Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Η σιωπή της Ένωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων για τον ρόλο και τους κινδύνους του στρατιωτικού προσωπικού στη Βοσνία-μόνο η Αμοιβή τους ενδιαφέρει!

Η σιωπή της Ένωσης Στρατιωτικών Ιωαννίνων για τον ρόλο και τους κινδύνους του στρατιωτικού προσωπικού στη Βοσνία
Όπως και στην περίπτωση του παρολίγον θανατηφόρου δυστυχήματος με τα πυρομαχικά στο πεδίο βολής του Πετραλωνίου στη Ζίτσα, έτσι και στην περίπτωση της υποχρεωτικής αποστολής στρατιωτικών στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Ένωση Στρατιωτικών Ιωαννίνων δείχνει να μην ενδιαφέρεται και τόσο για τους λόγους και την επικινδυνότητα της αποστολής, μοιάζοντας να αποδέχεται την αντιμετώπιση των στρατιωτικών ως αναλώσιμων. 
Ακόμα χειρότερα: 
Η συμμετοχή σε τέτοιες αποστολές αντιμετωπίζεται από μερίδα του στρατιωτικού κατεστημένου σαν ευκαιρία προκειμένου κάποιος να πάρει υψηλότερες αμοιβές και μόρια (που θα οδηγήσουν και αυτά σε γρηγορότερη ανέλιξη και επομένως επίσης σε υψηλότερες αμοιβές).
Έτσι, στην ανακοίνωσή της ασχολείται κυρίως με το ζήτημα της υποχρεωτικότητας της διαταγής για συμμετοχή στην "ειρηνευτική δύναμη Βοσνίας", ενώ εκπρόσωποί της ομολογούν ότι είναι σχεδόν αποκλειστικά το οικονομικό κριτήριο που ωθεί τα στελέχη στο να επιλέξουν να υπηρετήσουν στο εξωτερικό.
Και προτείνει να υπάρχει καλύτερη αμοιβή για την αποστολή ώστε να βρίσκονται πιο εύκολα εθελοντές στρατιωτικοί. 

Αντιθέτως, η Ένωση δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται καθόλου για το γεγονός ότι τέτοιες αποστολές εξυπηρετούν σχεδιασμούς της άρχουσας τάξης και ιμπεριαλιστικές βλέψεις, άρα είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την ίδια τη ζωή των καλοπληρωμενων υπηρετούντων εκεί. 
Πρόκειται για μία περιοχή που έχει γνωρίσει στο πρόσφατο παρελθόν απίστευτη βία, ενώ οι εντάσεις έχουν τον τελευταίο καιρό οξυνθεί, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο ομόσπονδα υποκείμενα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, η Σερβική Δημοκρατία, να έχει εκφράσει την πρόθεσή της για απόσχιση, είτε με σκοπό την ανεξαρτητοποίηση, είτε την ένωση με τη Σερβία.
Αυτή η εξέλιξη, που πιθανόν να ανοίξει στο άμεσο μέλλον νέα ένταση και κύκλο αίματος στην ταραγμένη περιοχή, δείχνει να μην ενδιαφέρει την Ένωση. 
 Θέλει λοιπόν η Ένωση να περιοριστεί ο στρατός στην άμυνα του κράτους ή επιθυμεί να υπάρχει η επιλογή της αποστολής σε επικίνδυνες περιοχές ανά την υφήλιο, προκειμένου να ανεβαίνουν οι αμοιβές όσων πιεζόμενων από την οικονομική κατάστασή τους επιθυμούν να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για μερικά παραπάνω ευρώ;

Εμείς καλούμε τους αξιωματικούς να εκφράσουν τη αντίθεσή τους στην αποστολή. 
Γνωρίζουμε ότι πολλοί πια αναλογίζονται τον κίνδυνο και για αυτό το κράτος δεν βρίσκει πρόθυμους να ρισκάρουν τις ζωές τους, ακόμα και με παχυλές απολαβές, οπότε και έχει επιλέξει την αντιδραστική μέθοδο του "εντέλλεσθαι". 
Ο στρατός δεν έχει καμία δουλειά εκτός συνόρων για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματιών, του δυτικού ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου