Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Πλακώνονται στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για τον Ναύσταθμο Μαγνησίας

Πελατειακές σχέσεις
Ρουσφέτια;
Εργαλειοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για να αρπάξουν ψήφους;
Αυτή είναι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που παράλληλα τιμωρεί συνφάνταρους που αντιτάχθηκαν στην φιλοπόλεμη πολιτική της.
Δείτε τι συμβαίνει στο Βόλο.....
Οι ευθύνες του πρώην Υπουργού Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλου και του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, αλλά και των ΥΕΘΑ Δένδια, μαζί και βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ τεράστιες...
Είναι όλοι αυτοί που βγάζουν λόγους, κάνουν δηλώσεις και αναμασούν τα μεγάλα εθνικιστικά λογύδρια.... 
Θυμίζουμε:

Ναύσταθμος Μαγνησίας ΤΕΛΟΣ με υπογραφή Νίκου Δένδια
Ναύσταθμος Μαγνησίας ΤΕΛΟΣ με υπογραφή Νίκου Δένδια – Σιγή ιχθύος από τον βουλευτή Χρήστο Μπουκώρο που είχε κάνει ανακοινώσεις ότι προχωράει το σχέδιο
Οριστικό τέλος στο ναύσταθμο Μαγνησίας έβαλε ο υπουργός εθνικής Άμυνας, καθώς όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο «δεν υφίσταται, τόσο η επιχειρησιακή αναγκαιότητα και σκοπιμότητα, όσο και ο σχεδιασμός υλοποίησης εξοπλιστικού προγράμματος για την κατασκευή της Ναυτικής Βάσης Παγασητικού».

Μπαίνει έτσι τέλος και σε μια σειρά δηλώσεων που μετέφερε κάθε φορά μετά από συναντήσεις του με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, διαβεβαιώνοντας κάθε φορά τους ψηφοφόρους της Μαγνησίας ότι το θέμα προχωράει. Για παράδειγμα, μετά από συνάντησή του με τον πρώην ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο ο κ. Μπουκώρος δήνωνε σχετικά με το ναύσταθμο:
«Οι σχεδιασμοί της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας γίνονται πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Οι αποφάσεις όμως που μου ανακοινώθηκαν έχουν διττό χαρακτήρα αφενός, γιατί εξυπηρετούν και διευκολύνουν την αξιοποίηση των τεραστίων δυνατοτήτων του εμπορικού λιμανιού του Βόλου, αφετέρου γιατί ανοίγουν τον δρόμο για την εγκατάσταση ενός σημαντικού τμήματος του Πολεμικού μας Ναυτικού, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στον Παγασητικό Κόλπο. Οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ είναι αυτονόητο ότι έχουν πάντα τη θερμή υποστήριξή μας».

Αλλά και αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια φέτος τον Ιανουάριο, ο κ. Μπουκώρος έσπευδε να ενημερώσει μέσω Facebook ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας άφησε ανοιχτό να προχωρήσει το θέμα του Ναύσταθμου στον Αλμυρό Μαγνησίας, καθώς όπως δήλωσε στον βουλευτή δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για την ακύρωση.

Όπως έγραψε τότε το Armyvoice.gr αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κ. Μπουκώρος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας διαψεύδει τις διαρροές συνεργατών του κ. Δένδια στην Καθημερινή ότι «σε αντίθεση με έργα όπως η αναβάθμιση του ναυστάθμου στη Σούδα, η δημιουργία νέου ναυστάθμου στον Αλμυρό φαίνεται να οδηγείται σε ακύρωση».

Ο βουλευτής έσπευσε να ενημερώσει μέσω Facebook τους ψηφοφόρους του, ότι όλα παίζονται ακόμα για τον ναύσταθμο στον Αλμυρό και δεν έχει εγκαταληφθεί το σχέδιο.

Τελικά, όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, οι πληροφορίες που μετέφερε ο βουλευτής δεν αφορούσαν αποφάσεις αλλά μάλλον ήταν επιθυμίες που ήλπιζε να προχωρήσουν.

Άλλωστε αυτό ήταν αντιληπτό και από όσους σχολίαζαν στην ανάρτησή του στο Facebook: «Κύριε βουλευτή…συνεχίζεται να κρατάτε ομήρους…τους πολίτες…και τις αρχές…για κάτι που δεν θα γίνει…όπως κάνατε…και για την επένδυση στις ΝΗΕΣ…και δεν δικαιωθήκατε»


Στο πλαίσιο της απο-Φλωροποίησης του ΥΠΕΘΑ, ο ναύσταθμος Παγασητικού Μαγνησίας, το σχέδιο που προωθούσε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, δεν θα λάβει σάρκα και οστά, καθώς δεν υπάρχει επιχειρησιακή ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου