Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Το κράτος-τρομοκράτης «πυρπολεί» τη Μέση Ανατολή

Γιώργος Παυλόπουλος

Μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις σε έδαφος ξένης χώρας στη σύγχρονη ιστορία εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα στον Λίβανο το Ισραήλ. Χτυπώντας στο ψαχνό, σε πολυσύχναστες περιοχές και σε ώρα αιχμής, το κράτος-τρομοκράτης προκάλεσε τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων, ανάμεσα στους οποίους πολλοί άμαχοι και παιδιά.

Ο εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η επίθεση, μέσω παγιδευμένων με εκρηκτικά βομβητών και συσκευών ενδοεπικοινωνίας (όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία) δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την ουσία. Αναδεικνύει, αντιθέτως, το γεγονός ότι προκειμένου να εκτελεστεί το σχέδιο της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ υπήρξε μια διεθνών διαστάσεων συνωμοσία αρκετών μηνών, στην οποία συνέπραξαν αρκετοί από τους υποστηρικτές του Νετανιάχου στη Δύση.
Ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της επίθεσης – η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια – ήταν τόσο εξόφθαλμος ώστε να καταδικαστεί τόσο από τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και από τον απερχόμενο «υπουργό Εξωτερικών» της ΕΕ. Παρ’ όλα αυτά, δεν χωράει αμφιβολία ότι οι σύμμαχοι του Ισραήλ και πρώτες από όλους οι ΗΠΑ, δεν θα επιτρέψουν οποιαδήποτε καταδίκη του σε θεσμικό επίπεδο. Τελικά δε, θα ρίξουν για μια ακόμη φορά όλη την ευθύνη στους Παλαιστίνιους, τον λαό του Λιβάνου και άλλων χωρών της περιοχής, που στενάζουν κάτω από την «μπότα» των σιωνιστών.

Προκειμένου δε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τους απώτερους στόχους του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνάς του έσπευσε να δηλώσει ότι τα χτυπήματα αυτά σηματοδοτούν μια νέα φάση στον πόλεμο, με τη μεταφορά του κέντρου βάρους από τον Νότο (Λωρίδα της Γάζας) προς τον Βορρά (Λίβανος). Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι στόχος του κράτους-τρομοκράτη είναι να επιβάλει δια της βίας τα συμφέροντά του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η απειλή γενίκευσης είναι πιο μεγάλη παρά ποτέ. Η εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ αδιαμφισβήτητη. Η ανάγκη οι λαοί να τους σταματήσουν και να καθορίσουν το μέλλον τους αδήριτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου