Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ 535 ΤΑΓΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Τα πράγματα στο 535 τάγμα πεζικού έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κάνουμε πολλούς μήνες υπομονή αλλά τίποτα δε φαίνεται να διορθώνεται. Το στρατόπεδο είναι πάρα πολύ παλιό με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εγκαταστάσεις. Ένα μεγάλο μέρος του Δεκέμβρη το περάσαμε χωρίς θέρμανση. Ο καυστήρας είχε χαλάσει και ύστερα από δικές μας πιέσεις έβαλαν έναν φαντάρο να το φτιάξει. Τώρα λειτουργεί προσωρινά αλλά κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν είναι επικίνδυνο. Στα λουτρά (ειδικά του 2ου λόχου) η κατάσταση είναι ανθυγιεινή. Τα σιφώνια είναι βουλωμένα ενώ σκούπες και χλωρίνες αγοράζουμε μόνοι μας. Η δυσωδία φτάνει μέχρι τους θαλάμους. Αντί για φοριαμούς υπάρχουν κάτι παμπάλαιες ντουλάπες μες στη βρώμα. Δεν καθαρίζονται με τίποτα, δεν τις χρησιμοποιεί κανείς και είναι εστία μετάδοσης κοριών. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει τα κρεβάτια πιάνουν κοριούς πάντα. Οι αξιωματικοί βέβαια μας βάζουν να τα καίμε και μας απειλούν με ποινές. Όλοι ξέρουν όμως ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Τα κρεβάτια είναι παλιά και επικίνδυνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκολλάνε τα σύρματα. Ένας φαντάρος τραυματίστηκε στο κεφάλι. Επίσης εδώ και τέσσερις μήνες δε μας δίνουν άλλα σεντόνια.

Είναι φανερό ότι κανείς δε νοιάζεται για τις συνθήκες διαβίωσης μας. Ο διοικητής, αντισυνταγματάρχης Χατζησαββίδης Ιωάννης νοιάζεται μόνο για να φτιάξει εκκλησάκι και διοικητήριο. Αλήθεια ο εργολάβος που κυκλοφορεί συνέχεια στο στρατόπεδο είναι ο μοναδικός που ειδικεύεται στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Από την άλλη ο στρατοπεδάρχης αντι/ρχης Χουσμεκερίδης, χωρίς καθόλου ντροπή, μας έβγαλε λόγο μετά την πρόσφατη αυτοκτονία φαντάρου στον Έβρο ο,τι πρόβλημα έχετε να μας το λέτε, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθάμε κ.τ.λ.. Καμία αίσθηση για την καθημερινότητα των φαντάρων.
Για αυτούς η μόνη λύση στις αυτοκτονίες είναι η διπλοσκοπιές και όχι η βελτίωση των συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου