Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων: «Βρέχει» παραιτήσεις στις στρατιωτικές σχολές

«Βρέχει» παραιτήσεις σπουδαστών-τριών στις στρατιωτικές σχολές...
Καθώς και οι παραιτήσεις στελεχών στους βαθμούς Λοχαγού-Ταγματάρχη (και αντιστοίχων), συνεχίζονται...
Ειδικά για την ΣΣΕ οι παραιτήσεις πρωτοετών σπουδαστών πλησιάζουν τις 30 και αναμένεται περαιτέρω αύξηση μέχρι και τον Δεκέμβριο, όταν και θα λάβει χώρα η ορκωμοσία τους. 
Ποιοτικό στοιχείο ότι παραιτούνται πλέον και σπουδαστές στο 2ο και 3ο έτος.

Ας δούμε ορισμένες επισημάνσεις της δημοσιογραφικής έρευνας: 

1. Στους σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών δεν τους χορηγείται φοιτητικό πάσο, με αποτέλεσμα να στερούνται διευκολύνσεων, εκπτώσεων κ.λπ. 
Παράδειγμα: Σπουδαστής της ΣΜΥ δικαιούνται έκπτωση 25% στο εισιτήριο, εν αντιθέσει με οποιοδήποτε άλλο φοιτητή που δικαιούται 50%.

2. Οι σπουδαστές της ΣΣΕ και πιθανόν και άλλων στρατιωτικών σχολών, βιώνουν και την κοροϊδία καθώς 2 ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;), τους ανακοίνωσαν αύξηση του μισθού στα επίπεδα των σπουδαστών των σχολών της ΕΛ.ΑΣ και διαπιστώνουν ότι απλά τους εξαπάτησαν.

3. Γνωρίζουν (οι σπουδαστές της ΣΣΕ), ότι αποφοιτώντας θα βρεθούν και χρεωμένοι με το ποσό των 500 Ευρώ, καθώς πληρώνουν, μεταξύ άλλων, και τη στολή που φορούν όταν τους χορηγείται το ξίφος από τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

4. Πλέον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ τα παιδιά τους από την επιλογή των Στρατιωτικών σχολών. 

5. Βλέπουν την ηγεσία τους να «ζει το μύθο» της, χειροκροτώντας ταυτόχρονα τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για αύξηση 2,06 Ευρώ. Δηλαδή η στρατιωτική ηγεσία που απολαμβάνει όμως τόσα προνόμια εν γνώση της πήρε μέρος σε μια ανεπανάληπτη προπαγανδιστική φιέστα, παρακολουθώντας και χειροκροτώντας τον Κ.Μητσοτάκη ότι αυξάνει κατά 20% το μισθό των στρατιωτικών, ενώ στην ουσία τους έδινε 50 λεπτά αύξηση για το νυχτερινό επίδομα. 

6. Βλέπουν την ηγεσία τους να διαμένει σε πολυτελή οικήματα (άραγε που προβλέπεται Αρχηγός Γενικού Επιτελείου να διαμένει σε πολυτελή βίλα με πισίνα, με στελέχη σε καθήκοντα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ και με όλα τα έξοδα πληρωμένα ;), την ίδια ώρα που τα στελέχη που διοικεί δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο της κατοικίας στον τόπο όπου μετατέθηκαν.

7. Αποζημιώνονται ΓΙΑ ΜΟΝΟ 5 ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΩΡΕΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΘΗΡΙΩΔΕΣ ΠΟΣΟ» ΤΩΝ 2,06 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑ ΩΡΑ, δηλαδή η κάθε 24ωρη υπηρεσία αποζημιώνεται με 10,30 Ευρώ.

8. Μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ, προσδοκώντας να αποζημιωθούν μετά από τουλάχιστον 3 μήνες λαμβάνοντας στο τέλος ποσό που υπολείπεται από τα χρήματα που κατέβαλλαν.

9. Διαπιστώνουν ότι «λεφτά υπάρχουν» για πολεμικούς εξοπλισμούς, προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και για πολυτελή ταξίδια ανωτάτων Αξιωματικών ανά τον κόσμο με αμφίβολο σκοπό αλλά και αποτελέσματα.

Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:

Εμείς καλούμε τους σπουδαστές της ΣΣΕ να αναγνωρίσουν το λάθος τους να πάνε να μπλέξουν με τον Ελληνικό Στρατό, να γίνουν Ένστολοι και Ένοπλοι Μπράβοι στα χακί των εφοπλιστών, των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και να σηκωθούν να φύγουν.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και Στρατιωτικός στον Ελληνικό Στρατό.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου