Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ

Τουλάχιστον περίεργες είναι οι καταγγελίες που μας έρχονται από το 569 κέντρο εκπαίδευσης στη Ροδόπολη Σερρών. Στην περιοχή λειτουργεί κέντρο προσωρινής υποδοχής λαθρομεταναστών. Λογικό είναι το κέντρο αυτό να δέχεται κάποια κρατική επιχορήγηση, το ύψος της οποίας δεν το γνωρίζουμε φυσικά. Αυτό που όμως είναι σίγουρο είναι ότι καθημερινά εδώ και μήνες αστυνομικοί έρχονται στο στρατόπεδο και παίρνουν το φαγητό που περισσεύει. Όσο καλοπροαίρετοι κι αν είμαστε, πρέπει να ρωτήσουμε το Γ.Ε.Σ. ;

Αν περισσεύει το φαγητό, γιατί δε μεγαλώνουν οι μερίδες των φαντάρων;

Η αστυνομία πληρώνει το στρατό για το φαγητό που παίρνει;
Υπάρχει κρατικό κονδύλι για το φαγητό των λαθρομεταναστών;
Αν δεν υπάρχει ποιός δίνει το δικαίωμα στη μονάδα να κάνει φιλανθρωπίες σε βάρος των φαντάρων, αντί να οργανώσουν με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο την υποδοχή των μεταναστών; Οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση; Πρέπει να τρώνε από τα περισσεύματα;

Αν υπάρχει που πάνε τα χρήματα που εξοικονομούνται;

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αλλιώς ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Για την ώρα εμείς καταλαβαίνουμε δύο λογικά ενδεχόμενα. Είτε το κράτος δε νοιάζεται να ταΐσει τους λαθρομετανάστες και στρατός – αστυνομία ασκούν άτυπη φιλανθρωπία, είτε κάποιοι σε στρατό και αστυνομία “αξιοποιούν” αλλιώς το κρατικό κονδύλι.

2 σχόλια:

  1. Το στρατοπεδο αυτο εκτος απο κεντρο λειτουργει και ως προκαλυψη (δηλ εχει και φυλακια). Η διοικηση αποφασισε να κοψει το NOVA, τη μονη πηγη ενημερωσης και ψυχαγωγιας για τους φανταρους που υπηρετουν στην πρωτη γραμμη, τοσο απο το στρατοπεδο οσο και απο τα φυλακια, διοτι κοστιζει αρκετα. Καλο θα ηταν να αναλογιστει η διοικηση την ψυχολογικη πιεση που νιωθει ο καθε φανταρος, ειδικα μετα την αυτοκτονια στον ΕΒΡΟ και να ιεραρχησει τις πρωτεραιοτητες του ταγματος και το πως θα διαχειριζονται τα οποια κονδυλια τη στιγμη που και θολο ειναι το τοπιο με το φαγητο των μεταναστων και με την διαχειρηση και τις τιμες του ΚΨΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για το εν λογω στρατοπεδο:
    εχω τα καλυτερα λογια!!!!!!
    1.ειναι ενα απο τα περιφημα στρατοπεδα που ανοιξε ο Σπηλιωτοπουλος γεμιζοντας με κεντρα νεοσυλλεκτων την επικρατεια.
    το συγκεκριμενο ανοιξε μετα απο παρεμβαση γνωστου αξιωματικου καραβανα(παρεα μα κυβερνιτικο βουλευτη) που εργαζοταν (μεχρι το 2007 τουλαχιστον) σ'αυτο και ο οποιος ειχε ξεκαθαρη συμπεριφορα διοικητη αρεσκομενος να μπαινοβγαινει στο στρατοπεδο με τα πολιτικα και με το αλιστου μνημης τζιπακι με την κλουβα για το κυνηγετικο σκυλι απο πισω.για να καταλαβετε για τι τυπο μιλαμε μια μερα ειχε το λοχο του ορθιο το απογευμα για 2 ωρες στο προαυλιο οταν ολοι οι αλλοι φανταροι σουλατσαρανε απο δω κι απο κει.
    2.ανοιξε με προοπτικη να απορροφησει οσους σαλονικεις δε χοραγανε στο καμπανη (ΚΕΝ στο κιλκις) αλλα δεν τους εκατσε με αποτελεσμα να συμληρωνουν απο κεντρικη και ανατολικη στερεα και θεσσαλια-η σκοπιμοτητα (επερνε απο στρατολογικο β θε/νικης και αν το συνδιασουμε με επαρχια καταλαβενεται τι χαρμανι απο απολιτικους ως φασιστες βγαινει) ηταν απλη:παιρνουμε φτωχολογια απο φτωχες συνοικιες και αγροτια απο την επαρχια για να τονωσουμε το εθνικο συναισθημα και να μην εχουμε ανακατεμενους και πιο "σπουδαγμενους" αρα σκεπτομενους και επικινδυνους με αποτελεσμα τα πραγματα να ειναι λιγο αναξελεγκτα και...(δες παρακατω)
    3.η στρατοκαφριλα και η αγριοτητα που επικρατουσαν θυμιζε μονο το ΚΕΝ στο μεσσολογγι-που ειχε κοσμο αναλογης ταξικης προελευσης-( οπου ηταν σε πλειοψιφια κοσμος απο αστικα κεντρα δεν υπηρχαν τετοιες καταστασεις ή εστω σε τετοιο βαθμο).το μακεδονια ξακουστη οσοι δεν το ξεραν και να μην ηθελαν το εμαθαν αφου το τραγουδουσαν 3 φορες μονο στη βραδυνη αναφορα...
    3.αλησμονητη θα μεινει στη 299 σειρα τον ιουνιο του 2007 η τροφικη δηλητηριαση οταν μια πεμπτη υποxρεωσαν τους φανταρους να φανε και πατσιτσιο και μακαρονια με κιμα, εναλλαξ (οπως στεκοντουσαν στην ουρα ενας το ενα και ενας το αλλο-ο δε κιμας βρωμουσε απο την πορτα του εστιατοριου)ενω μεχρι πριν υπηρχε ελευθερη επιλογη. το βραδυ...ανοιξε το ΚΨΜ στις 12 για να πουλησει κολοχαρτα, οι γιατροι τις μοναδας καναν γυρα ολους τους λοχους,την επομενη παρουσιαστικαν 100 ατομα για εξεταση στο ιατρειο και 40 απο αυτα πηγαν μια βολτιστα μεχρι το 424σν, στις πρωινες ασκησεις συμμετειχαν απο τα 200 μονο....50 ατομα ενω στην πρωινη αναφορα σε λοχο βγηκαν 6 παραπονουμενοι (εκαναν γαργαρα τον κανονισμο που λεει οτι πανω απο 3 παραπονουμενοι για το ιδιο θεμα θεωρειται σταση) και τελος ο διοικητης Φραγκακης(φασισταριο απτην κρητη που σε ομιλια του σε πρωινη αναφορα εκανε μαθημα γιατι...τα μμε στοχοποιουν τους μπατσους ο οποιοι...κανουν παρα πολυ καλα τη δουλεια τους-μη γελιεστε 2007 ητανε-να δουμε τι θα λεει τωρα αν ειναι διοικητης πουθενα) ισχυριστικε οτι για το περιστατικο φταινε οι μαγειρες οι αποιοι αντι να κανουν κανονικη αποψυξη του κιμα (=κατα φραγκακη:βαζω τον κατ/νο κιμα σε κατσαρολα με νερο για ενα βραδυ) εκαναν γρηγορη αποψυξη βαζοντας τον κιμα σε κατσαρολα με ...καυτο νερο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή