Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

KΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ


Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις Αντινατοϊκές-Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σαββάτο 4/4/09,

Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης ενάντια σε

ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ

-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ


60 χρόνια τώρα το ΝΑΤΟ αποτελεί ένα πολιτικό – στρατιωτικό μηχανισμό που σκορπάει στο πέρασμά του δάκρυα και αίμα, προσφυγιά και απεμπλουτισμένο ουράνιο. Ως «αντικομουνιστική ασπίδα» του ψυχροπολεμικού κόσμου προκάλεσε αμέτρητες παρεμβάσεις στα εσωτερικά των κρατών που το μαζικό κίνημα έφερνε στο προσκήνιο τα λαϊκά συμφέροντα, οδήγησε την κούρσα των πυρηνικών-συμβατικών εξοπλισμών. Στήριξε τα πιο συντηρητικά και σκοταδιστικά καθεστώτα με αποτέλεσμα πολέμους, εμφυλίους, σπαραγμούς, χούντες, εξορίες. Τα παραδείγματα της χούντας του '67 και της Κύπρου το '74 θα μας θυμίζουν για πάντα το ρόλο του ΝΑΤΟ και τις αυταρχικές επιλογές της άρχουσας τάξης.

Τις τελευταίες δεκαετίες το ΝΑΤΟ εξελίσσεται σε παγκόσμιο χωροφύλακα, θεματοφύλακα της Νέας Τάξης και της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Αναβαθμίζεται ο κατασταλτικός του ρόλος ενάντια σε οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και τους νόμους της αγοράς. Ταυτόχρονα, βομβαρδίζει λαούς στο όνομα των «ανθρωπιστικών αποστολών» ανοίγοντας το δρόμο για την ιμπεριαλιστική επαναχάραξη των συνόρων, τη μοιρασιά αγορών, δρόμων και πηγών ενέργειας, αλλά και πάμφθηνου εργατικού δυναμικού. Οι Προληπτικοί Πόλεμοι συμπληρώνονται από τις Ασύμμετρες Απειλές, ενώ το νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ προβλέπει χρήση των νατοϊκών δυνάμεων σε χώρες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές εντάσεις εξαιτίας οικονομικής κατάρρευσης!!!

Από κοντά και η ΕΕ, ιδρύει τον ευρωστρατό που με τη δικιά του αυτοτέλεια συμπληρώνει και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ σε Βοσνία και Κόσσοβο, στέλνει δυνάμεις καταστολής στο Κόσσοβο (ΕULEX), ενώ οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις σε Νταρφούρ και Σομαλία προστατεύουν τα ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Η Γαλλία του Σαρκοζί επιστρέφει στο ΝΑΤΟ. Σε Γαλλία και Ιταλία Οι κυβερνήσεις βγάζουν στους δρόμους τους Μισθοφόρους που επέστρεψαν από τη Βαγδάτη για να τρομοκρατήσουν-αντιμετωπίσουν τον «Εσωτερικό Εχθρό-Λαό». Το Ευρωσύνταγμα και οι Ευρωπαϊκές Συνθήκες προβλέπουν την συνδρομή των στρατιωτικών δυνάμεων σε ευρωπαϊκές χώρες που απειλούνται από επαναστατικά κινήματα.

Η Αντεπανάσταση είναι Θεσμός της Ε.Ε.

Παράλληλα, Ρωσία και Κίνα επανεξοπλίζονται, ζητούν τον επανακαθορισμό των ζωνών επιρροής, τρομοκρατώντας λαούς στις περιφέρειες της κυριαρχίας τους.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διατηρούν τη χώρα μας σε αυτούς τους σχηματισμούς και προσπαθούν να παίξουν ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Προκειμένου να διατηρηθούν στο club των ισχυρών πλειοδοτούν σε στρατιωτική-πολιτική βοήθεια, κόντρα στις αντιπολεμικές διαθέσεις του λαού μας. Μετέτρεψαν και μετατρέπουν την χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, παρέχουν διευκολύνσεις στις βάρβαρες επεμβάσεις τους, ανεφοδιάζουν τα ξένα μισθοφορικά στρατεύματα, στη χώρα μας «εκπαιδεύονται βρίζοντας ξένοι φαντάροι»!!!

Ο ελληνικός στρατός αναδιοργανώνεται και προσαρμόζεται στα Νατοϊκά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό, στη μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση, Παρμενίωνας 22-26/9/2008, ιδιαίτερο βάρος υπήρχε στην «αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών» (ανακοίνωση ΓΕΕΘΑ). Επίσης πρόσφατη άσκηση της Βαλκανικής Ταξιαρχίας του ευρωστρατού στη Μακεδονία υπό την καθοδήγηση των ελληνικών δυνάμεων είχε αντικείμενο την καταστολή διαδήλωσης με πανό "E.U. GO HOME". Το Δεκέμβριο βρισκόμενος σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού ο ελληνικός στρατός δήλωσε παρόν, έτοιμος να συνδράμει στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Εξάλλου στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λετονία (Δεκέμβρης 2006) αποφασίστηκε η ελάττωση των εθνικών περιορισμών στη χρήση των μονάδων και Νατοϊκός διοικητής θα τις στέλνει όπου κριθεί αναγκαίο. Κυβέρνηση και ΥΕΘΑ συμφώνησαν σε άμεση προσαρμογή του 40% των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα το 8% του στρατού θα είναι αναπτυγμένο σε αποστολές εκτός ή σε ετοιμότητα. Γίνεται φανερό ότι μιλάμε για ένα στρατό πιο δολοφονικό, πιο ετοιμοπόλεμο, στελεχωμένο από επαγγελματίες πολέμου, κομμάτι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων.


ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩ


Τα όρια ειρήνης και πολέμου είναι πιο δυσδιάκριτα από ποτέ. Με την εμπλοκή του ελληνικού στρατού στα νατοϊκά σχέδια και τις αποστολές εκτός συνόρων είναι δύσκολο να πούμε ότι βρισκόμαστε σε καιρό ειρήνης. Οι πολεμικές επεμβάσεις είναι ένα σύνολο παραγόντων που ο καθένας έχει τη σημασία του. Πόλεμος δηλαδή δεν είναι μόνο το πάτημα της σκανδάλης αλλά και όλο το σύνολο της υποστήριξης του. Δε θέλουμε να βοηθάμε στον ανεφοδιασμό των νατοϊκών στρατευμάτων, στη συντήρηση και φρούρηση των βάσεων, στη φιλοξενία των στελεχών, στην εκπαίδευσή τους. Αρνούμαστε να είμαστε κομμάτι αυτής της πολιτικοστρατιωτικής δολοφονικής μηχανής. Εχθρός για τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΗΠΑ, Ε.Ε., ΝΑΤΟ είναι ο αντάρτης του ΡΚΚ, ο έφηβος με την σφεντόνα της Ιντιφάντα, ο εργάτης που απολύεται και διαδηλώνει, η εξεγερμένη νεολαία.


Για μας το ΝΑΤΟ δεν είναι αμερικανοί στρατιώτες που ψάχνουν τον Μπιλ Λάντεν στα βουνά του Αφγανιστάν. Είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα την καθημερινότητα μας. Όταν το 40% του στρατού είναι εκεί προσανατολισμένο γίνεται κατανοητό τι ελλείψεις υπάρχουν σε ότι δεν έχει σχέση με το ΝΑΤΟ. Για μας το ΝΑΤΟ είναι η έξοδος μια φορά τη βδομάδα, η αιτία που δε μειώνεται η διάρκεια της θητείας, οι άδειες που ακυρώνονται, η εντατικοποιημένη εκπαίδευση, η δεύτερη μετάθεση που είναι πάλι στα σύνορα κτλ. Η βελτίωση των υλικών όρων ζωής μας περνάει μέσα από την απεμπλοκή του στρατού από το ΝΑΤΟ σε όλα τα επίπεδα. Μακριά από μας οι εγκληματίες πολέμου. Το αίμα των λαών που έπεσαν θύμα τους δε θα λερώσει και τα δικά μας χέρια.

Δε θα μοιραστούμε τις ευθύνες με τις κυβερνήσεις του πολέμου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Παρόλο που βρισκόμαστε μέσα από το συρματόπλεγμα ανάμεσα σε όπλα και βόμβες είμαστε με τη μεριά της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών. Είμαστε με τη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος, θεωρούμε τη συλλογική δράση μέσα στο στρατό απαραίτητο στοιχείο για ένα αποτελεσματικό και νικηφόρο αντιπολεμικό κίνημα.

Δε στρέφουμε τα όπλα εναντίον των εργαζόμενων που αγωνίζονται

Με αυτή την έννοια δεν αρκεί η καταγγελία του ΝΑΤΟ αν δε συνοδεύεται με μπλοκάρισμα της ελληνικής συμμετοχής. Πλάι στις διαδηλώσεις, τις συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις να αρνηθούμε οποιαδήποτε συμμετοχή μας στο έγκλημα και μέσα στα στρατόπεδα. Καλούμε τους συναδέλφους μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια. Η αξιοπρέπεια και η αγωνιστική δράση δε σταματάνε στον ένα χρόνο της θητείας…

Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι κανένα άρμα, κανένα αεροπλάνο, κανένα σύγχρονο όπλο δε λειτουργεί μόνο με τους στρατηγούς χωρίς τη συμμετοχή των φαντάρων.

Και αυτή τη συμμετοχή από εμάς δε θα την έχουν.


Στις μονάδες του ελληνικού στρατού, όλων των σωμάτων, φαντάροι συγκεντρώνουν υπογραφές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437


1 σχόλιο:

  1. Και η κατάσταση τον Ιανουαριο ειναι ακομα χειροτερη με ολους τους στρτιώτες ν αεχουμε καταντήσει ζόμπι απο την έλειψη υπνου ενω οι κοριοι δινουν και παίρνουν. Τώρα καλοπίζουν το στρατοπεδο για να μη δει τα χάλια ο στρτηγός όμως πάλι οι στρατιώτες τρε΄χουν. Απαραδεκτη μονάδα πραγματική κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή