Καταγγελία του Δικτύου «Σπάρτακος»
Μία ακόμα άσκηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με τις αντίστοιχες του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, όπως ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ (IAF). Συγκεκριμένα, η 120ή Μοίρα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας με ιπτάμενα τάνκερ προχώρησαν στον εναέριο εφοδιασμό δεκάδων ελληνικών F-16.
«Αυτή η άσκηση αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος εκπαίδευσης και αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει η ανακοίνωση της IAF, σεντράροντας το ελληνικό κράτος και την πολεμική αεροπορία.
Η κυβέρνηση και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αναλαμβάνουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης καθώς συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη συνεργασία τους με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, που υλοποιεί γενοκτονία στη Γάζα, κατοχή στην Παλαιστίνη και τρομοκρατία σε όλη την περιοχή.
Απαιτείται ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, πολιτική στόχευση στην ανάγκη να σπάσει ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε συνεργασία, συνολική αντεπίθεση ενός διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος.
Η ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος
Μια ακόμη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού της Πολεμικής Αεροπορίας με αεροσκάφη του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ
Η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική σχέση του ελληνικού αστικού κράτους με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ ενισχύεται συνεχώς.
Πρόσφατα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιπτάμενα τάνκερ της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσαν μια κοινή αεροπορική άσκηση με αντικείμενο τον εναέριο ανεφοδιασμό, ανακοίνωσε η IAF.
Στο πλαίσιο της άσκησης, η 120ή Μοίρα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε εξάσκηση στον εναέριο ανεφοδιασμό δεκάδων ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16.
«Η άσκηση προσομοίωσε μια επιχειρησιακή πτήση και τον ανεφοδιασμό μαχητικών αεροσκαφών σε μεγάλες αποστάσεις», αναφέρει η IAF.
«Για αρκετές ώρες, μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ανεφοδιασμού συντόνισαν ελιγμούς και εξασκήθηκαν στις διαδικασίες ανεφοδιασμού στον αέρα, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της αποστολής για επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας», προσθέτει.
Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διεξάγουν τακτικές κοινές ασκήσεις. «Αυτή η άσκηση αποτελεί μέρος του ετήσιου προγράμματος εκπαίδευσης και αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», προσθέτει το Ισραήλ.
Παρόμοια συνεκπαίδευση LIVEX ανάμεσα στις δύο αεροπορίες είχε πραγματοποιηθεί και τον Μάιο του 2024, πριν το Ισραήλ βομβαρδίσει το Ιράν, στην οποία συμμετείχαν 56 ελληνικά F-16, ενώ από πλευράς IAF συμμετείχαν δύο αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).
Είναι μια ακόμη πολεμική δραστηριότητα που αποδεικνύει τους ευρύτερους σχεδιασμούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς το αστικό κατεστημένο είναι αποφασισμένο να εμπλακεί με μαχητικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Πρέπει να Αντισταθούμε με Αντιπολεμικό Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου