Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ army.gr ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ;;;


Η εισβολή ομάδας καλλιτεχνών και δημιουργών στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με αίτημα να σπάσει ο κρατικός-κυβερνητικός μονόλογος της Ν.Δ. και να διαβαστεί κείμενο σχετικό με τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, διατυπώνοντας αιτήματα εναντίον της αστυνομικής-δικαστικής βίας και της διαστρέβλωσης της νεανικής εξέγερσης και της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.
Οργισμένος ο διορισμένος από την κυβέρνηση της Ν.Δ. πρόεδρος της ΕΡΤ, δήλωσε: «δεν εκπροσωπούσαν κανέναν κοινωνικό φορέα, η ανακοίνωση δεν είχε καμιά υπογραφή κι αυτή η νοοτροπία είναι φασιστική….».
Βαριές κουβέντες κύριε Παναγόπουλε. Κυρίως όταν διατυπώνονται από έναν άνθρωπο που έμαθε «να βαράει προσοχή» στον Ρουσόπουλο, να πετά τα λεφτά των φορολογουμένων στα πόδια των δισκογραφικών εταιριών και στους σταρ της δημοσιογραφίας-καλλιτεχνίας («τέρατα της τέχνης» όπως ο Ρουβάς, η Βίσση, ο Καρβέλας και τόσοι άλλοι..) και να στεγάζεται πολιτικά στο κόμμα της Ν.Δ. που κινητοποιεί «αγανακτησμένους νοικοκυραίους» και φασιστικές ομάδες (ομάδα Καλαμπόκα στην Πάτρα, φασίστες σε Αχαΐα-Κομοτηνή κλπ), εναντίον των κινημάτων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος καταδίκασε: «την προσπάθεια κάποιων ακραίων στοιχείων να καταλύσουν την εύρυθμη και ανεξάρτητη λειτουργία ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και μάλιστα με δημόσιο χαρακτήρα».
Καλά κανείς δε θύμισε στον Αντώναρο ότι δημόσια είναι μόνο η υποχρεωτική κάλυψη του κόστους της μετοχοποιημένης-ιδιωτικοποιημένης ΕΡΤ από τους φορολογούμενους; Τόσο γρήγορα ξέχασαν την απόλυση του Κούλογλου; Ανεξάρτητη λειτουργία σημαίνει προπαγάνδα από τις εκπομπές των μεγαλοδημοσιογράφων του γνωστού Συγκροτήματος και της Αννούλας της Ολυμπιάδας, χέρι-χέρι με πρωτοκλασάτα δεξιά παπαγαλάκια;
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Μίλησε «για διάλυση της ΕΡΤ, που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε μηχανισμό προπαγάνδας και σπατάλης δημοσίου χρήματος» αλλά παράλληλα σημείωσε «ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως μέθοδος δημοσιοποίησης απόψεων»!!!
Κύριε Παπανδρέου και κύριε Παπακωνσταντίνου το τι κάνατε 20 χρόνια το ξεχάσατε; Αυτά είναι τα δείγματα της διακυβέρνησης που θέλετε να μας επιβάλλετε;

Φτάνει όμως με την υποκρισία.
Ας δούμε πως εννοούν όλοι αυτοί την ελεύθερη ενημέρωση. Ας πάμε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΓΕΣ, το γνωστό www.army.gr, που έχει ως πολιτικό προϊστάμενο τον λαλίστατο υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μειμαράκη και άμεσα υπεύθυνο τον Αντισυνταγματάρχη Γρηγόριο Γρηγοριάδη, εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ.
Τα στοιχεία που παρουσιάζουμε, στα οποία έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης αποκαλύπτουν την τεράστια επιχείρηση ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ που έχουν στήσει οι Ένοπλες Δυνάμεις και η κυβέρνηση. Η αρθρογραφία που αναδημοσιεύεται καθημερινά στην εν λόγω ηλεκτρονική σελίδα (ζητήματα άμυνας, εξωτερικής πολιτικής κλπ) έχει περικοπεί δραστικά. Θύματα υπήρξαν τα ενοχλητικά αντικυβερνητικά άρθρα και κυρίως όσα αποκάλυπταν τα σχέδια ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ που επεξεργάζονταν και εφάρμοζε η κυβέρνηση και ο αργηχός ΓΕΕΘΑ Γράψας. Στην αποκαλυπτική αρθρογραφία των εφημερίδων ΠΡΙΝ-ΕΠΟΧΗ (14/12/08) έπεσε πραγματικά μαχαίρι.
Παραθέτουμε τα συγκριτικά στοιχεία της πρωτόγνωρης ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ μέσω των αναδημοσιευμένων άρθρων:

Κυριακή 14/12/08: άρθρα 28.
Σαββάτο 13/12/08: άρθρα 29.

Κυριακή 7/12/08: άρθρα 40.
Σαββάτο 6/12/08: άρθρα 55.

Κυριακή 30/11/08: άρθρα 58.
Σαββάτο 29/11/08: άρθρα 66.

Κυριακή 23/11/08: άρθρα 62.
Σαββάτο 22/11/08: άρθρα 68.

Κυριακή 16/11/08: άρθρα 60.
Σαββάτο 15/11/08: άρθρα 71.

Κυριακή 9/11/08: άρθρα 46.
Σαββάτο 8/11/08: άρθρα 66.

Κυριακή 2/12/08: άρθρα 52.
Σαββάτο 1/12/08: άρθρα 57.

Όλως τυχαίως το Σαββατοκύριακο 13-14/12/08, όπου όλη η κοινωνία, όλως ο κόσμος με τους καλύτερους αναλυτές του και δημοσιογράφους προσπαθούσε να δει τι γίνεται, τι συμβαίνει, να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια, η κυβέρνηση ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ.

Ρωτάμε: μήπως πρέπει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την πρωτοφανή αντιδημοκρατική της ενέργεια και το φίμωμα της ενημέρωσης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου