Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αντιπολεμικός Συντονισμός

Με ομόφωνη απόφαση πάνω από 120 αγωνιστών του αντιπολεμικού κινήματος και μετά από συνέλευση, συγκροτήθηκε ο «Αντιπολεμικός Συντονισμός».

Πρόκειται για μία ανοιχτή αντιπολεμική πρωτοβουλία που θέλει να συσπειρώσει και να συντονίσει κάθε άνθρωπο, σχήμα, πολιτική συλλογικότητα και οργάνωση, στην μάχη ενάντια στον πόλεμο και τις σφαγές. Κάθε έναν που θεωρεί ότι οι πολεμικές αναμετρήσεις είναι καθημερινή πραγματικότητα και το σίγουρο μέλλον για τους λαούς της γης, που καταλαβαίνει ότι απέναντι σε αυτό πρέπει να ορθωθεί μέτωπο εξέγερσης και ανατροπής.

Όλοι αυτοί που συμμετέχουν στον Αντιπολεμικό Συντονισμό, άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους και διαδρομές, θέλουν να συνεισφέρουν σε μια μεγαλύτερη, βαθύτερη ενότητα και δράση του αντιπολεμικού κινήματος. Μια ενότητα που όχι μόνο να στοχεύει ενάντια στις πραγματικές αιτίες του σύγχρονου πολέμου αλλά και να θέλει να τις ανατρέψει.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο πόλεμος είναι από την μία η ανώτερη μορφή εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και από την άλλη πηγή κέρδους, δύναμης και εξουσίας για τους εκμεταλλευτές.

Ιδιαίτερα η περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής , έχει μεταβληθεί σε μια από τις «θερμότερες» περιοχές του πλανήτη όπου ο ένας πόλεμος διαδέχεται τον άλλο, αφήνοντας χιλιάδες αθώα θύματα πίσω του.

Είμαστε σε μια περιοχή όπου οι Ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και βλέψεις, συνενώνονται με τα συμφέροντα των τοπικών αστικών τάξεων, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό της περιοχής σαν πυριτιδαποθήκη του κόσμου.

Η απίστευτη στρατιωτικοποίηση και οι εξοπλισμοί κάνουν την προοπτική του πολέμου να φαντάζει αναπόφευκτη. Μαζί με την στρατιωτική ένταση οξύνεται και η εσωτερική εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε χώρα. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα μειώνονται οι μισθοί και οι κοινωνικές δαπάνες, την ίδια ακριβώς ώρα η κυβέρνηση ανακοινώνει 58δις Ευρώ, για πολεμικούς εξοπλισμούς (δηλαδή περίπου 25.000 ευρώ χρέος για κάθε οικογένεια).

Ο κρατικός αυταρχισμός και η καταστολή πάνε πακέτο με την εξωτερική ένταση.

Ο μιλιταρισμός, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός οξύνεται στο εσωτερικό των χωρών.

Οι Ιμπεριαλιστικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί, ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός, συγκροτούνται όλο και περισσότερο, εντάσσοντας οργανικά μεγαλύτερα μέρη των τοπικών εθνικών στρατών. Οι αστυνομίες στρατιωτικοποιούνται και προετοιμάζονται για «εσωτερικούς» πολέμους «χαμηλής έντασης» και οι στρατιωτικές μονάδες αποχτούν και αστυνομικό ρόλο στις εκτός των συνόρων περιοχές.

Σε αυτή την νέα εποχή οι «πάνω» προετοιμάζονται για πόλεμους ενάντια στο «εξωτερικό» αλλά και στον «εσωτερικό» εχθρό.


Αντιλαμβανόμενοι αυτή την κατάσταση αποφασίσαμε από κοινού να προωθήσουμε τα παρακάτω:


  1. Καλούμε κάθε σχήμα, συλλογικότητα, πολιτική οργάνωση να ενταχθεί στον Αντιπολεμικό Συντονισμό. Έχοντας καθαρό ότι κάθε απόφαση θα παίρνεται μέσα από ανοιχτή συνέλευση και με την ισότιμη συμμετοχή όλων.
  2. Συμμετοχή στο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο Ενάντια στα 60 χρόνια ΝΑΤΟ στις 4/4 13.00 στα Προπύλαια.

    Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο ενάντια στο ΝΑΤΟ στις 3-4-5/4

  3. Οργάνωση καμπάνιας ενάντια στους πολεμικούς εξοπλισμού και δαπάνες. Πάγωμα των πολεμικών δαπανών και αύξηση των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών δαπανών.
  4. Κάλεσμα συμμετοχής των Σχημάτων και Συλλογικοτήτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στον Αντιπολεμικό Συντονισμό και Οργάνωση του «μπλοκαρίσματος» της στρατιωτικής-πολεμικής έρευνας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  5. Κάλεσμα στους μαθητές για την εναντίωση τους στην στράτευση στα 18 και την άρνηση ένταξης τους σε μισθοφορικά στρατιωτικά σώματα.
  6. Ενίσχυση και στήριξη της δράσης του «Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος» στο στρατό καθώς και κάθε άλλης πρωτοβουλίας.
  7. Έκδοση αντιπολεμικής προκήρυξης για τους μετανάστες στα ΑΡΑΒΙΚΑ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΑ.
  8. Οργάνωση Βαλκανικής Αντιπολεμικής Συνάντησης στην Θεσσαλονίκη.
  9. Προετοιμασία κινητοποιήσεων ενάντια στην προσεχή σύνοδο του ΝΑΤΟ.
  10. Έκδοση μόνιμου αντιπολεμικού εντύπου, για τον καλύτερο συντονισμό και διάλογο του Αντιπολεμικού Κινήματος.


Για τον καλύτερο προγραμματισμό και συζήτηση ο Αντιπολεμικός Συντονισμός θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση αμέσως μετά την πορεία στις 4/4 στο αμφιθέατρο της Ιατρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου