Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Διαρκώς λαμβάνουμε καταγγελίες από στρατευμένους για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά στα στρατόπεδα.

Χαρακτηριστικά τα όσα σημειώνουν οι φαντάροι από Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μηχανικού στο Ναύπλιο. Τα κτίρια είναι πολύ παλιά, ενώ δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και στους θαλάμους. Παλιά κρεβάτια, σάπια, με ξηλωμένα στρώματα. Οι εσωτερικές τουαλέτες είναι λίγες και δεν επαρκούν. Έτσι οι φαντάροι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τις εξωτερικές που είναι γεμάτες από κοριούς και σκνίπες. Οι φαντάροι πραγματικά βιώνουν σκηνές από την ταινία «Συνοικία το Όνειρο» που γυρίστηκε σε παραγκούπολη στις αρχές της δεκαετίας του 50’.

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στα μαγειρεία, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την υγεία των στρατευμένων. Είναι ενδεικτικό ότι τα υπάρχοντα πλυντήρια πιάτων ποτέ δεν λειτουργούν.
Όμως Αφρική θυμίζει το ζήτημα του νερού. Δεν υπάρχει πόσιμο και οι φαντάροι αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένο. Ούτε όμως αυτό επαρκεί και οι φαντάροι αισθάνονται τυχεροί αν εξασφαλίσουν ένα μπουκάλι.

Βεβαίως ούτε το ζεστό νερό στα ντους επαρκεί. Αλλά, είπαμε, καλοκαίρι έρχεται!!!

Η τελευταία καταγγελία έρχεται να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο των όσων έχουμε κατά καιρούς καταγγείλει. Και ενώ οι δημοσιογράφοι ευαισθητοποιούνται και προβάλλουν τα προβλήματα που ο κάθε πολίτης θεωρεί ότι αντιστοιχούν σε άλλες εποχές (κίνδυνος αμιάντου, μη πόσιμο νερό, επικίνδυνες-παλιές εγκαταστάσεις κλπ), η αντιπολίτευση με συνεχείς επερωτήσεις στη Βουλή (πριν αυτή κλείσει με πραξικοπηματικό τρόπο από την κυβέρνηση), η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ-ΓΕΕΘΑ, αδιαφορούν.

Ενώ δαπανώνται 58 δις ευρώ για όπλα, 300 εκατ. ευρώ το χρόνο για αποστολές εκτός συνόρων, το κονδύλι για την ασφάλεια των στρατοπέδων περικόπτεται αγρίως.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει στα στρατόπεδα. Αν μη τι άλλο, έχουμε φροντίσει και εμείς να του το υπενθυμίζουμε.
Ας δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα.

Εμείς καλούμε προσωπικά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαλέξει όποιο μέσο επιθυμεί και να προχωρήσει σε δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα της θητείας.

Από εμάς μπορεί να κρύβεται.

Από τα προβλήματα που αυτός και η πολιτική του δημιουργούν στους φαντάρους και στις οικογένειες του, ΟΧΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου