• Το Αφγανιστάν, τα προβλήματα ασφάλειας σε Πακιστάν και Ινδία.
• Τα όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά) και οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών του πλανήτη στην ασφάλεια.
• Η προστασία των οδών ενέργειας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
• Η οικονομική κρίση και η αποσταθεροποίηση που μπορεί να προκαλέσει.
Η γραφειοκρατική διάλεκτος δεν κρύβει τις προθέσεις επέμβασης του ΝΑΤΟ σε χώρες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές εκρήξεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!
Πρώτος στόχος του νέου, μαύρου κυριολεκτικά και μεταφορικά, γερακιού που κατοικοεδρεύει στον Λευκό Οίκο, το Αφγανιστάν. Στους 75000 στρατιώτες της Διεθνής Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), θα προστεθούν επιπλέον 21000 Αμερικανοί μισθοφόροι και 5000 Ευρωπαίοι. Το νέο δόγμα των ΗΠΑ –λιγότερος στρατός στο Ιράκ, περισσότερος στο Αφγανιστάν- δείχνει τα όρια «της ειρήνης του Ομπάμα» και το πραγματικό ενδιαφέρον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη Μ.Ανατολή και την Κεντρική Ασία.
Μπορεί ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσία-Κίνα να ανταγωνίζονται σκληρά, αλλά ο πραγματικός λογαριασμός του αίματος πάει στους λαούς. Δίπλα στο διαρκές δράμα του Παλαιστινιακού λαού πρέπει να προσμετρήσουμε τα εκατοντάδες θύματα των νέων γύρων των αναμετρήσεων που εξαπλώνονται και στο Πακιστάν.
Η ιμπεριαλιστική Δύση δεν εισάγει «Δημοκρατία-Ελευθερία-Ευημερία», αλλά «Πόλεμο-Αποσταθεροποίηση-Μίσος». Πλέον στα μέτωπα του Αφγανιστάν-Ιράκ πρέπει να προσθέσουμε και αυτό του Πακιστάν. Το ΝΑΤΟ προσπαθώντας να καταστρέψει τις βάσεις εφοδιασμού και τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ταλιμπάν, βομβαρδίζει συστηματικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έχοντας συνήθων θύματα αμάχους.
Η απάντηση γνωστή: αυξανόμενες επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν, μεταφορά της σύγκρουσης εντός των μεγάλων αστικών κέντρων (με εντυπωσιακές ενέργειες όπως αυτή εναντίον της αστυνομικής ακαδημίας της Λαχώρης), αποσταθεροποίηση της πακιστανικής κυβέρνησης, φόβους για την ενότητα της χώρας.
Ενώ το ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. απαιτούν νέα μέτρα, σπρώχνουν το Πακιστάν στην αγκαλιά του φονταμενταλισμού και γιατί όχι στον «Άξονα του κακού» αναβαθμίζοντας το ρόλο της Ινδίας, ζητούν την σύμπραξη του Ιράν, ο λαός μετρά νεκρούς. Το Μάρτιο, η βία στο Πακιστάν προκάλεσε 324 θύματα, περισσότερα από το Ιράκ-Αφγανιστάν, που πολεμούν επίσημα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
Διεθνείς ΜΚΟ προειδοποιούν ότι η αύξηση Νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν θα προκαλέσει κλιμάκωση της βίας. Σε έκθεση που παρουσίασαν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, με τίτλο «Παγιδευμένοι στις συγκρούσεις», κάνουν έκκληση για μια «συνολική στρατηγική προσέγγισης με στόχο τη μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση και σταθερότητα στο Αφγανιστάν».
Για τον πολύπαθο λαό, που για αιώνες ζει εισβολές και κατοχές ιμπεριαλιστικών στρατευμάτων «για το καλό του», που ωθείται συστηματικά στην αγκαλιά των φεουδαρχών και εμπόρων ναρκωτικών, έχοντας ως εναλλακτική λύση στην εισαγόμενη δημοκρατία και διαφθορά, το μουσουλμανικό φονταμενταλισμό, δε στερεύουν τα δάκρυα. Το 2008 σκοτώθηκαν περίπου 2000 πολίτες, 30% περισσότεροι από το 2007 και το 40% προκλήθηκε από τις κυβερνητικές ή τις Νατοϊκές δυνάμεις.
Μονόδρομος για τους λαούς ο αγώνας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να φύγουν οι ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια-Αφρική-Καύκασο-Μ.Ανατολή-Κεντρική Ασία.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Να φύγει τώρα η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε..
Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων.
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Να κλείσουν οι βάσεις. Να κλείσει τώρα το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς. Καμιά συνδρομή –οικονομική και εκπαιδευτική- στα στρατεύματα των ταγματασφαλιτών του Ιράκ-Αφγανιστάν.
Να μπλοκάρουμε του πολεμικούς εξοπλισμούς. Κανένας νέος Μισθοφόρος (ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ). Κανένας νέος στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές.
Όχι στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Όχι στον ευρωχαφιεδισμό και στο ευρωτρομονόμο. Όχι στις κάμερες και στην παρακολούθηση-καταγραφή.
Όχι στην τρομοϋστερία που καλλιεργούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ για να «δέσουν» τον λαό μας, καταργώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, καταστέλλοντας εν τη γενέσει του το κίνημα αμφισβήτησης στο Ολοκαύτωμα των εργατικών δικαιωμάτων. Κάτω τα χέρια από το πανεπιστημιακό Άσυλο.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου