Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚFOR ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο πραγματικός ρόλος των Ελληνικών Δυνάμεων που συμμετέχουν σε αποστολές εκτός συνόρων.
Παρά την συστηματική επιχείρηση προπαγάνδας που θέλει να παρουσιάσει τα ελληνικά μισθοφορικά στρατεύματα ως Δυνάμεις ειρήνης και εγγυητές της Ασφάλειας, με πλούσιο κοινωνικό έργο, η καθημερινότητα τους διαψεύδει.
Οι δυνάμεις λοιπόν της KFOR εννοούν ως εγγύηση ειρήνης την επαναχάραξη των Βαλκανικών συνόρων και τη διάσπαση κρατών όπως επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, ενσωματώνοντας και τις εθνικιστικές βλέψεις, ενώ η εξασφάλιση Ασφάλειας μεταφράζεται ως βίαιη, στρατιωτική αντιμετώπιση του ενδεχόμενου αντιδράσεων, καλλιεργώντας καθεστώς τρομοκρατίας με την καθημερινή επίδειξη δύναμης από τους 20000 πάνοπλους μισθοφόρους.
Η Νατοϊκή Δύναμη βρίσκεται σε εγρήγορση και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Σέφερ δηλώνει ότι η Συμμαχία «θα απαντήσει με ταχύτητα και αποφασιστικότητα σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να προσφύγει στη βία στο Κόσσοβο».
Ο Ελληνικός στρατός συμμετέχει στις Νατοϊκές Δυνάμεις Κατοχής του Κοσσόβου, με βασική του αποστολή την επάνδρωση των βάναυσων CRS- τις μεικτές Μονάδες Καταστολής Πλήθους, που έχουν εκπαιδευτεί για την καταστολή διαδηλώσεων. Οι φωτογραφίες των ερπυστριοφόρων Μ113Α1 του Λόχου Καταστολής Ταραχών της ΕΛΔΥΚΟ που έχουν τυλιχθεί περιμετρικά με κοντσερτίνα (συρματόπλεγμα) για να μην μπορεί να γίνει προσέγγιση από διαδηλωτές, είναι ενδεικτικές.
Παράλληλα οι Έλληνες Μισθοφόροι συμμετέχουν στην περιφρούρηση ειδικών εγκαταστάσεων, από τις οποίες θα γίνει απομάκρυνση αξιωματούχων με ελικόπτερα σε περίπτωση γενίκευσης των συγκρούσεων.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μέσω του ΚΥΣΕΑ στις 11/06/1999 την ελληνική στρατιωτική συμμετοχή επιπέδου Ταξιαρχίας, με την ονομασία Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ). Η Ταξιαρχία εγκαταστάθηκε σε στρατόπεδα στις περιοχές Κόσσοβο Πόλιε (στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»), Ουρόσεβατς (στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ») και Μητρόβισατς (στρατόπεδο «TOBACCO FACTORY»).
Με την αναδιοργάνωση της KFOR το 2003 η ελληνική συμμετοχή διαμορφώνεται ως εξής:

• Δύο (2) Μηχανοκίνητα Τάγματα στην Πολυεθνική Ταξιαρχία Βορρά [MNB(N)] και Ανατολής) [ΜΝΒ(Ε)] υπό γαλλική και αμερικανική διοίκηση αντίστοιχα με έδρα τη Μιτρόβιτσα και το Ουρόσεβατς, συνολικής δυνάμεως (700) ανδρών με διοίκηση επιπέδου Συντάγματος και Εθνικού Στοιχείου Υποστήριξης.

• Μία Ομάδα (5) Ελικοπτέρων με έδρα το Αεροδρόμιο (Α/Δ) Στεφανοβικίου Βόλου, υπό ετοιμότητα, για εκτέλεση αποστολών Ιατρικής Εκκένωσης (ΜΕDEVAC) και υποστήριξης της Αποστολής των Η.Ε. στο Κόσσοβο (UNMIK), όταν απαιτηθεί.

• Ένα αεροσκάφος C-130 που εκτελεί δρομολόγιο Ελευσίνα-Σκόπια-Σεράγεβο-Ελευσίνα.

• Επάνδρωση του Αεροδρομίου της Πρίστινα με προσωπικό και διάθεση ενός οχήματος.



Μετά την νέα αναδιοργάνωση των δυνάμεων της KFOR τον Αύγουστο του 2003, οι ελληνικές δυνάμεις συμμετέχουν:

• Με (11) στελέχη στο Στρατηγείο της KFOR (HQ/KFOR) στην Πρίστινα.
• Με (1) Μηχανοκίνητο/Τάγμα Πεζικού (218) ανδρών στην Πολυεθνική Δύναμη Επιχειρήσεων-Βορρά (MNTF-N) υπό γαλλική διοίκηση, με έδρα το στρατόπεδο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
• Με (1) Μηχανοκίνητο/Τάγμα Πεζικού δυνάμεως (300) ανδρών στο MNTF-E (Ανατολής) υπό αμερικανική διοίκηση, μ έδρα το στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ».
• Με την Εθνική Τακτική Διοίκηση (ΕΤΔ) αποτελούμενη από (5) στελέχη στο στρατόπεδο «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ».
• Μια ομάδα παρατηρητών (LMT) (6) ανδρών που δρα στον τομέα MNTF-E.
• Επιπλέον η ΕΛΔΥΚΟ περιλαμβάνει μια Αρμενική Διμοιρία Τυφεκιοφόρων.
• Επίσης από τις αρχές του 2005 διατίθενται από την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ένας Λόχος Γενικών Μεταφορών (ΛΓΜ) για τη μεταφορά των Στρατηγικών Επιχειρησιακών εφεδρειών στο Κόσσοβο, αν απαιτηθεί, με έδρα την Ν.Χαλκηδώνα Θεσσαλονίκης.

Την πολιτική αυτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί η Ν.Δ. που στέλνει Έλληνες αστυνομικούς-δικαστικούς-τελωνειακούς να συνδράμουν στο έργο της Ευρωπαϊκής EULEX, που υπό την Εποπτεία του Ύπατου της Ε.Ε. Ολλανδού Π.Φέιθ, αναλαμβάνει την Επικυριαρχία στο «Ανεξάρτητο Κόσσοβο».

Χωρίς να ξεχνούμε το ότι η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση αντιμετώπισε τους Μισθοφόρους της ΕΛΔΥΚΟ ως ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ, με χαρακτηριστικές τις αποκαλύψεις σχετικά με το ζήτημα του Απεμπλουτισμένου ουρανίου, όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να μην βλέπουμε ότι ο Ελληνικός στρατός στο Κόσσοβο είναι Στρατός Κατοχής.
Με ότι αυτό και αν σημαίνει. Εναντίον του στράφηκαν οι Κοσσοβάροι όταν εξεγέρθηκαν, βαριές καταγγελίες κάνουν λόγο για εμπλοκή σε Λαθρεμπόριο, ενώ ΕΔΕ αναζητά ευθύνες για πιθανή εμπλοκή στελέχους της ΕΛΔΥΚΟ σε δολοφονία νεαρής Σέρβας.

Καλούμε το αντιπολεμικό κίνημα στη χώρα μας και στα Βαλκάνια να ξεσηκωθεί.
Απαιτούμε τώρα τον τερματισμό της παρουσίας των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων του ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Να παλέψουμε για τη διάλυση ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και την αποδέσμευση της χώρας μας. Να κλείσουν οι ξένες βάσεις σε όλα τα Βαλκάνια.
Να σταματήσει τώρα η απόπειρα επαναχάραξης των συνόρων της Βαλκανικής.
Να επιστρέψουν τώρα όλα τα Μισθοφορικά στρατεύματα της Ελλάδας από το εξωτερικό.

Να πρωταγωνιστήσουμε στην ανάπτυξη εργατικών αγώνων σε όλα τα Βαλκάνια για τα κοινά μα δικαιώματα και ανάγκες, ενάντια στους εθνικούς μύθους και την καλλιέργεια του εθνικιστικού-θρησκευτικού και φυλετικού μίσους.

Καλούμε τους εφέδρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ σε κάθε υπηρεσία που εξυπηρετεί τις Νατοϊκές επιχειρήσεις.

Κανένας Έλληνας στρατιωτικός να μην δεχτεί το ρόλο ΜΑΤΑΤΖΗ και ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥ, που θα βάψει τα χέρια του με αίμα για τα κέρδη των Ελλήνων επιχειρηματιών και την αναβάθμιση του ρόλου του Ελληνικού κράτους σε Περιφερειακή Ιμπεριαλιστική Δύναμη.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ του κόσμου των εκμεταλλευτών
πάντα σήμαιναν τον πόλεμο και την εθνοκάθαρση για τον κόσμο της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου