Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΙΞΕ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ


Η δικαστική εξουσία μεταμορφώθηκε σε κολυμπήθρα του Συλωάμ, στην οποία αποκαθάρθηκε ο φονιάς Περίανδρος, «κατά κόσμο» Α.Ανδρουτσόπουλος, που είδε την πρωτόδικη ποινή των 21 χρόνων κάθειρξης να μετατρέπεται σε 12 χρόνια ποινή.

Μπορεί οι δημοσιογραφικές πληροφορίες να κάνουν λόγο για χέρι-χέρι του Καραμανλή με τον Καρατζαφέρη, περιγράφοντας την συμφωνία ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά φαίνεται ότι στην νέα εποχή του Ολοκληρωτισμού η πραγματική αλυσίδα του κρατικού αυταρχισμού περιλαμβάνει ως κρίκους της τα αστικά κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε., την ακροδεξιά από το ΛΑΟΣ έως τη Χρυσή Αυγή, τη δικαστική εξουσία, τους εκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, με ή χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες, τις μυστικές υπηρεσίες και τις δυνάμεις καταστολής.

Θυμίζουμε ότι η καταστολή του πανεκπαιδευτικού κινήματος που 90-91 που «απαίτησε» τη δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γ. Καλαμπόκα που εκτέλεσε διατεταγμένη υπηρεσία, ενταγμένη σε οργανωμένο κρατικό σχέδιο «σπασίματος» των καταλήψεων.

Τον Καλαμπόκα έβγαλε από τη φυλακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ.


Ο Α.Ανδριτσόπουλος, γνωστός για τις σχέσεις του, ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, με τις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία, επιτέθηκε, επικεφαλής της δολοφονικής του ομάδας, με πρόθεση να εκτελέσει τους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος Δ. Κουσουρή, Γ. Καραμπατσώλη, Η. Φωτιάδη, μετά από υπόδειξη αξιωματικού των αστυνομικών δυνάμεων.

Φυγοδικεί για χρόνια με την ανοχή-συμπαράσταση της αστυνομίας, παρεμβαίνει σε ακροδεξιές εκδηλώσεις, δίνει συνεντεύξεις σε έντυπο του Τράγκα, για να παραδοθεί, κάποια στιγμή που κρίνει κατάλληλη, και να ακολουθήσει η καταδίκη του σε 21 χρόνια φυλακή.

Ο δολοφόνος Α.Ανδριτσόπουλος, που εντάσσεται σε ένα κρατικό σχέδιο συντριβής του πανεκπαιδευτικού κινήματος (1998) που αντιπαλεύει τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά θα αποφυλακιστεί από τη ΝΔ.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η νέα δικαστική απόφαση στέλνει ένα ωμό αυταρχικό μήνυμα. Όχι μόνο ο Δεκέμβρης αντιμετωπίστηκε με τα ΜΑΤ και τους τρομονόμους, τις πολιτοφυλακές των «αγανακτισμένων πολιτών» και τις αναδυόμενες ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά και ολόκληρο το φανερό και μυστικό μηχανισμό του κράτους που αντιμετωπίζει πλέον τα κινήματα με όρους έκτακτης ανάγκης. Η επίθεση με χειροβομβίδα, που ακολούθησε το κατασκευασμένο σκηνικό τρομοκρατίας ήταν το επόμενο βήμα, για να ακολουθήσει η «αθώωση» Περίανδρου.


Απάντηση του εργατικού κινήματος μπορεί να είναι μόνο η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών.

Η ταξική πάλη μπαίνει σε νέους γύρους όξυνσης, όπου ο αστικός κόσμος απαιτεί την ιστορική υποταγή των εργαζομένων με όρους εργασιακού Μεσαίωνα, ενώ ο κόσμος της εργασίας έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης αποφασιστικού αντικαπιταλιστικού αγώνα ενάντια στη δικτατορία της Αγοράς του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ που σύμφωνα με το νέο δόγμα του, που θα συζητηθεί στην εορταστική Σύνοδο για τα 60 Χρόνια Δράσης, καλείται να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές εξεγέρσεις που ξεσπούν σε χώρες που απειλούνται με οικονομική κατάρρευση (σε πτώχευση ουσιαστικά είναι η Ελλάδα-Αυστρία-Ιρλανδία), αποκτά άλλη βαρύτητα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ έχει προγραμματίσει 3ημερο εκδηλώσεων στην Αθήνα (27-28-29/03/09 στο Πολυτεχνείο, κτίριο Γκίνη) και καλεί σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ το Σαββάτο 4/4/09 (Αθήνα 4/4/09, Συγκέντρωση στις 13:00 μ.μ., στα Προπύλαια).


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου