Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Ηράκλειο Αττικής: Αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία το Σάββατο – «Οχι νεοναζιστική φιέστα στις γειτονιές μας»

Αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία στις 26 Οκτωβρίου καθώς και πορεία την 1η Νοεμβρίου στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής διοργανώνουν οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής Αριστεράς και συλλογικότητες καλώντας «σε αντιφασιστική επαγρύπνηση ενάντια στην όποια προσπάθεια εθνικιστικής φιέστας».

Πιάνοντας το νήμα από την περσινή μεγάλη διαδήλωση αλλά και την πρώτη απάντηση στον Κολωνό, το αντιφασιστικό κίνημα σηκώνει και φέτος ανάχωμα στο Νέο Ηράκλειο μην αφήνοντας «σπιθαμή γης στους φασίστες». Έτσι οι οργανώσεις της περιοχής καλούν σε εκδήλωση το Σάββατο 26/10 στις 6.30 μ.μ. με ομιλητές τους Μαρία Μπικάκη, Ιάσονα Αποστολόπουλο και Γιάννη Ράγκο και συναυλία με τους Jaul, AEON x Strikoza, Highjak και Καρτούν. Οι αντιφασιστικές δράσεις θα κορυφωθούν με την πορεία της 1ης Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου.
Οι οργανώσεις τονίζουν πως οι φασίστες «δουλεύουν για τη διάσωση του καπιταλισμού δημιουργώντας πλαστούς εσωτερικούς εχθρούς τους μετανάστες και το οργανωμένο λαϊκό και εργατικό κίνημα και αποτελούν όπλο στα χέρια του συστήματος». Υπενθυμίζουν την «αγαστή συνεργασία με την αστυνομία τον Ιούνιο όταν ένα ανύπαρκτο φασιστικό κάλεσμα αποτέλεσε αφορμή για να απαγορευτεί αντιφασιστική διαδήλωση στη γειτονιά».

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως «χρειάζεται συνολική πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, με στόχο τη δημιουργία της προοπτικής μιας άλλης κοινωνίας κοινωνικής απελευθέρωσης και ισότητας».
Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Καλούμε σε αντιφασιστική εκδήλωση με θέμα «αντιφασιστική πάλη κόντρα στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18.30 στο θεατράκι της πλατείας ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι Γ. Ράγκος, Μ. Μπικάκη και Ι. Αποστολόπουλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους:

– JAUL

– AEON x Strikoza

– Highjak

– Καρτούν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα αφήσει σπιθαμή γης στους φασίστες την 1η Νοεμβρίου. Ο λαός του Ηρακλείου και ο κόσμος του αγώνα δεν θα ανεχτούν καμία προσπάθεια εθνικιστικής φιέστας στη γειτονιά τους.

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία στις 26 Οκτωβρίου!

Όλοι και όλες στην αντιφασιστική πορεία την 1η Νοεμβρίου στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής!


Οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής αριστεράς και συλλογικότητες
22/10/2024

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου