Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για τη διενέργεια της τελικής φάσης της Νατοϊκής Άσκησης «STEADFAST JOIST-ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2009», που πραγματοποιεί το Νατοϊκό Στρατηγείο του Γ' ΣΣ/ NDC-GRC.

Η δύναμη των 1200 στρατιωτών και αξιωματικών του Στρατηγείου και των εκπροσώπων 15 χωρών μελών του ΝΑΤΟ, θα ασκηθούν στο Λιτόχωρο από τις 21/3 έως τις 3/4/09. Είναι η γνωστή άσκηση ανάπτυξης του πολυεθνικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ Deployable Corps- Greece (NDC-GR), για την εκπαίδευση των δυνάμεων του σε ταχείες επεμβάσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είχε προηγηθεί η διακλαδική επιχειρησιακή σχεδίαση σε συνεργασία με τα Στρατηγεία Δυνάμεων Νότιας Ευρώπης στη Νάπολη (JFC Naples),
των αεροπορικών δυνάμεων στη Σμύρνη (CC Air Ismir) και των ναυτικών δυνάμεων στη Νάπολη (CC Mar Naples), όπου απεστάλησαν ομάδες Ελλήνων αξιωματικών ως σύνδεσμοι.


Θεωρούμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες για τους λαούς και για τα κινήματα των εργαζομένων που δοκιμάζονται από την βαθιά καπιταλιστική κρίση. Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο θα αποφασιστεί και το νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ που θα προβλέπει την στρατιωτική επέμβαση σε χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένες κοινωνικές εντάσεις εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης τους. Υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα-Αυστρία-Ιρλανδία έχουν ουσιαστικά πτωχεύσει, ενώ στην εξέγερση του Δεκέμβρη Γαλλία-Γερμανία προσφέρθηκαν να αποστείλουν δυνάμεις καταστολής για να συνδράμουν τα ΜΑΤ.

Η Ελλάδα αναβαθμίζεται συνεχώς και γίνεται ένας από τους βασικούς συντελεστές επιβολής της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Νέας; Τάξης. Στη Θεσσαλονίκη ιδρύεται Νατοϊκό Επιτελείο που θα φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού, με την επωνυμία «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», προβλέποντας μέχρι και την φύλαξη πυρηνικών-βιολογικών-χημικών όπλων του ΝΑΤΟ. Στο Κιλκίς, το Κέντρο Εκπαίδευσης Διεθνών Δυνάμεων, «προσφέρει» τις υπηρεσίες του όχι μόνο στις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά στους ταγματασφαλίτες του Ιράκ και του Παλαιστίνιου δοσίλογου Αμπάς, στα Μισθοφορικά στρατεύματα του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, σε όλους αυτούς που εντός και εκτός συνόρων ετοιμάζονται να επιβάλλουν τη Δικτατορία της Αγοράς, σερβιρισμένη και ως «Δυτικού τύπου Δημοκρατία». Η Κρήτη παίζει νευραλγικό ρόλο, όχι μόνο με τις αεροπορικές, ναυτικές βάσεις, το Νατοϊκό Πεδίο Βολής που ασκούνται «ξένοι φαντάροι» και δοκιμάζονται νέα –επικίνδυνα οπλικά συστήματα (με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου), αλλά και με το Κέντρο Θαλασσίων Μεταφορών, που διασφαλίζει την ανεμπόδιστη μεταφορά ενέργειας μεταξύ Ανατολής-Δύσης, ελέγχει τη Μ.Ανατολή και τις Αφρικανικές ακτές και καταδιώκει τις μεταναστευτικές απόπειρες των απελπισμένων.

Ενώ το ΝΑΤΟ ετοιμάζει τις νέες πολεμικές επεμβάσεις του σε Αφγανιστάν-Πακιστάν, με τη λυκοσυμμαχία Ρωσίας-Ιράν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ «βεβαίως, πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας και πέραν του Αφγανιστάν, κυρίως στο Πακιστάν, με το οποίο πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο», η Ε.Ε ετοιμάζει τα επόμενα σχέδια της.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρόδη Κράτσα, επισημαίνει τους ευρωπαϊκούς πολεμικούς στόχους:
μείζον θέμα της Ε.Ε. αναδεικνύεται η προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων και η καταπολέμηση της πειρατείας στη Σομαλία. Αυτό είναι και το πρόσχημα της πραγματοποίησης και της πρώτης Ευρωπαϊκής Ναυτικής Στρατιωτικής Αποστολής, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο Έλληνας Αρχιπλοίαρχος Α.Παπαϊωάννου, ενώ στην επιχείρηση "Atalanta" συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα.

Τα ελληνικά εφοπλιστικά συμφέροντα βρίσκουν στο πρόσωπο της ελληνίδας αντιπροέδρου τον αγχωμένο υπερασπιστή, που χωρίς να κρύβει την αγωνία του, ερωτά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

  • Υπάρχει πιθανότητα επιπλέον ναυτικών αποστολών της Ε.Ε. με προορισμό άλλες επικίνδυνες περιοχές για την ασφάλεια των πλοίων;
  • Τι θα γίνει με την χρηματοδότηση του προγράμματος για την προστασία «κρίσιμων θαλάσσιων δρόμων» για το 2009-2011, μέσω του Μηχανισμού Σταθερότητας;


Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτονται τα πραγματικά ιμπεριαλιστικά και καπιταλιστικά συμφέροντα που υπερασπίζει το ΝΑΤΟ, ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ και ο Ελληνικός στρατός. Την ίδια στιγμή που στήνουν σκηνικό έντασης στο Αιγαίο, ελληνικά-τουρκικά-νατοϊκά στρατεύματα συνεργάζονται αρμονικά στο πλαίσιο της Άσκησης «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2009».

Την ίδια στιγμή που οι απολύσεις, η λιτότητα, η ανέχεια και οι φόροι απαιτούνται από το αστικό κατεστημένο στην Ελλάδα-Ε.Ε. για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση, 28 δις ευρώ δίνονται στις τράπεζες, 56 δις ευρώ πετιούνται σε αγορές άχρηστων στην κοινωνία οπλικών συστημάτων, ενώ η Ελλάδα συμμετέχει σε (15) αποστολές εκτός συνόρων και ο ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ εκτελεί καθήκοντα κατοχικής δύναμης σε Κόσσοβο-Βοσνία-Αφρική.


Καλούμε το εργατικό-νεολαιίστικο και αντιπολεμικό κίνημα να δώσει ενωμένο τις αγωνιστικές απαντήσεις που απαιτεί η εποχή μας.

Καλούμε τους φαντάρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αρνηθούν την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις-ασκήσεις του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Καλούμε το Αντιπολεμικό κίνημα να πάρει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να μπλοκάρει την διεξαγωγή της Άσκησης ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ 2009.


Η Βδομάδα Δράσης ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ιμπεριαλιστικούς Στρατιωτικούς Σχηματισμούς, με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει στο Πολυτεχνείο (27-28-29/03/09) και στις μεγάλες πόλεις, με την καμπάνια της και την Πανελλαδική Ημέρα δράσης (4/4/09) θέλει να φέρει μαχητικά στο επίκεντρο του κινήματος την ανάγκη αναβαθμισμένης αντιπολεμικής-αντιιμπεριαλιστικής-αντιμιλιταριστικής δράσης


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου