Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


Σε νεοσύλλεκτους φαντάρους στα Κέντρα Εκπαίδευσης στα Γιάννενα και Μεσολόγγι, στην Πάτρα, τη Θήβα, τον Αυλώνα, την Κόρινθο, το Ναύπλιο και την Τρίπολη μοιράστηκε κείμενο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΆΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, από τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων στην ορκωμοσία τους. Η πρωτοβουλία ενημέρωσης των στρατευμένων για τα δικαιώματα τους πραγματοποιείται σε κάθε σειρά κατάταξης, αλλά η συγκυρία είναι πιο κρίσιμη από παλιότερα.

Άλλοι τρεις νέοι άνθρωποι «κατατάχθηκαν» στη ατελείωτη λίστα των θυμάτων του δολοφονικού ελληνικού στρατού. Κι ενώ η «δημιουργική» στατιστική του υπουργού άμυνας Μεϊμαράκη, της κυβέρνησης, των επιτελών του στρατού τους αναφέρει ως μεμονωμένα περιστατικά, η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού συνεχίζει να περνά πάνω από τις ίδιες τις ζωές των στρατευμένων. Συνεχίζει να περνά μέσα από τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού της εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους». Συνεχίζει να περνά από εθνικά ιδεώδη «τουρκοφάγων και μακεδονομάχων» αξιωματικών, το ιδανικό άλλοθι για την απρόσκοπτη, απλήρωτη και μέχρι τελικής πτώσεως εκμετάλλευση της νεολαίας στο βωμό του έθνους-κράτους.

Δυστυχώς όμως για αυτούς και για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους τους, η πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτή. Το ότι οι φαντάροι δεν είναι μόνοι τους απέναντι στη «θητεία του παραλόγου», το γνωρίζουν οι ίδιοι εδώ και χρόνια. Το γνωρίζουν από τις νίκες που έχουν πετύχει στα στρατόπεδα για τη διεκδίκηση ανθρώπινων όρων διαβίωσης, τις συγκρούσεις με τα φασιστικά, εθνικοπατριωτικά άσματα και μαθήματα, την αλληλεγγύη που αναπτύσσεται όλο και πιο πολύ μέσα κι έξω από το στρατό. Το γνωρίζουν από τη συνεπή και πολύχρονη παρουσία του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.

Τα συνεχή κρούσματα καταγγελιών από τα στρατόπεδα, η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της στράτευσης στα 18, οι αρνήσεις μεταθέσεων στην ΕΛΔΥΚ, η αποτυχία τρομοκράτησης των φαντάρων με μέτρα όπως η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων, δείχνουν πως η νεολαία πια όλο και λιγότερο υποτάσσεται, όλο και λιγότερο φοβάται.

Καλούμε τους στρατευμένους νέους, τις παλιές και τις νέες σειρές, να κάνουν το βήμα παραπάνω. Απέναντι στη διαπαιδαγώγηση του βύσματος, της ρουφιανιάς και του ατομισμού που θέλουν να τους επιβάλλουν, τους καλούμε να προτάξουν την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση. Να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων και της θητείας, τις αυθαιρεσίες των μικρών και μεγάλων κρίκων της ιεραρχίας. Να συγκρουστούν με το βάναυσο και δολοφονικό θεσμό του ελληνικού στρατού.

Μπορούν να νικήσουν!

ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Μετά τις πύλες του κέντρου, η «μαμά πατρίδα» σε καλεί να διαβείς τις πύλες του «παραλόγου της θητείας». Και δε φτάνει που σου έπρηξαν το συκώτι για να σε πείσουν πως «τώρα ο στρατός είναι κολέγιο», έχεις και όλους να σε λιβανίζουν με γνωστά μιλιταριστικά - εθνικιστικά σλόγκαν:

Ο Στρατός σημαίνει Ισότητα. Ο Β. Μεϊμαράκης, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. υπέγραψε χιλιάδες μετατάξεις από Στρατό Ξηράς σε Ναυτικό και Αεροπορία. Παιδιά πλουσίων, άνθρωποι του θεάματος, «βαριά» ονόματα της δημοσιογραφίας είτε κάνουν εικονική θητεία, είτε δεν πάνε καθόλου στο στρατό. φαντάροι του Στρατού Ξηράς «χώνονται» και για τους ναύτες-σμηνίτες ο Σκαραμαγκάς και η Αθήνα θεωρούνται παραμεθόριος και παίρνουν άγραφες άδειες (off).

Εμείς θέλουμε να καταργηθούν τα προνόμια των Λίγων, να υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες για όλους.

Ο Στρατός άλλαξε. Σέβεται τον φαντάρο. Ξεχνούν τα ατομικά κι ομαδικά καψόνια. Το «πέσε και πάρε». Τα φασιστικά άσματα που παρουσιάζουν ως εχθρούς όλους τους γειτονικούς λαούς. Τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, με φαντάρους - υπηρέτες, για να κάνουν φθηνές διακοπές οι αξιωματικοί και οι οικογένειες τους. Ποιος ξεχνά τους (45) φαντάρους από το 2006 έως τον Noέμβριο 2008;

Άλλοι τρεις (3) συνάδελφοι δολοφονήθηκαν από τον στρατό: 21χρονος από ναρκωτικά ενώ τον είχαν κρίνει κατάλληλο για στράτευση Ι1, 25χρονος από ηλεκτροπληξία και 19χρονος σε άσκηση στην ΕΛΔΥΚ γιατί οι ιατρικές εξετάσεις είναι απάτη και η κατάσταση στην Κύπρο «δεν παλεύεται».

Ο Στρατός υπερασπίζει την Άμυνα της χώρας. Υπερασπίζει «πάτρια» εδάφη σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν; Ο στρατιώτης στερείσαι τα απαραίτητα, ο ελληνικός λαός να δίνει δις ευρώ σε αποστολές εκτός συνόρων και πολεμικές δαπάνες εις βάρος της παιδείας-υγείας-πολιτισμού των παιδιών του.

Ο Στρατός σημαίνει Αξιοπρέπεια. Και η οικογένεια ξεχύνεται σε πολιτικούς, στρατιωτικούς, παπάδες, για «κανένα γνωστό, μωρέ». Βύσμα λοιπόν, για να γλυτώσουμε τα χειρότερα. Θέλουν στη θητεία σου να «σκέφτεσαι τα χειρότερα». Θέλουν στη θητεία σου να εμπεδώσεις τη λογική των πελατειακών τους σχέσεων. Βάλε βύσμα να γίνεις σαν αυτούς. Να είσαι πειθήνιος. Να πειστείς πως το παράλογο έχει λογική.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

Η κυβέρνηση ΝΔ, που αναβαθμίζει τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, υποσχέθηκε μείωση της θητείας στους (6) μήνες. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά απειλεί με αύξηση της θητείας ή με στράτευση στα 18, αμέσως μετά το σχολείο. Δεν υπάρχουν – λένε - φαντάροι για σκοπιές. Όμως 40% του Στρατού Ξηράς θα εμπλέκεται σε ΝΑΤΟϊκές Αποστολές - 6000 φαντάροι εκτός συνόρων - 6000 φαντάροι υπηρετούν για μήνες σε στρατιωτικές κατασκηνώσεις - το Πεντάγωνο (κι αλλού) έχουν πλημμυρίσει στα βύσματα!!!

Ο Μεϊμαράκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Γράψας οξύνουν τα προβλήματα, προτείνοντας ακόμα πιο ακραίες λύσεις κατά της νεολαίας. Θέλουν να ντύσουν ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ φτωχούς και άνεργους, στρατιωτάκια από τα 18-45 χρόνια μας μέσω της Παλλαϊκής Άμυνας. Θέλουν με Λέσχες (ακροδεξιών) Εφέδρων να κυνηγούν απεργούς, μετανάστες, μειονότητες στο όνομα των ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

Υποσχέθηκαν στρατό με ανθρώπινο πρόσωπο. Θητεία όμως σημαίνει σκοπιά – αγγαρεία - ασκήσεις. Σημαίνει απουσία κράτους και «χώσιμο» φαντάρων: σε φωτιές – πλημμύρες - λαθρεμπόρους με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας ή και της ζωής του. Λιγότερο Κράτος, Λιγότερες θέσεις εργασίας.

Σε στρατόπεδα χωρίς πόσιμο νερό, ζεστό νερό στα ντους και θέρμανση, γεμάτα καρκινογόνο αμίαντο

Ενάντια στον καλά καλλιεργημένο μονόδρομο, το ρουφιανιλίκι και την υποταγή που θέλουν να μας επιβάλλουν, καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν σε κάθε αυθαιρεσία. Σας καλούμε να πιστέψετε πως δεν πρέπει να φοβάστε, πως καμιά εξουσία δεν έχουν πάνω σας. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Βγείτε στην αναφορά παραπονούμενοι, υπερασπιστείτε τα προβλεπόμενα δικαιώματά μας από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό. Το 2008 μετράμε μια απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες.

Ποιος θα κάνει κάτι για αυτό αν όχι εμείς οι ίδιοι; Αν όχι ο γονιός;

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Μόνο η συλλογική προσπάθεια βελτιώνει την χακί καθημερινότητα για όλους μας. Όπου οι φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν, σταμάτησαν τα καψόνια, μειώθηκαν οι υπηρεσίες, κέρδισαν οδοιπορικά, αυξήθηκαν οι έξοδοι και οι άδειες.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Μην ακούτε να σας λένε ότι «στο στρατό δεν υπάρχουν δικαιώματα, θα μετανιώσεις αν πας κόντρα στον καραβανά». Το αντίθετο ισχύει:

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει αποτελέσματα.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης (Άρτα, Μεσολόγγι, Κόρινθο, Αυλώνα, Θήβα, Τρίπολη, Λαμία) οι νεοσύλλεκτοι αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις σε καψόνια-αυθαιρεσίες και σταμάτησαν την ακραία συμπεριφορά των αξιωματικών, αρνήθηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση και γλύτωσαν μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.

Αξιωματικοί και Διοικητές φοβούνται τη δημοσιότητα. Φοβούνται περισσότερο από εσάς για τη θέση τους. Κανένας τους δεν είναι υπεράνω των δικαιωμάτων σας. Οι καταγγελίες μπαίνουν στο φάκελο τους.

· Καμιά συζήτηση για υποχρεωτική στράτευση στα 18

· Εφαρμογή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων.

· Να καταργηθεί η απλήρωτη εργασία και να σταματήσουν τα «καψόνια».

· Πλήρεις και δωρεάν παροχές προς τους στρατιώτες: μετακινήσεις, επικοινωνία, πολιτισμός.

· Υπηρεσίες τουλάχιστον 1-1 για ΟΛΟΥΣ και αυστηρή κυκλικότητα. Δεν είναι πρώτο ζήτημα η τήρηση των υπηρεσιών. Δημοσίευση και έλεγχος των υπηρεσιών και των μεταθέσεων από επιτροπές φαντάρων. Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ (ΕΠ.ΟΠ.-ΕΦΥΕΣ-ΟΒΑ).

· Ελεύθερος συνδικαλισμός στα στρατόπεδα, δημοσιοποίηση κάθε αυθαιρεσίας και αιτήματος

· 6μηνη θητεία. Κανένας φαντάρος σε αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να διαλυθούν.

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Οδηγίες για νεοσύλλεκτους συναδέλφους με βάση τον στρατιωτικό κανονισμό 20-1

· Ποτέ ατομικά παραπτώματα δεν είναι δυνατό να γίνουν αιτία ομαδικής ποινής (άρθρο 64 παράγραφος 9 που απαγορεύει τα ομαδικά καψόνια).

· Ο Διοικητής που δέχεται το παράπονο και είναι αρμόδιος να το κρίνει, το εξετάζει και αν εάν διαπιστώσει ότι είναι βάσιμο, ικανοποιεί τον παραπονούμενο. Εάν το κρίνει αβάσιμο, εξηγεί στον παραπονούμενο τους λόγους, για τους οποίους το παράπονο του είναι αβάσιμο. Εάν ο παραπονούμενος δεν πείθεται και επιμένει, ο διοικητής υποβάλλει το παράπονο του στον αμέσως προϊστάμενο του, για να κριθεί στον επόμενο βαθμό (άρθρο 78, παρ. 4). Παραπονούμενοι βγαίνουμε και στο διοικητή του Κέντρου Εκπαίδευσης.

· Ο όρκος δίνεται στα σύμβολα που δέχεται ο καθένας (και όχι υποχρεωτικά στο Ευαγγέλιο).(3.1) Το Σύνταγμα υπερασπίζει της Ανεξιθρησκία. Ο εκκλησιασμός και η μάθηση προσευχών δεν είναι υποχρεωτική. Δε πρέπει ο μη εκκλησιασμός να αντικατασταθεί με αγγαρεία γιατί έτσι εκπίπτει μια τελετή και τιμωρείται ο φαντάρος.

· Η πειθαρχία σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό τη συντριβή της προσωπικότητας ( 10.3)

· Ο ανώτερος οφείλει να τιμά τον κατώτερο και να φέρεται προς αυτόν με αξιοπρέπεια. Συμπεριφορά που δείχνει περιφρόνηση, κάθε λόγος ή σχήμα υβριστικό και γενικά κάθε ενέργεια που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απαγορεύεται αυστηρά.(10.6) (Απαγόρευση ατομικού καψονιού).

Μέχρι την ορκωμοσία δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο φαντάρος. Οι ποινές δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Με διαταγή των Αρχηγών των Επιτελείων επιτρέπεται η κατοχή και ιδία χρήση εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία). Τα πολεμοκάπηλα άσματα απαγορεύονται με διαταγή του ΓΕΣ.

Απευθύνουμε ένα μήνυμα αντίστασης και αγώνα σε όλους τους νεοσύλλεκτους. Ανεξάρτητα απ’ τα κομματικά πιστεύω του καθενός, θεωρούμε ότι μπορούμε να ενωθούμε, να δημιουργήσουμε Επιτροπές Φαντάρων και να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας.

ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΕΛΔΥΚ) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΥΛΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437
ΜΑIL : gabbedim@gmail.com

5 σχόλια:

  1. Μπράβο παιδιά και εύχομαι την υποστήριξη της κοινωνίας που ανέχεται τέτοια αηδία. Δυστυχώς όμως σε προετοιμάζει για την κατ'εικόνα κοινωνία. Εγώ το τελείωσα το στρατιωτικό μου, και σε στρατόπεδα χωρίς νερό και αξιοπρέπεια αλλά και σε καλές θέσεις. Αντί να υπάρχει τιμή και σεβασμός στον έφεδρο που άφησε την ζωή του, υπάρχει καταπάτηση της αξιοπρέπειας και επικρότηση της δούλο-δειλή συμπεριφοράς. Αυτοί που το πέρασαν πρέπει να βοηθήσουν στην κατάργηση του καθεστώτος αυτού ή στην αναβάθμιση σε μια θητεία με αξιοπρέπεια, με ουσία που μάλλον, μόνο αν μετατραπεί σε εθελοντικό μπορεί να επιτευχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με διαταγή των Αρχηγών των Επιτελείων επιτρέπεται η κατοχή και ιδία χρήση εντύπων (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία). Τα πολεμοκάπηλα άσματα απαγορεύονται με διαταγή του ΓΕΣ.

    Μπορείτε να γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένοι? Σε ποιες διαταγές αναφέρεστε? Με ποια κριτήρια ένα άσμα θεωρείται πολεμοκάπηλο? "Η Μακεδονία" τί είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mpravo paidia gia tis energeies sas.kalh sunexeia euxomai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Άρθρο 202

    Διέγερση αυτών που έχουν υποχρέωση στρατιωτικής υπηρεσίας

    Όποιος με οποιοδήποτε τρόπο και με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που υπηρετεί στο στρατό να παραβεί υπηρεσιακή υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με πρόθεση προκαλεί ή διεγείρει πρόσωπο που έχει υποχρέωση να στρατευθεί να μην υπακούσει στην πρόσκληση όταν το καλέσουν στο στρατό.
    Όποιος σε καιρό πολέμου, ένοπλης στάσης ή γενικής επιστράτευσης διαπράξει τις πράξεις που αναφέρονται στις προηγούμενες παραγρ. τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.Οι ποινές αυτού του άρθρου επιβάλλονται, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα {δικαιωματα} σας θα μας φανε,κολοζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή