Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/01/2009

Αν όχι τώρα τότε πότε? Η πρόσφατη εξέγερση, έδειξε με τον ποιο γλαφυρό τρόπο ότι ένας λαός που κατεβαίνει στους δρόμους διεκδικώντας και παλεύοντας για τις ανάγκες και τα δικαιώματα του, συγκροτεί πραγματικό κίνδυνο για το σύστημα. Αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις καθεστωτικές δυνάμεις, που κάνουν τα πάντα για τον σταματήσουν.

Η απομόνωση και περιθωριοποίηση από το κίνημα, των πολιτικών δυνάμεων του συστήματος, η ανεξαρτησία του και ο μη έλεγχος από την επίσημη πολιτική, έδωσε την δυνατότητα για την μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων αλλά και την διεύρυνση των αιτημάτων. Δημιούργησε τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τον επόμενο γύρο.

Να βαδίσουμε στα βήματα του Δεκέμβρη και στο αντιπολεμικό κίνημα.
Για άλλη μια φορά, την ώρα που οι Ισραηλινοί δολοφονούν και ο πόλεμος εξαπλώνεται, οι καθεστωτικές δυνάμεις της χώρας προσπαθούν να ελέγξουν το αντιπολεμικό κίνημα, τα αιτήματα του, τις μορφές πάλης και να το μεταβάλλουν σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για όλη την προηγούμενη πολιτική γραμμή τους.

ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ & ΕΚΑ, οι μεγάλοι απόντες του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, οι πρωτεργάτες της εργασιακής ειρήνης, των ιδιωτικών ΑΕΙ, της υποταγής και επί της ουσίας στήριξης κάθε αντεργατικού μέτρου των κυβερνήσεων, σπεύδουν τώρα να οργανώσουν κινητοποιήσεις ενάντια στον πόλεμο. Αυτοί που έχουν πάρει θέση με τον αντίπαλο στον πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη της Ελλάδας, θέλουν τώρα να σταματήσουν τον δολοφονικό πόλεμο ενάντια στους Παλαιστίνιους εργάτες στην Γάζα! Τι υποκρισία!

Πίσω από τις «εύκολες» ψευτοκαταγγελίες ενάντια στους Αμερικάνους και τους Ισραηλινούς, κρύβεται η άρνηση να καταγγείλουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσε τον αρχιτέκτονα της Ελληνο-Ισραηλινής συμμαχίας και την Ε.Ε που εξίσου στηρίζει τις δολοφονίες.

Μια ανέξοδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για να επανέλθουν στο προσκήνιο, αυτοί που αρνούνται να κηρύξουν απεργία στα λιμάνια που φορτώνονται όπλα για το Ισραήλ ή στις βάσεις του Ακτίου και της Σούδας που στηρίζουν την Ισραηλινή επίθεση, ή ακόμα, πανεργατική απεργία ενάντια στον πόλεμο, τις σφαγές και την εμπλοκή της Ελλάδας.

Όταν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι είναι νεκροί και χιλιάδες οι τραυματίες, εμείς δεν μπορούμε παρά να προσπαθούμε για την συγκρότηση ενός μαζικού και πραγματικά «επικίνδυνου» για τις δυνάμεις του πολέμου, αντιπολεμικού κινήματος στην Ελλάδα.

Καλούμε κάθε αγωνιστή, πολιτική δύναμη και αντιπολεμικές κινήσεις-συσπειρώσεις-συμμαχίες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια και να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία.
Υπάρχει ήδη η βάση συσπείρωσης με το κείμενο της προηγούμενης πορείας. Κείμενο που έχουν υπογράψει πολλές οργανώσεις και αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς καθώς και αντιπολεμικές κινήσεις και παλαιστινιακές οργανώσεις.

• Προτείνουμε Ανεξάρτητη Αντιπολεμική Συγκέντρωση το Σάββατο 17/1/2009 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη
• Προσπάθεια πολίτικης-κινηματικής συνεύρεσης και διαλόγου για την δημιουργία Μόνιμου Ανοιχτού Αντιπολεμικού Συντονιστικού κέντρου

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου