Slider

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΣΟΜΑΛΙΑ: Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ ΝΕΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη θεαματική και σε απευθείας σύνδεση απόβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Σομαλία το 1992, επί ημερών του Δημοκρατικού Προέδρου Κλίντον. Ποιος αλήθεια ξεχνά και την πρώτη στρατιωτική ήττα της Νέας Τάξης Πραγμάτων όταν οι πολέμαρχοι της διαλυμένης χώρας υποχρέωναν τους Πεζοναύτες σε άτακτη φυγή.
Όχι μόνο οι ΗΠΑ δε μπόρεσαν να ξεχάσουν την ήττα, αλλά ο έλεγχος στο Κέρας της Αφρικής, περιοχή που διέρχεται το 10% του παγκόσμιου εμπορίου και πλούσια σε ορυκτά προκαλεί το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Έτσι, αν ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και η αιματοβαμμένη επέμβαση του ΝΑΤΟ έδωσε στη Γερμανία το δικαίωνα να βγάλει τα στρατεύματα της εκτός συνόρων για πρώτη φορά από την κατάρρευση του Τρίτου Ράϊχ, το Κέρας της Αφρικής ήταν η πρώτη περιοχή που στέλνονταν γερμανικά πολεμικά πλοία.


Ο πολύπαθος λαός της Σομαλίας, που έχει βάρβαρα καταπιεστεί από διαπλεκόμενους δικτάτορες με ξένες κυβερνήσεις και πολυεθνικές, που έχει διχαστεί μεταξύ άγρια αντιμαχόμενων πολέμαρχων, βρήκε προσωρινά ηρεμία από την παροδική διακυβέρνηση της Εξουσίας Ισλαμικών Δικαστηρίων, μια μετριοπαθή οργάνωση μουσουλμάνων που πρόσφερε σημαντικό έργο στον πληθυσμό και καταπολέμησε αποτελεσματικά την πειρατεία.

Αν και σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το φονταμενταλισμό σε οποιαδήποτε μορφή (μουσουλμανική-εβραϊκή-χριστιανική), όμως αποδείχτηκε ότι «ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» είναι το πρόσχημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Η προσωρινή ειρήνευση στην περιοχή αφαίρεσε τη δυνατότητα επέμβασης των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ και για αυτό οι μυστικές υπηρεσίες δυσφήμησαν το καθεστώς λέγοντας ότι συνδέεται με την Αλ Κάιντα και δρομολόγησαν νέα ιμπεριαλιστική επίθεση. Ακολούθως, τα αεροπλάνα των ΗΠΑ βομβάρδισαν τους αμάχους, οι Αιθιοπικές στρατιωτικές δυνάμεις σε συνεργασία με τις ΗΠΑ εισέβαλαν στη Σομαλία ανατρέποντας την κυβέρνηση, επιβάλλοντας ένα διεφθαρμένο καθεστώς, ρίχνοντας την χώρα σε μια νέα δίνη παρατεταμένου πολέμου.

Ουσιαστικά κάθε στοιχείο κυριαρχίας του κράτους έχει καταλυθεί. Όχι μόνο η πειρατεία εκτινάχθηκε (το 2007 έγινα 31 επιθέσεις), αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι οι πειρατές συνδέονται με τους πολέμαρχους και αυτοί έχουν σχέσεις με τη Μεταβατική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, ακόμα και με τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της ( του Xan Rice, THE OBSERVER). Παράλληλα οι πειρατές αναδεικνύονται σε τοπικούς «Ρομπέν των Δασών» αφού καταδιώκουν πλοία πολυεθνικών που αδειάζουν στην περιοχή χημικά και ραδιενεργά απόβλητα, αλλά και επιτίθενται σε ευρωπαϊκούς αλιευτικούς στόλους. Οι πάμφτωχοι Σομαλοί ψαράδες αντιμετωπίζουν καθημερινά 500 πλοία υπό ξένη σημαία που ψαρεύουν παράνομα στα πλούσια νερά της Σομαλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι δύο από τα τελευταία πλοία που δέχτηκαν επίθεση ήταν το ένα ελληνικών συμφερόντων τάνκερ που μετέφερε χημικά και το ισπανικό πλοίο «Πλάγια ντε Μπάκιο» που ψάρευε παράνομα τόνο!!!
Η πειρατεία του πλοίου «Φέϊνα» έδωσε την αφορμή να ξεσπάσει μια λυσσαλέα γεωπολιτική σύγκρουση για το έλεγχο του Κέρας της Αφρικής. Το πλοίο γρήγορα περικύκλωσαν πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ από τον 5ο Στόλο, ενώ η ρωσική κυβέρνηση διέταξε την άμεση αποστολή ναυτικών δυνάμεων και απέσπασε από τη σομαλική κυβέρνηση ειδικό καθεστώς για τα πολεμικά της πλοία στην περιοχή, δηλαδή να φτιάξει ναύσταθμο. Ταυτόχρονα, η Γαλλία με πατροπαράδοτο ιμπεριαλιστικό ενδιαφέρον στην περιοχή (όπως και η Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία) κάλεσε την Ε.Ε να δημιουργήσουν από κοινού ναυτική δύναμη που να περιπολεί στο Κέρας της Αφρικής, πρόταση που αποδέχτηκαν. Επίσης στην τελευταία Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βουδαπέστη, οι υπουργοί Άμυνας αποφάσισαν την επέκταση του πεδίου δράσης στη Θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας με πρόσχημα την προστασία της ναυσιπλοΐας.

Και η ελληνική κυβέρνηση δια του υπ. Αμύνης Β.Μεϊμαράκη αποφάσισε να συμμετάσχει το Πολεμικό Ναυτικό, που φημολογείται ότι αρχικά θα είναι η φρεγάτα «Θεμιστοκλής».
Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές-τηλεοπτικές εκπομπές στα ελεγχόμενα και από τους εφοπλιστές ΜΜΕ, ώστε η κοινή γνώμη να ενημερωθεί για τους κινδύνους της ελληνικής και ελληνόκτητης (ξένες σημαίες) ναυτιλίας και να δεχτεί να αναλάβει το κόστος σε χρήμα και αίμα της ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των εφοπλιστικών συμφερόντων!!!
Στα αμπάρια όμως του ουκρανικού πλοίου βρίσκονται 33 ρώσικα άρματα που κατευθύνονται προς τις δυνάμεις του Νότιου Σουδάν- κατά παράβαση του διεθνούς εμπορίου όπλων, για την ενίσχυση στρατιωτικών δυνάμεων φίλα προσκείμενων των ΗΠΑ.

Εύλογο το συμπέρασμα ότι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, το ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και η ελληνική κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για την εξασφάλιση των γωεστρατηγικών τους συμφερόντων. Αποκαλυπτικός ο λόγος του Άντριου Μουανγκούρα, ο οποίος ελέγχει την πειρατεία για το Πρόγραμμα Αρωγής Ναυτικών από τη Μομπάσα: « Οι συμμαχικές δυνάμεις ενδιαφέρονται για το λαθρεμπόριο και την παράνομη αλιεία» που κάνουν οι δικές τους χώρες!!!
Για μια ακόμη φορά η ιμπεριαλιστική επέμβαση έφερε ένα διεφθαρμένο καθεστώς στην εξουσία μαζί με την αστάθεια, έδωσε τη δυνατότητα στο διεθνές κεφάλαιο να εκμεταλλεύεται ασύστολα τους εργαζόμενους, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και να χρησιμοποιεί ως χαβούζα των τοξικών του τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. Προβάλλοντας τους κινδύνους για τη διατήρηση της ασυδοσίας της κερδοφορίας του από τη δήθεν «τρομοκρατία» αποστέλλει ξανά τις κανονιοφόρους για να επιβάλλουν την Νέα Τάξη Πραγμάτων του σύγχρονου κτηνώδους καπιταλισμού, ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις διαγκωνίζονται στη μοιρασιά.

ΛΕΜΕ Όχι στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών. Να ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ η παγκόσμια ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.
• Είναι απαίτηση-ανάγκη των λαών η ΔΙΑΛΥΣΗ του ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
• Η ΕΞΟΔΟΣ της Ελλάδας τώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε.
• Να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από κάθε γωνιά της γης.
• Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
• Ούτε ένα ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς.
• Κανένας νέος ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 19-21.

Είναι τεράστια πρόκληση την ώρα που ο λαός μας στενάζει μαζί με τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία, την λιτότητα και την ακρίβεια, να καλούμαστε να πληρώσουμε σε χρήμα και σε αίμα για την προστασία των εφοπλιστικών συμφερόντων που έχουν κατακλέψει τον λαό μας, έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα σε κάθε άδικο πόλεμο και εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο όπλων-τοξικών.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ του ΠΟΛΕΜΟΥ-ΦΤΩΧΙΑΣ
και της ΑΔΙΣΤΑΚΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ
ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου