Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Σάπιες υποσχέσεις Μητσοτάκη στη Θεσσαλία, που αγωνίζεται για ζωή

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες επιχείρησε να πουλήσει ο Κ. Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή περιοδεία του στη Θεσσαλία, που ακόμα έχει τις πληγές της ανοικτές ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες και την κακοκαιρία Ντάνιελ. Την ώρα που το 20% των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε την πρώτη αγωγή, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Επιτροπών των πλημμυροπαθών, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε προκλητικά να δίνει… συγχαρητήρια σε υπουργούς της κυβέρνησης, ενώ ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί καν το σχέδιο ανασυγκρότησης της πολύπαθης περιφέρειας! Ένα χρόνο μετά η “κυβέρνηση των αρίστων” (τρομάρα τους) δεν έχει καν σχέδιο…

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως το κόστος του Ντάνιελ θα φτάσει τα 3 δισ. ευρώ, με ένα κομμάτι να πηγαίνει στις αποζημιώσεις και το υπόλοιπο και μεγαλύτερο σε έργα υποδομής. Βεβαίως έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως “οι πόροι είναι πεπερασμένοι”, πάντα μέσα στο σφικτό κουστούμι της δημοσιονομικής πειθαρχίας των ευρω-μνημονίων και του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προωθεί μέτρα αντιδραστικής αναδιάρθρωσης στον κάμπο, με πρώτο βήμα την πορεία ιδιωτικοποίησης του νερού, με τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείρισή του, στη θέση των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης.
Όπου κι αν πήγαν ο Κ. Μητσοτάκης και το κυβερνητικό κλιμάκιο συνάντησαν την οργή και την αγανάκτηση των πληγέντων, των αγροτών και των εργαζομένων, που διαδήλωσαν διεκδικώντας άμεσα λύσεις στα ζωτικά προβλήματά τους. Η κυβέρνηση κινητοποίησε παντού την αστυνομία, περιορίζοντας τους διαδηλωτές, αλλά χωρίς να καταφέρει να καταστείλει το μήνυμά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου