Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δικογραφία εις βάρος 22χρονου στρατιωτικού στη Λέσβο – Κατηγορείται για συνεύρεση με 13χρονο κορίτσι που αποπειράθηκε να Αυτοκτονήσει

Υπόθεση Λέσβου σαν την υπόθεση Κολωνού; 
Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί έντονα τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι όσο ανοίγει ο κύκλος των ερευνών για τον καταγγελλόμενο βιασμό της 13χρονης, τόσο μεγεθύνεται ο αριθμός των ατόμων που φαίνεται να συνευρέθηκαν με το ανήλικο κορίτσι, όπως και το χρονικό διάστημα που έχουν συμβεί. Πέρα από τους δύο νεαρούς που καταγγέλθηκαν αρχικά για τον βιασμό της ανήλικης, προστέθηκαν δύο ακόμη άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, ενώ οι πράξεις έχουν καταγραφεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Σε συμπληρωματική κατάθεση της 13χρονης στις 16 Οκτωβρίου 2024, συνοδευόμενη από τους γονείς της, παρουσία ψυχολόγου κατήγγειλε ότι στις 31 Αυγούστου 2024, ένας 22χρονος, στρατιωτικός στο νησί, συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της με τη θέλησή της (ανήλικη), σε σπίτι της Λέσβου, βιντεοσκοπώντας παράλληλα την πράξη, με κινητό τηλέφωνο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

Ανέφερε επίσης ότι ένας 64χρονος, συγχωριανός της, τον Ιούνιο του 2023, την προσέγγισε ερωτικά. Συγκεκριμένα είχε μαζί του ένα σακβουαγιάζ με πρόστυχα εσώρουχα, την οποία προέτρεψε να φορέσει προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του, κάνοντας παράλληλα προτάσεις σεξουαλικών ενεργειών από μέρους της. Σε βάρος τους 64χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά από αυτές τις ερευνητικές εξελίξεις, οι αστυνομικοί εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή αν υπάρχει άτομο που εξωθούσε στην πορνεία την 13χρονη έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων και αν κάποιοι το γνώριζαν και σιωπούσαν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτή την πτυχή της της έρευνας, ωστόσο απομένουν πολλές ακόμη αστυνομικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκλειστεί, όπως για παράδειγμα η αναζήτηση στοιχείων από την ανάκτηση δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων.

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ζήτησε από τους αστυνομικούς την κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων, των πρώτων δύο νεαρών, όπως επίσης τη λήψη ανωμοτί καταθέσεων (οιωνεί κατηγορούμενοι). Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους δύο νεαρούς, τους κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ανάλυσή τους. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια θα γίνει άρση δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες βιασμού της 13χρονης και διαμοιρασμού του επίμαχου υλικού σε τρίτα πρόσωπα, όπως επίσης και επικοινωνίες ή ανταλλαγή μηνυμάτων από τις οποίες να προκύπτουν προκαθορισμένα ραντεβού ή τυχόν οικονομικές αναφορές και ανταλλάγματα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης αναμένεται να ζητήσει την κατάσχεση των κινητών και των νέων εμπλεκόμενων, του 22χρονου και του 64χρονου. Από αυτή την έρευνα θα κριθεί αν υπάρχει η ανάγκη διάταξης άρσης απορρήτου των επικοινωνιών και στο κινητό τηλέφωνο του 13χρονου κοριτσιού και συγγενών του, κάτι που φαίνεται πως θα γίνει, για την τυχόν ανάδειξη επικοινωνιών και μηνυμάτων, που μπορούν να διευρύνουν την αστυνομική έρευνα σε άλλα πρόσωπα και πιθανά ανταλλάγματα.

Οι δύο πρώτοι νεαροί, στο πλαίσιο των ανωμοτί καταθέσεων, αρνούνται ότι βίασαν την 13χρονη, αρνούνται ότι κατέγραψαν την πράξη τους και ότι την κοινοποιήσαν σε τρίτα πρόσωπα. Ένας μάλιστα από αυτούς αναφέρει πως έχει συνομιλίες στο κινητό του από την 13χρονη, που αποδεικνύουν την αλήθεια και τι έχει συμβεί. Όσον αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο, τον 22χρονο στρατιωτικό, η 13χρονη φέρεται να υποστηρίζει πως ήταν εκείνος που είχε διαμοιράσει βιντεοληπτικό υλικό από την ερωτική τους συνεύρεση, κάτι που θα επιβεβαιωθεί ή όχι από τα ψηφιακά πειστήρια και το κινητό του τηλέφωνο.

Η ανήλικη ανέφερε το πρώτο περιστατικό στους γονείς της στις 8 Οκτωβρίου, όταν αντιλήφθηκε ότι το βίντεο κοινοποιήθηκε σε άλλα άτομα από τους νεαρούς. Μέχρι τότε, δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία, ούτε είχε αναφέρει το συμβάν σε κάποιο κοντινό της πρόσωπο. Το απόγευμα της επόμενης μέρας, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μυτιλήνης, έχοντας καταναλώσει 11 χάπια από τη φαρμακευτική αγωγή της μητέρας της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βλάψει τον εαυτό της. Και για αυτό όμως το περιστατικό, ουδέποτε ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέχρι τελικά στις όταν η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης. Την δεύτερη φορά που ήρθε σε επαφή με τους αστυνομικούς περιέγραψε δύο ακόμη περιστατικά και δύο ακόμη άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου