Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

502 ΤΠ: Οι φαντάροι είναι Φυλακισμένοι και Εξαντλημένοι-Το 2018 είχε γίνει Απόπειρα Αυτοκτονίας στο "μαύρο" στρατόπεδο

Σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ που έστειλε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γονιός φαντάρου που υπηρετεί στο 502 ΤΠ στην Καβύλη, περιγράφονται οι άθλιες και εξοντωτικές συνθήκες που βιώνουν οι λιγοστοί φαντάροι.

Ενώ έχουν παρθεί και καλά τόσα μέτρα από το Υπουργείο Άμυνας για την καλύτερη επάνδρωση των μονάδων της Παραμεθορίου -αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, κατάταξη όλων των Νεοσυλλέκτων στον Στρατό Ξηράς, δέσμευση ΥΕΘΑ Δένδια για υπηρέτηση όλων σε στρατόπεδα στα σύνορα- τα Τάγματα είναι άδεια και οι φαντάροι λιγοστοί.

Γιατί;

Μεταθέσεις στους τόπους καταγωγής των γαλάζιων βυσμάτων, Βυσματικές Αποσπάσεις σε ΛΑΦ-ΚΑΑΥ-Στρατιωτικά Πρατήρια-Πολεμικά Μουσεία κλπ και μετακίνηση χιλιάδων φαντάρων στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν με την Απλήρωτη εργασία τους ΔΩΡΕΑΝ τις διακοπές τους οι Αξιωματικοί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όσοι φαντάροι μένουν στο 502 ΤΠ χρεώνονται όλες τις υπηρεσίες και αγγαρείες.

Είναι εξαντλημένοι και με (3) ώρες ύπνο κάθε βράδυ.

Ταυτόχρονα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους Κοριούς.

Τα όποια ημίμετρα δεν λύνουν το πρόβλημα που διαιωνίζεται και την πληρώνουν οι συνάδελφοι.

Εμείς απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων.

Να υπηρετούν ΟΛΟΙ οι φαντάροι ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ στα σύνορα και ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ στα αστικά κέντρα.

Να μειωθεί η Στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.

Να μας πηγαίνει ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ.

Θυμίζουμε το δραματικό παρελθόν του "μαύρου" 502 ΤΠ:  

Απόπειρα Αυτοκτονίας φαντάρου στην 3η Ταξιαρχία Ρίμινι
Απόπειρα Αυτοκτονίας φαντάρου στην 3η Ταξιαρχία Ρίμινι, στο 502 ΜΚ/ΤΠ Καβύλη, Στρατόπεδο Αβραμίδη

Ορίστε υπουργοί Άμυνας Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη που οδηγούν τα έργα σας…
Τις τελευταίες μέρες, σε καθημερινή βάση το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος καταγγέλλει καθημερινά τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στην 3η Ταξιαρχία ΡΙΜΙΝΙ.
Ποιος ακούει;
Ο Ταξίαρχος;
Ο Στρατηγός Καμπάς;
Καλά, αυτόν άσ’ τον να πίνει το κρασί που του πάνε τα Leopard σερβιτόροι, όταν δεν τα βγάζει βόλτα στην Καβάλα!
Και όμως..
Σήμερα, φαντάρος επιχείρησε να Αυτοκτονήσει με ξιφολόγχη.
Τελευταία στιγμή τον πρόλαβαν.
Και μη μας πείτε ότι φταίει η κοπέλα του που τον χώρισε…
Ο συνάδελφος φαντάρος είναι πάνω από 30 χρονών, από μικρός στο μεροκάματο, πατέρας 2 μικρών παιδιών.
Ξανά και ξανά είχε ζητήσει μετάθεση.Συχνά με δάκρυα στα μάτια, καθώς τα οικονομικά-κοινωνικά προβλήματα είναι τεράστια.
Ποιος να ακούσει;
Ο ΑΓΕΣ Στεφανής;
Σιγά μην έκαναν στον άτυχο συνάδελφο κατ΄ εξαίρεση μετάθεση.
Αυτές είναι για να βολεύουν τα βύσματα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε προειδοποιήσει:
το 502 ΜΚ/ΤΠ είναι ένα από τα πιο “μαύρα στρατόπεδα”.
Όλοι ΟΙ ΦΑΝΤΆΡΟΙ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ.
Άθλιες συνθήκες και συνεχή πολεμική προετοιμασία.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο φαντάρος οδηγείται στην Αυτοκτονία από τον Ελληνικό Στρατό.
Εσείς στρατιωτικοί και υπουργοί ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ τα παιδιά του ΛΑΟΥ μας.
Απαιτούμε να υπάρξει άμεση διερεύνηση και να αποδοθούν ευθύνες.
Η Συγκάλυψη του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας αποθρασύνει, οδηγεί στο ΦΟΝΟ.
Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του άτυχου συναδέλφων, αλλά και των υπόλοιπων άτυχων συναδέλφων που έμπλεξαν με τον Ελληνικό Στρατό.
Που είχαν την ατυχία να υπηρετήσουν στην Ταξιαρχία ΡΙΜΙΝΙ και να έχουν στρατηγό τον Καμπά.
Συνάδελφοι, πρέπει να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.
Εμείς είμαστε οι ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια τους, εμάς σκοτώνουμε για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.

Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου