Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ-ΣΤΕΛΕΧΗ ΩΣ ΧΡΗΣΤΕΣ

Το συρματόπλεγμα των στρατοπέδων δε μπορεί να βάλει φραγμό στις κοινωνικές παθογένειες. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η υποχρεωτική θητεία ευθύνεται σε μεγάλο στρατό για την εκτίναξη της χρήσης ναρκωτικών κατά τη διάρκεια της.

Είναι γνωστό ότι τα ναρκωτικά είναι μέσα στα στρατόπεδα. Η ιεραρχία προσπαθεί και αυτό το πρόβλημα να το αντιμετωπίσει μόνο κατασταλτικά : απειλές, ψάξιμο πραγμάτων κ.τ.λ.. Οι όποιες ενημερώσεις είναι ανούσιες και βαρετές. Όλοι οι ειδικοί και οι ψυχολόγοι επισημαίνουν σαν αιτίες του προβλήματος την έλλειψη κοινωνικοποίησης, την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας σε επαφή με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη φύση.

Δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε θεωρητική κουβέντα. Είναι όμως σίγουρο ότι η μίζερη και κουραστική χακί καθημερινότητα οξύνει την τάση για εξάρτηση και καταχρήσεις.

Μέχρι εδώ αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Το νέο “ευφυολόγημα” του Γ.Ε.Σ. είναι το ναρκοτέστ. Σε φυλάκιο στα Γιάννενα ο ανθυπολοχαγός Λαγός ενημέρωσε τους φαντάρους σε επίσημη αναφορά ότι θα έρθει κλιμάκιο να τους εξετάσει για να διαπιστώσουν αν είναι χρήστες ουσιών.

Το Γ.Ε.Σ. καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρεί όλους τους φαντάρους ενόχους και τους εξετάζει αδιακρίτως. Επιπλέον κάθε στρατιωτική διαταγή αυθαίρετα μπαίνει πιο πάνω από το σύνταγμα που ορίζει με σαφήνεια τα ατομικά δικαιώματα και κάθε στρατοκράτης αναγνωρίζεται αρμόδιος για να αντιμετωπίσει με ολοκληρωτική νοοτροπία κοινωνικά προβλήματα και κυρίως μια επικίνδυνη κατάσταση για την οποία φέρει βαριά ευθύνη. Μέχρι τώρα η ιεραρχία αντιμετώπιζε το πρόβλημα των ναρκωτικών με φαιδρότητα. Τώρα προσπαθεί να επαναφέρει πραξικοπηματικές και επικίνδυνες λογικές που θυμίζουν άλλες εποχές. Οι φαντάροι είναι πολίτες με στολή και διατηρούν τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Δε μπορεί ένα κλιμάκιο να παίρνει αίμα για τέτοιες εξετάσεις από όλους τους φαντάρους αδιακρίτως.

Καλούμε το Γ.Ε.Σ. να ανακαλέσει την παράνομη και απαράδεκτη διαταγή

1 σχόλιο: