένους και φτωχούς, τους οποίους θα εκπαιδεύει με τον πιο ακραίο τρόπο.
Σύμφωνα με τις ακραίες αυτές απόψεις μόνο "οι Άνδρες, οι Ικανοί και Άξιοι" θα πρέπει να εκπαιδεύονται. 
Οι υπόλοιποι δεν μας κάνουν και να σηκωθούν να φύγουν γρήγορα και κρατώντας κλειστό το στόμα τους για τα όργια βίας που συντελούνται.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά, απορρέουν από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης και απαιτούν την παρέμβαση ενός νέου Αντιπολεμικού Κινήματος.
Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται η στρατηγική σημασία της κινηματικής παρέμβασης στον Στρατό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com   

2 σχόλια:

  1. Δεν χρειάζονται καψωνια αλλά να μαθαίνουν από τις ελλείψεις που υπάρχουν ότι σε 100 χρόνια μπορεί να γίνουν εγκαταστάσεις και να έρθουν θεοσταλτα τα ανταλλακτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καψωνια δεν χρειάζονται άλλα να έχουν γνώσεις στο αντικείμενο που θα υπηρετούν θεωρητικά αλλά οποίο πολύ πρακτικά και την ασφάλεια του πρωσοπικου και όλα τα υπόλοιπα που μάλλον θα υπάρξει απογοήτευση ( εγκαταστάσεις κτλπ) πόσο μάλλον όταν πάνε σε κανένα τουριστικό Νησί και δεν θα τους μείνει ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή