Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Είναι ο ακροδεξιός Φραγκούλης Φράγκος η "μούσα του ελληνικού λαού"; Αυτά λέει το ΚΚΕ;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο Φραγκούλης Φράγκος ήταν ο μοναδικός Υπουργός που έκανε χειραψία με τον εσώκλειστο σήμερα στη φυλακή ηγέτη της δολοφονικής ΝΑΖΙστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή!  
Η επίθεση της κυβέρνησης στους φαντάρους και η επίθεση του ΚΚΕ στο… ΝΑΡ

▸Είναι γνωστή η απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των στρατευμένων και στο αντιπολεμικό κίνημα, με την απόφαση του στρατού να τιμωρήσει τρεις στρατευμένους επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ενάντια στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τη στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ. Η προκλητική αυτή κίνηση κυβέρνησης-στρατού καταγγέλθηκε από πλήθος σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαζικών φορέων κλπ.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκαν πληροφορίες πως δρομολογείται η τιμωρία των τριών φαντάρων, με τους βουλευτές Θάνο Πλεύρη της ΝΔ και Πέτρο Παππά του ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο λαγών ζητώντας παραδειγματική τιμωρία, αλλά και στη συνέχεια όταν επιβλήθηκαν οι ποινές, οι δυνάμεις του αντιπολεμικού διεθνιστικού κινήματος και του κινήματος για τα δικαιώματα των στρατευμένων, η αντικαπιταλιστική Αριστερά, το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση κατήγγειλαν με αποφασιστικότητα αυτές τις κυβερνητικές-κρατικές κινήσεις.
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος έβγαλε ανακοίνωση, όπως και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ενώ το ΠΡΙΝ είχε σχόλιο-θέση στο επόμενο φύλλο. Επίσης, σε συλλόγους και σωματεία η αντικαπιταλιστική-κομμουνιστική Αριστερά στήριξε ψηφίσματα – αποφάσεις αλληλεγγύης στους φαντάρους και καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης. Η επιλογή αυτή είναι αυτονόητη όχι μόνο γιατί πρόκειται για μια πολύ σοβαρή επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των φαντάρων και της νεολαίας ευρύτερα, αλλά και γιατί η αντικαπιταλιστική Αριστερά και οι αγωνιστές της γνωρίζουν καλά την κατασταλτική επίθεση του κράτους και των κυβερνήσεων, ειδικά απέναντι σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται μέσα κι έξω από τον στρατό. Είναι γνωστές οι πολλές διώξεις, εδώ και χρόνια, αγωνιστών του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Όπως και το γεγονός πως στη διαδήλωση της 7ης Οκτώβρη φαντάρος με στολή απηύθυνε αντιπολεμικό χαιρετισμό, μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και καταδίκης της πολιτικής κυβέρνησης – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που στηρίζουν το κράτος του Ισραήλ.

Κι ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά, ο Ριζοσπάστης επέλεξε να αφιερώσει ολόκληρο το οπισθόφυλλό του την Παρασκευή 18/10 όχι για να «τα χώσει» στις συστημικές παρατάξεις, αλλά στη στάση του ΝΑΡ για το θέμα των φαντάρων και να το καταγγείλει (για ακόμα μία φορά) για… «κοσμοπολιτισμό», «ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία», «παραφροσύνη», για διαστρέβλωση των «κρυστάλλινων θέσεων του ΚΚΕ». Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να γράφει ο Ριζοσπάστης πως «προφανώς ένας τέτοιος αγώνας (σ.σ. για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατευμένων) είναι περιττός, ακόμα και …αντιδραστικός σύμφωνα με το ΝΑΡ, αφού γίνεται στο πλαίσιο του στρατού του αστικού κράτους. Κι ας υπηρετούν σ’ αυτόν παιδιά του λαού»! Αυτοί που έγραψαν αυτές τις φράσεις δεν είναι μόνο εμπαθείς, αλλά είναι και άσχετοι, καθώς δεν γνωρίζουν αυτό που ξέρουν τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα: Την πολύχρονη δράση του Δικτύου Σπάρτακος για τα δικαιώματα και τις συνθήκες ζωής των στρατευμένων…

Η ηγεσία του ΚΚΕ ακόμα μια φορά επιχειρεί να δημιουργήσει «υγειονομικές ζώνες» μέσα στο κίνημα, εκτοξεύοντας ατεκμηρίωτες κατηγορίες με τη γνωστή λογική «λέγε-λέγε κάτι θα μείνει». Ταυτόχρονα, προσπαθεί με κραυγές για «κοσμοπολιτισμό» (για το ΝΑΡ που θέτει στο μαζικό κίνημα σταθερά και παντού τον στόχο της εξόδου από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν το ΚΚΕ τα μεταθέτει για μετά την κατάκτηση της εξουσίας) να καλύψει τα δικά του προβλήματα και αντιφάσεις.

Σε ψηφίσματα που κατατέθηκαν από την ΚΝΕ σε φοιτητικούς συλλόγους αναφερόταν πως οι φαντάροι υπερασπίζονται «τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας μας». Η έννοια των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» όμως ορίζεται σήμερα από την αστική τάξη της Ελλάδας για να προωθεί τον ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη, για τη χάραξη ΑΟΖ και τη μοιρασιά των πόρων της περιοχής, πάντα σε συνεννόηση με πολυεθνικές και ισχυρά καπιταλιστικά μπλοκ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ. Η υιοθέτηση από το ΚΚΕ της θέσης πως υπερασπιζόμαστε γενικά τα «κυριαρχικά δικαιώματα» ρίχνει νερό στον μύλο της αστικής διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης του ελληνικού κεφαλαίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ΚΚΕ, που σε άλλες περιπτώσεις διαμορφώνει πολύ ευρύχωρα ψηφίσματα, δεν αρκέστηκε σε ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στους φαντάρους, με τις αναγκαίες αιχμές κατά της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της στήριξης στο γενοκτονικό Ισραήλ, αλλά επιδίωξε να επιβάλλει θέσεις στις οποίες δεν συμφωνούν άλλες δυνάμεις και τέλος πάντων δεν αφορούν ένα ψήφισμα με άλλο στόχο και χαρακτήρα.

Σίγουρα το ΝΑΡ έχει διαφορετική τοποθέτηση από το ΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα. Έχει όμως διαρκή και σημαντική δράση στο αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής του κεφαλαίου, καθώς και στο κίνημα για τα δικαιώματα των φαντάρων. Και γι’ αυτό στέκεται αποφασιστικά σε γραμμή αλληλεγγύης με όποιους διώκονται για την πολιτική και αγωνιστική τους στάση, όπως οι συγκεκριμένοι φαντάροι.

Υ.Γ. Σημειωτέον, το ΝΑΡ δεν έχει βουλευτές που έχουν αποκαλέσει τον πατενταρισμένο ακροδεξιό Φραγκούλη Φράγκο «μούσα του ελληνικού λαού». Οπότε, λίγη αυτοσυγκράτηση δεν βλάπτει σύντροφοι…

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου