Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ

Η κυβέρνησης της Ν.Δ είναι αδίστακτη. Προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία και να εφαρμόσει την αντιλαϊκή της πολιτική είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα. Αν τα ΜΑΤ, η αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και η δικαστική τρομοκρατία, σε συνδυασμό με την επιχείρηση χειραγώγησης των καθεστωτικών ΜΜΕ είναι η απάντηση στις εργατικές διεκδικήσεις και στην οργή της νεολαίας, η εκτίναξη των πολεμικών εξοπλισμών και η συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα είναι η επιλογή της προκειμένου να αναβαθμίσει γεωστρατηγικά το ρόλο της ελληνικής άρχουσας τάξης.

Συμμετέχοντας ήδη σε (15) ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις με τις σημαίες του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και με ειλημμένη την απόφαση για αποστολή ελληνικού στρατού και στη Γάζα, προχωρά σε μια ακόμη μεγαλύτερη πολεμική δέσμευση, ικανή να την οδηγήσει στην απώλεια Μισθοφόρων.

Στο Αφγανιστάν αποκαλύπτεται ότι όλοι σχεδιάζουν ένα βήμα εμπρός στην καταστολή της όποιας αντίδρασης στα σχέδια τους, με συνέπεια να αυξάνονται κατακόρυφα οι απώλειες των αμάχων. Στο σάλπισμα ενότητας και κοινής στρατιωτικής Νατοϊκής επίθεσης του νέου αμερικανού προέδρου Μπαρόκ Ομπάμα, όλοι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δηλώνουν παρόν και εφορμούν.

Η τελευταία επιστολή του Αμερικανού προέδρου στις ηγεσίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη είναι και η θετική απάντηση στα νέα δολοφονικά του σχέδια από Κ. Καραμανλή-Γ. Παπανδρέου. «Έχουμε ενώπιον μας ένα εύρος προκλήσεων για τις οποίες πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η από κοινού δράση. Όμως έχουμε και εξαιρετικές ευκαιρίες, στις οποίες, αν ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα, μπορούμε να προωθήσουμε τους στόχους της συμμαχίας μας. Καθώς ξεκινά η συνεργασία μας, κρατώ κατά νου τη θεμελιώδη σημασία της σχέσης μας», γράφει στον Κ. Καραμανλή.

Το ΠΑΣΟΚ θέλοντας να διαφυλάξει το καμουφλαρισμένο «φιλολαϊκό» και «ειρηνικό» προφίλ που οικοδομεί για να αλιεύσει ψήφους από της εργατική αγανάκτηση και να εξοβελίσει το πολεμοκάπηλο παρελθόν, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο κράτησε ο νυν πρόεδρος του Γ. Παπανδρέου ως υπουργός εξωτερικών στις κυβερνήσεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και στην παράνομη Αμερικανοβρετανική επίθεση στο Ιράκ, κρύβει την επιστολή Ομπάμα.

Δημοσιογραφικές πηγές αποκαλύπτουν το περιεχόμενο της «προσβλέπω σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και τον Γ. Παπανδρέου για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, την ειρήνη στον κόσμο, την αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων και την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών».

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αποστείλουν 30000 επιπλέον μισθοφόρους στο Αφγανιστάν και απαιτούν την συμμαχική συνδρομή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ώστε να κλιμακώσουν την στρατιωτική προσπάθεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει διατάξει τη μετακόμιση των ελληνικών δυνάμεων (150-200 μισθοφόρους) από την Καμπούλ στην επαρχία Χεράτ, στο Δυτικό Αφγανιστάν, για να εμπλακούν σε επιχειρήσεις καταδίωξης Ταλιμπάν. Παράλληλα, (4) Έλληνες αξιωματικοί συμμετέχουν στην εκπαίδευση και καθοδήγηση αφγανικών μονάδων, μαζί με Αμερικανούς.
Τα σενάρια αυξημένης ελληνικής εμπλοκής προβλέπουν παρουσία μιας φρεγάτας και ενός ναρκαλιευτικού ή ενός υποβρυχίου και ενός αεροσκάφους C-130 σε ρόλο υποστήριξης στο Ινδικό Ωκεανό και στις γύρω χώρες.

Το ΝΑΤΟ όμως σχεδιάζει την αποστολή επιπλέον 20000 στρατευμάτων και οι πιέσεις του υποδιοικητή των Νατοϊκών Δυνάμεων Ευρώπης, στρατηγού Σερ J. McColl, στην συνάντηση του με τον υπ. Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγο Δ. Γράψα ήταν ασφυκτικές.

Η ελληνική απάντηση ήταν η υπενθύμιση ότι ήδη η Ελλάδα συμμετέχει σε αποστολές του ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με 2500 μισθοφόρους και (5) πολεμικά πλοία. Νομίζουμε ότι πρέπει να κρατήσουμε το γεγονός των ελληνικών παραγγελιών όπλων 2,2 δις ευρώ του Πολεμικού Ναυτικού, μεταξύ των οποίων (6) γαλλικές φρεγάτες, που δικαιολογήθηκαν στον ελληνικό λαό ως απαραίτητες για να ισοσκελιστεί η ισχύς του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο. Αντί για αυτό, βλέπουμε τα υπερσύγχρονα πλοία του Π.Ν. να πλέουν στον Περσικό και Ινδικό Ωκεανό, στη Σομαλία, στο Λίβανο και Γάζα κλπ.
Να που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού!!!

Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε την αποστολή των μάχιμων ελληνικών δυνάμεων που συμμετέχουν στη νεοσύστατη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης (NFR) του ΝΑΤΟ, στο Αφγανιστάν είτε στα τέλη 2009, είτε στις αρχές 2010 και μιας φρεγάτας. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα αερομεταφερόμενο τάγμα, μία μοίρα πεδινού πυροβολικού και ένα λόχο Μηχανικού.

Αν αναλογιστούμε ότι το ΝΑΤΟ πιέζει να αρθούν οι εθνικοί περιορισμοί και ο συμμαχικός διοικητής να μπορεί να αναθέτει στην ελληνική μονάδα οποιαδήποτε αποστολή, περιορισμοί που δεν ισχύουν για τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης, καταλήγουμε στο εύλογο συμπέρασμα ότι η ελληνική κυβέρνηση, με την συνδρομή της αντιπολίτευσης, είναι αποφασισμένη να πληρώσει σε χρήμα και σε αίμα…

Νομίζουμε ότι είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητο να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού-αντικαπιταλιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει στην καταπίεση λαών, κάνει εξωτερική πολιτική στις πλάτες μισθοφόρων, εκμεταλλευόμενη τον ιδρώτα των εργαζομένων. Ποιος ξεχνά το ταξιδάκι «πολεμικής αναψυχής» και δημοσίων σχέσεων, στην Καμπούλ, των βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, που εκτός των άλλων, συνέβαλε στη υπουργοποίηση του Βαρβιτσιώτη;

Να παλέψουμε για την έξοδο της χώρας από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Να κλείσουν οι βάσεις. Να μπλοκάρουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Κανένας νέος ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΑΓΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
Να ανατραπεί η κυβέρνηση της αντεργατικής πολιτικής, του πολέμου και του κρατικού αυταρχισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου