Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Αντιδραστικές αλλαγές στη θητεία με την επικίνδυνη «Ατζέντα 2030»

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸Για τις πολυδιαφημιζόμενες αλλαγές στη στρατιωτική θητεία στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ατζέντας 2030», τις οποίες και θέλει να προωθήσει σχετικά άμεσα, μίλησε προ ημερών ο Νίκος Δένδιας, από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας όπου βρέθηκε για την ορκωμοσία της 2024 Ε΄ ΕΣΣΟ.

«Θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησης εκτεταμένων βασικών επιχειρησιακών γνώσεων αλλά και ανάπτυξης ειδικών δεξιοτήτων», τόνισε αρχικά. «Η θητεία λοιπόν, δηλαδή η προσφορά χρόνου από τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα τους, πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας της πατρίδας μας. Και, επίσης, να είναι χρήσιμη για τους νέους ανθρώπους» πρόσθεσε.

«Ο οπλίτης θα μπορεί να αποκτά δεξιότητες χρήσιμες για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά χρήσιμες και για τον ίδιο. Αυτό συνιστά ευκαιρία για να έχουμε έναν άρτια εκπαιδευμένο οπλίτη, ο οποίος μάλιστα θα μπορεί αν ο ίδιος το επιλέξει, δηλαδή σε εθελοντική βάση, να μετακαλείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις σε τακτά χρονικά διαστήματα (…) Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις εργοδοτικές οργανώσεις ώστε οι δεξιότητες που θα αποκτούν οι νέοι στον στρατό να είναι αντίστοιχες με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς», τόνισε.

Σημείωσε δε ότι οι αλλαγές στην εφεδρεία θα χρειαστούν περίπου 36 μήνες, ενώ προανήγγειλε και την υλοποίηση ενός προγράμματος εθελοντικής στράτευσης γυναικών. «Θα αλλάξει και η στολή και ο εξοπλισμός του μαχητή και θα περιλαμβάνει σύγχρονο κράνος, προστατευτικά γυαλιά, επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, εξαρτύσεις και διαφορετικό υδροδοχείο», συμπλήρωσε πετώντας και… ιλουστρασιόν «τυράκι». Ό,τι μπορεί κάνει και αυτός καθώς οι ουρές έξω από τα στρατολογικά γραφεία σε κάθε ΕΣΣΟ κατάταξης με νέους που απαιτούν αναβολή και απαλλαγή από την υποχρεωτική στράτευση, είναι τεράστιες.

Λίγες μέρες μετά, παρέα με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, έταξε… λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να στρατολογήσει νέους ως μισθοφόρους αξιωματικούς, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο. Χαρακτηριστικά, φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ήθελε 307 εισακτέους αλλά τις εισαγωγικές εξετάσεις, παρά τις χαμηλές βάσεις, πέρασαν μόλις 77 σπουδαστές. Και αυτό ενώ έχουν αποχωρήσει σε ελάχιστο διάστημα τριάντα σπουδαστές όλων των ετών.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τον τετραπλασιασμό των αποδοχών των σπουδαστών Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 165 ευρώ σε 609 ευρώ, καθώς και των διπλασιασμό των αμοιβών στις σχολές των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, από 124 σε 249 ευρώ.

Η κυβέρνηση οργανώνει συστηματικά την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας ενώ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ακρίβεια, την ανεργία και τα εργασιακά-οικονομικά αδιέξοδα της νέας γενιάς για να στρατολογήσει τους νέους βαθμοφόρους μισθοφόρους που έχει ανάγκη για τους σύγχρονους βρώμικους πολέμους στους οποίους εμπλέκεται. Απαιτείται η απάντηση ενός νέου αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιιμπεριαλιστικού, διεθνιστικού κινήματος, η συνολική εναντίωση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πριν (12.10.24)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου