Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Διαδηλώνουμε σήμερα 7/10 για την Παλαιστίνη, ενάντια στους πολέμους Ισραήλ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Στους δρόμους βγαίνει και σήμερα το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της σφαγιαστικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με την παλαιστινιακή αντίσταση να συνεχίζεται. Οι κινητοποιήσεις αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία μπροστά στο ξεδίπλωμα της επιθετικής πολεμικής και τρομοκρατικής πρακτικής των σιωνιστών, με την κάλυψη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράν και της Υεμένης. Αντιπολεμικές και αντιΝΑΤΟϊκές διαδηλώσεις έγιναν το Σάββατο σε Πάτρα, Βόλο και Τρίκαλα.
Στην Αθήνα διοργανώνεται μεγάλη διαδήλωση τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) και θα ακολουθήσει πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στην κινητοποίηση καλούν η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Σωματείων και Συλλογικοτήτων, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, σωματεία και σύλλογοι, αριστερές πολιτικές οργανώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη η διαδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 7/10 στις 7 μ.μ., από το Άγαλμα Βενιζέλου, μετά από κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και μελών της παλαιστινιακής παροικίας.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα γίνει την Δευτέρα 7/10 στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Το ίδιο και στην Καρδίτσα.

Στα Γιάννενα η διαδήλωση θα γίνει την Τρίτη 8/10, στις 6 μ.μ., στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το Σάββατο 5/10 στις 12 μ. θα υπάρχει ημέρα δράσης επίσης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου