Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Πώς η «μέριμνα» του ΓΕΣ οδήγησε στρατιωτικό σε παραίτηση-η Απανθρωπιά και το Βύσμα Κυριαρχούν στον Στρατό-ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΑ!

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι η Απανθρωπιά και το βύσμα κυριαρχούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Το Υπουργείο Άμυνας εξαφανίζει τα όποια δικαιώματα, ποινικοποιεί την άποψη και τα αντιπολεμικά αισθήματα του προσωπικού, χειραγωγεί το προσωπικό και επιβάλλει το άθλιο πελατειακό κράτος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 
Εμείς τους καλούμε να αναλογιστούν τι σημαίνει Καριέρα στον Στρατό και να Παραιτηθούν.
Κανένας νέος και νέα σε Στρατιωτικές Σχολές.
Κανένας να Μην Καταταγεί ως Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ.  

Πώς η «μέριμνα» του ΓΕΣ οδήγησε στρατιωτικό σε παραίτηση – Το Armyvoice φέρνει στη δημοσιότητα συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ενδεικτική του τι συμβαίνει.
Η απόφασή του να παραιτηθεί ήταν μονόδρομος, καθώς έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην υπηρεσία και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του. Το δίλημμα αυτό το έθεσε η υπηρεσία του, καθώς στάθηκε αδιάφορη απέναντι στα προβλήματα του ανθρώπου, μέσα από ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας και απάνθρωπων αποφάσεων.

Η απόρριψη της ενδικοφανούς προσφυγής που έκανε ο στρατιωτικός για την απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων, το οποίο θεώρησε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς λόγοι για να αποδεχθεί το αίτημα του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Στην παραίτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η απόφασή του να παραιτηθεί ήταν αποτέλεσμα της αδιάφορης στάσης της υπηρεσίας απέναντι στα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο στρατιωτικός βρέθηκε αντιμέτωπος με το δίλημμα να επιλέξει ανάμεσα στην υπηρεσία και στην οικογένειά του, καθώς η υπηρεσία, μέσα από γραφειοκρατικές και απάνθρωπες διαδικασίες, απέρριψε το αίτημα του για μετάθεση σε κοντινότερο νομό. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απόρριψη της ενδικοφανούς προσφυγής του, αποτέλεσε την αφορμή για να καταλήξει στην απόφαση της παραίτησης.

Ο στρατιωτικός είχε υποβάλει αίτημα μετάθεσης λόγω των εξαιρετικά σοβαρών προβλημάτων υγείας του πατέρα του, ο οποίος πάσχει από σοβαρές ψυχιατρικές και σωματικές παθήσεις. Με δικαστική απόφαση, του έχει ανατεθεί η αποκλειστική επιμέλεια και φροντίδα του πατέρα του. Παρά τις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, η υπηρεσία όχι μόνο δεν φρόντισε να τον μεταθέσει κοντά στην οικογένειά του, αλλά επέτεινε την απόσταση, καθιστώντας αδύνατη την εκπλήρωση των οικογενειακών του υποχρεώσεων.

Επιπλέον, ο αδελφός του υπέστη σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να έχει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρίσκεται σε μακροχρόνια νοσηλεία. Ο στρατιωτικός είναι ο μόνος που μπορεί να τον υποστηρίζει και να τον συνοδεύει στις διαδικασίες αποκατάστασης.

Η υπηρεσία αγνόησε τόσο τα σοβαρά αυτά προβλήματα όσο και το νομικό πλαίσιο που του αναθέτει αποκλειστικά την ευθύνη της φροντίδας της οικογένειάς του. Η απόρριψη του αιτήματος μετάθεσης, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν προηγούμενα άλλων στρατιωτικών με παρόμοιες συνθήκες που εγκρίθηκαν, έδειξε έλλειψη ευαισθησίας και κατανόησης. Χωρίς καμία άλλη επιλογή για να ανταποκριθεί στις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ο στρατιωτικός οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί, καθώς η συνέχιση της υπηρεσίας του σε μακρινή περιοχή ήταν αδύνατη.

Η υπηρεσία του απέτυχε να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες του, οδηγώντας τον σε ένα αναπόφευκτο δίλημμα, όπου η μόνη του επιλογή ήταν η παραίτηση, προκειμένου να ανταποκριθεί στις οικογενειακές του ευθύνες.

Τα στοιχεία του στρατιωτικού είναι στη διάθεση των αρμοδίων, εφόσον ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου