Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Καψώνι στο Στρατόπεδο 212 “Αιμίλιος Πούλμαν”. Βαθύ Σάμου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΣΤΙΣ 04/04/2009

Την Πέμπτη 02/04/2009 στην πρωινή φρουρά του στρατοπέδου “Αιμίλιος Πούλμαν” στο Βαθύ Σάμου στρατιώτης διατάχθηκε να κάνει το γύρο του χώρου της αναφοράς με το όπλο στην ανάταση.


Το περιστατικό εκτυλίχθηκε ως εξής: Ο στρατιώτης το προηγούμενο βράδυ κατά την διάρκεια της βραδινής σκοπιάς του εφοδιάστηκε με τα συνθηματικά προφορικά και όχι γραπτά όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Στην διάρκεια της υπηρεσίας του, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα συνθηματικά μέσω της διαδικασίας του “σπασμένου τηλεφώνου” περάσανε στους σκοπούς σωστά μεν αλλά με διαφορετική σειρά (π.χ αντί για 2-13, πύλη έγιναν 13-2, πύλη).

Στην διαδικασία της εφόδου λοιπόν σε επόμενο νούμερο ο επόπτης αντιλήφθηκε το λάθος και έβγαλε αναφερόμενους στην πρωινή αναφορά τους “υπεύθυνους” για το λάθος στρατιώτες. Όταν καλέστηκαν από το επόπτη λοιπόν να εξηγήσουν το λάθος ο “υπεύθυνος” για το λάθος στρατιώτης στην λογική της προστασίας του ανωτέρου του, αξιωματικού υπηρεσίας υπηρεσίας της μονάδος του (ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για το λάθος αφού δεν φρόντισε για την γραπτή παράδοση των συνθηματικών), ανέλαβε την ευθύνη.


Στην συνέχεια και μετά την απόλυτη σιγή του αξιωματικού υπηρεσίας ο επόπτης απευθύνθηκε στον στρατιώτη λέγοντάς του ότι το λάθος του συνεπάγεται φυλακή δέκα ημερών. Ο στρατιώτης εμφανώς φοβισμένος άρχισε να απολογείται και μέσα σε αυτό το κλίμα ψυχολογικής “τρομοκρατίας” ο επόπτης ειρωνευόμενος και απολαμβάνοντας τον τρόμο του στρατιώτη, άρχισε ένα παραμύθι για “κλείσιμο σε υπόγεια και δήθεν βασανισμούς”. Από την άλλη μεριά ο υπεύθυνος για το λάθος αξιωματικός αντί να στηρίξει τον στρατιώτη του επέτεινε την ειρωνεία.

Αφού λοιπόν αυτό το “αστείο” μάλλον δεν ικανοποίησε τον εγωισμό του επόπτη διέταξε τον στρατιώτη προκειμένου να μην του επιβληθεί η ποινή της φυλακής να τρέξει με το όπλο στην ανάταση δύο φορές κυκλικά τον χώρο της αναφοράς (ο χώρος έχει μέγεθος τουλάχιστον μισού ποδοσφαιρικού γηπέδου). Το περιστατικό έληξε εκεί με ειρωνικά χαμόγελα από την πλευρά των αξιωματικών μπροστά στα κατάπληκτα μάτια των στρατιωτών.

Σημειώνουμε ότι από όσο γνωρίζουμε ο στρατιώτης μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει να βγει παραπονούμενος για το περιστατικό φοβούμενος για τυχόν “αντίποινα”.

Στρατόπεδο 212 “Αιμίλιος Πούλμαν”
Βαθύ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου