Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΑΠΑΤΣΙ;ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ!

Όποιος παρακολουθήσει τα δελτία ειδήσεων είναι αναγκασμένος να απαντήσει σε ένα ακραίο δίλημμα, που τίθεται μετά βεβαιότητας και απολυτότητας, από τους μεγαλοδημοσιογράφους: Στις επόμενες εκλογές πρέπει να διαλέξει μοναχά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μεταξύ Κωστάκη-Γιωργάκη, ανάλογα βεβαίως σε ποιον θα δώσουν το χρίσμα οι διαπλεκόμενοι εκδότες-κατασκευαστές, μετά τα παζάρια που θα κάνουν μαζί τους.

Μέχρι τότε ο ελληνικός λαός θα πρέπει να υπομένει τις απολύσεις, τις μηδενικές αυξήσεις, τις αγορές οπλικών συστημάτων και μέσων καταστολής-παρακολούθησης, την κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Κάθε βράδυ Χατζηνικολάου-Τρέμη-Ευαγγελάτος σπέρνουν τρομοϋστερία, μιλούν για τους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο ώστε να δεχτούμε να πληρώσουμε τα 58 δις ευρώ των εξοπλισμών. Όπλα που φέρνουν πλούσια συμβόλαια και σε Έλληνες βιομήχανους και εμπόρους του πολέμου, μίζες εκατ. ευρώ στα κομματικά ταμεία και στις τσέπες των υπουργών, ενώ ο ελληνικός αστικός κόσμος μέσω των αποστολών ελληνικού στρατού εκτός συνόρων και των αγορών όπλων διεκδικεί την αναβάθμιση του ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη.

Οι επαφές του πρωθυπουργού Καραμανλή, της υπουργού Εξωτερικών Μπακογιάννη και του υπουργού Πολέμου Μεϊμαράκη αποκαλύπτουν την ουσία της αστικής πολιτικής. Η αστική Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, καλύπτει πλήρως την ισραηλινή κτηνωδία, στρέφει τα όπλα της εναντίον της φτωχολογιάς της Σομαλίας, είναι κατοχική δύναμη σε Βαλκάνια-Αφρική-Ασία.

Αυτές τις ανάγκες χρηματοδοτούν οι θυσίες του ελληνικού λαού για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων «εθνικών στόχων». Πρωταθλητής σε αυτή την κούρσα της υποκρισίας, της πολεμοκαπηλίας και της καταχρέωσης του λαού μας, ο υπουργός πολέμου της ΝΔ Β.Μεϊμαράκης.

Την στιγμή που ο αμίαντος θερίζει στα ελληνικά στρατόπεδα, που σε αρκετά από αυτά δεν υπάρχει πόσιμο νερό, αλλά άθλιες συνθήκες υγιεινής και στέγασης-σίτισης, ενώ κόβονται τα δωρεάν εισιτήρια (λίστες επιβίβασης) στους φαντάρους που ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να χαρούν την άδεια τους και οι γονείς υποχρεώθηκαν να πληρώσουν (7) ευρώ το κεφάλι για να είναι δίπλα στα παιδιά τους στους εορτασμούς του Πάσχα, ο Β.Μεϊμαράκης πετά 660 εκατ. δολ. αγοράζοντας αμερικανικά Απάτσι, κάνοντας δημόσιες σχέσεις στις ΗΠΑ.
Ο πολλά βαρύς υπουργός Πολέμου σέρνεται έξω από την αμερικανική πρεσβεία ως κοινός επαίτης, για να χαρεί και αυτός μια συνάντηση με τον νέο αμερικάνο υπουργό Άμυνας. Για να κλείσει ραντεβού, παραλαμβάνει ξαφνικά τα αποθηκευμένα σε υπόστεγα της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη Μεγάρων, εδώ και δύο χρόνια Απάτσι (12 τον αριθμό).

• Εμείς να θυμίσουμε ότι οι περισσότερες μονάδες της Αεροπορίας Στρατού έχουν τεράστια κενά ιπτάμενων-μηχανικών, με αποτέλεσμα την τεράστια καταπόνηση του υπάρχοντος προσωπικού.
• Τα ΣΙΝΝΟΥΚ παραμένουν εδώ και χρόνια ουσιαστικά ανενεργά, ενώ μετά το θανατηφόρο ατύχημα, ΓΕΣ και υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της κατασκευάστριας εταιρείας.

Μετά από όλα αυτά είναι πολύ λογικό οι ΗΠΑ να περιμένουν από την «υπερήφανη και αψεγάδιαστη» πολιτική ηγεσία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της πιστής συμμάχου ότι θα τις χαρίσει ένα μεγάλο τμήμα των τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων: πολεμικά αεροσκάφη, πυρομαχικά τεθωρακισμένων, τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης κλπ.

Βέβαια υπάρχουν και ανταγωνιστές. Τα συμφέροντα των οποίων πρακτορεύουν και τα πολεμικά περιοδικά της πιάτσας. Οι ανεξάρτητοι αρθρογράφοι πανηγυρίζουν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, μιλούν συνεχώς για εθνικούς κινδύνους και διαφημίζουν διαφορετικής προέλευσης όπλα. Σαν τα γαλλικά: πέρα από τα αεροσκάφη, τις φρεγάτες, υπάρχει και η προμήθεια 209 ελαφρών τροχοφόρων οχημάτων προϋπολογισμού 111,5 εκατ. ευρώ και 84 τροχοφόρων ΤΟΜΑ, κυρίως για αποστολές εκτός συνόρων, συνολικού προϋπολογισμού 435 εκατ. ευρώ.

Καθημερινά συνειδητοποιούμε ότι για το τεράστιο πάρτι των εξοπλισμών για τον ελληνικό λαό προβλέπεται ο λογαριασμός.
Οι εντάσεις στο Αιγαίο, αποτέλεσμα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, θα προβληθούν από τα ΜΜΕ σπέρνοντας τρόμο, ώστε να μην φέρουμε αντίρρηση στις τεράστιες αγορές όπλων.
Οι αποστολές εκτός συνόρων, τις οποίες πληρώνουμε με 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και απαιτούν σύγχρονα οπλικά συστήματα (φρεγάτες-μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκατοντάδες τεθωρακισμένα, χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες –ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-) θα παρουσιαστούν ως ειρηνευτικές.

Και ενώ ο ελληνικός στρατός αναλαμβάνει βάρβαρες, απάνθρωπες αποστολές, σκλαβώνοντας λαούς, εμείς πρέπει να ανεχτούμε τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής-ΟΣΕ-ΕΛΤΑ κλπ.
Ταυτόχρονα μας φορτώνουν τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν, απαιτούν να δουλεύουμε μέχρι θανάτου με εργασιακές σχέσεις Κίνας, ενώ βιομήχανοι-τραπεζίτες-μεγαλέμποροι-εφοπλιστές μετρούν άπληστα τα νέα κέρδη τους, από την υπερεκμετάλλευση Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιδράσουμε.
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.
Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.
Να επιστρέψει ο ελληνικός στρατός που βρίσκεται εκτός συνόρων.
Να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς-συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας, δημιουργία θέσεων εργασίας, καταπολέμηση της ανεργίας.
Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στους μετανάστες και ένταξη τους στα σωματεία.
Ειρήνη στο Αιγαίο, Ειρηνική Συνύπαρξη στην Κύπρο μέσα από κοινούς αγώνες των λαών

ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΦΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου