Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Φαντάροι από τον Έβρο: Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Να μπει ένα τέλος στην βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ. Οι φαντάροι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ένα νέο ρεσάλτο αντιμεταναστευτικής πολιτικής το τελευταίο διάστημα, μετά τις εξαγγελίες της Γερμανίας για κλείσιμο των συνόρων της, με άμεσες αλλαγές στα χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη από τις Καστανιές Έβρου έδωσε το μήνυμα για ένταση των εργασιών για επέκταση του φράχτη, και αύξηση των περιπολιών από τα σύνορα μέχρι την Κομοτηνή από τη συνοριοφυλακή και το δυναμικό του Ελληνικού Στρατού.

Όσοι υπηρετούμε ή έχουμε υπηρετήσει στον Έβρο γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Ήδη στα σύνορα επικρατεί μια πολεμική κατάσταση, απόρροια και της εδώ και χρόνια σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβερνήσεων, που βλέπει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν "ασύμμετρη απειλή" με καθημερινές διώξεις και επαναπροωθήσεις, στοιβάγματα σε σύγχρονα "στρατόπεδα συγκέντρωσης" όπως η Μόρια, ενώ πολλές φορές οδηγεί ακόμα και στον θάνατό τους. Ο Έβρος έχει μετατραπεί σε φρούριο με τον φράχτη, τα φυλάκια και τις κάμερες που υπάρχουν παντού.

Είναι μια πολιτική που τροφοδοτεί αυτό που λέει ότι θέλει να αντιμετωπίσει, την παράνομη διακίνηση των προσφύγων (άρα και τα παράνομα δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες), η οποία οδηγεί σε γεγονότα όπως και αυτά του Ιουλίου με τον πυροβολισμό συνοριοφύλακα στον Έβρο, και άλλα πολλά αντίστοιχα που συμβαίνουν συχνά στα σύνορα αλλά ευτυχώς δεν έχουν τέτοια κατάληξη. Παράλληλα καλλιεργεί τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, σε μια περίοδο που κυβέρνηση και ΕΕ ποδοπατούν κάθε λαϊκό δικαίωμα.

Πολλοί από εμάς που κάνουμε τη θητεία μας συμμετέχουμε σε περιπολίες στα σύνορα και κάνουμε υπηρεσίες σε φυλάκια και γινόμαστε συχνά μάρτυρες διακίνησης προσφύγων, της απάνθρωπης διαχείρισής τους και επαναπροωθήσεων.

Χρειάζεται να σταματήσει εδώ και τώρα αυτή η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ. Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, και άσυλο για αυτούς που το έχουν ανάγκη. Εμείς ως φαντάροι αλλά και όλος ο λαός δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επαναπροωθήσεις και η απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών από το ελληνικό κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν θέλουμε και δεν θα γίνουμε κομμάτι αυτής της κατάστασης.

Η Επιστολή αυτή των φαντάρων που υπηρετούν στον Έβρο, ήρθε μετά από τη δημοσίευση αυτή της ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ:
50 Μ/Κ ΤΑΞ: Τι έγιναν τα οχήματα μάρκας Mitsubishi L200; Υπάρχουν ύποπτες συνδιαλλαγές που δεν πρέπει να μαθευτούν;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ως στελέχη της 50 Μ/Κ ΤΑΞ θέλουμε να γνωστοποιήσουμε/καταγγείλουμε τα εξής: 
Εξαφανισμένα τα οχήματα μάρκας Mitsubishi L200 (λευκά) τα οποία είχαν παραχωρηθεί πριν μερικά χρόνια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μονάδες του στρατού με σκοπό να εξυπηρετήσουν τα στελέχη της παραμεθορίου και τις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στην περιοχή του Έβρου. 
Συγκεκριμένα στην 50 ΤΑΞ διατέθηκαν περί τα 4 με 5 οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε περιπολίες των συνόρων και εξυπηρετούσαν τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν εξ αρχής ωστόσο το τελευταίο διάστημα (υπολογίζουμε τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια) μόλις ένα εμφανίζεται στις περιπολίες – τα υπόλοιπα παραμένουν εξαφανισμένα. 
Ως αποτέλεσμα για τις ίδιες ανάγκες δίνονται Hammer και τζιπάκια – οχήματα τελείως ακατάλληλα για να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της φύλαξης των συνόρων. 
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε, που βρίσκονται λοιπόν τα L200; ΜΗΠΩΣ χάλασαν; 
ΜΗΠΩΣ κάποιοι ανώτεροι φρόντισαν να διατεθούν για δικές τους ανάγκες (όπως άλλωστε ακούστηκε ότι ξανασυνέβη το παρελθόν);
Ποιος είναι ο λόγος που αλλάζουν τα στελέχη που συμμετέχουν στις ομάδες φύλαξης των συνόρων τόσο συχνά; 
Συγκεκριμένα κάθε δυο μήνες τα στελέχη απομακρύνονται και αντικαθίστανται με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα να επιτελεί τον σκοπό της. 
Και αυτό γιατί μόλις τα στελέχη αποκτούν την εμπειρία και μαθαίνουν τα σημεία στα οποία ενεργούν, φεύγουν και στην ομάδα μπαίνουν νέοι με πολλές φορές μηδενική γνώση και εμπειρία της κατάστασης. 
Αυτό κάνει αναποτελεσματική την ομάδα σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα – της φύλαξης των συνόρων... 
Εφόσον λοιπόν είναι μια πρακτική αναποτελεσματική για ποιον λόγο εξακολουθεί να συμβαίνει; 
Τι φοβούνται; 
Να μην έχουν τα στελέχη των ομάδων αυτών ύποπτες συνδιαλλαγές ή μήπως να μην γνωρίζουν τυχόν άλλες ύποπτες συνδιαλλαγές άλλων που ήδη μπορεί να συμβαίνουν; 
Δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε.

Επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα όσα αντιμετωπίζουμε εκ των έσω εμείς που φυλάμε στον Έβρο και τα σύνορα.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Αυτή η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ δημοσιοποιείται για να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της βρωμιάς που χαρακτηρίζει το αισχρό κυνήγι προσφύγων από τον Ελληνικό Στρατό.
Ας μην ξεχνούμε ότι πρόσφατα έγινα δύο βίαια περιστατικά χωρίς να δίνονται πειστικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Αναφερόμαστε στον τραυματισμό Συνοριοφύλακα σε ανταλλαγή πυροβολισμών και στην επίθεση κατοίκου του Έβρου στο συνοριακό ελληνικό και τουρκικό φυλάκιο στον Έβρο.
Στον Έβρο υπάρχει ένα άθλιο καθεστώς βίας, ακραίας παρανομίας και Επαναπροωθήσεων.
Στο οποίο εμπλέκονται ένστολοι αλλά και πολίτες.
Τα όσα μας λένε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα αισχρά συμβαίνουν....
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου