Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Τέσσερις νεκροί στρατιώτες από την επίθεση με drone της Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Μπινγιαμίνα

REUTERS/Violeta Santos MouraΤέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά σοβαρά, κατά την επίθεση με drone που εξαπέλυσε το βράδυ της Κυριακής 13/10/2024 η Χεζμπολάχ εναντίον στρατιωτικής βάσης στην Μπινγιαμίνα του βόρειου Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Κατά την ανακοίνωση, τα ονόματα των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χεζμπολάχ θα αποκαλυφθούν αργότερα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί πώς και γιατί το σμήνος των drones δεν αναχαιτίστηκε από την Ισραηλινή Συστοιχία Αεράμυνας, το περίφημο Iron Dome.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στην στρατιωτική βάση, αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του πρώην ηγέτη της, Χασάν Νασράλα, ο οποίος σκοτώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου από ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό.

Επιπλέον η Χεζμπολάχ απείλησε σήμερα το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου