Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 41ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Για μια ακόμη φορά, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία φαίνονται αποφασισμένες όχι μόνο να υποβαθμίσουν την συμμετοχή των στρατιωτών στην εκλογική διαδικασία του Ιουνίου (Ευρωεκλογές 2009), αλλά κινούνται δραστήρια προκειμένου να τη δυσκολέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε μια σειρά μονάδες, όπως μας καταγγέλλουν φαντάροι, οι διοικητές και οι αξιωματικοί ασκούν ανοικτή προπαγάνδα, υποτιμώντας τις Ευρωεκλογές, αλλά και την ίδια την εκλογική διαδικασία. Έτσι λοιπόν, θίγονται βίαια τα δικαιώματα του κάθε στρατιώτη, υποτιμάτε η ιδιότητα του ως ενεργός πολίτης, ως συστατικό μέλος της κοινωνίας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, ως άνθρωπος που πρέπει να κρίνει, να αποφασίζει και να χαράζει θεωρητικά το μέλλον της κοινωνίας με συλλογικό τρόπο.


Ακόμη και το προβαλλόμενο ως ανώτερο δικαίωμα και υποχρέωση του Πολίτη-Στρατιώτη, αυτό της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, κάθε τέσσερα (4) χρόνια, γελοιοποιείται και καταβαραθρώνεται.


Στην απόπειρα αυτή αναδεικνύονται άμεσες και έμμεσες στοχεύσεις, τόσο των αστικών κομμάτων εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και των διοικητών που προτάσσουν τις υποχρεώσεις των μονάδων τους και προβάλλουν ως ύψιστο αγαθό το Αξιόμαχο.
Έτσι λοιπόν ο στρατιώτης που έχει κάθε λόγο να κρίνει, να καταδικάσει το σύνολο της πολιτικής που στρέφεται εναντίον των εργαζομένων και της νεολαίας, ωθείται να διολισθήσει σε μια ακόμη μεγαλύτερη πολιτικά συντηρητική-απολίτικη στάση απαξίωσης της όποιας συλλογικής δράσης, εντείνοντας την αδιαφορία και τον ατομισμό, αφήνοντας ολόπλευρα σε άλλους να καθορίζουν το παρόν και μέλλον.

Ιδιαίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ και συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φοβάται τους στρατιώτες. Φοβάται την έκφραση της οργής τους για τα ψέματα που λέει χρόνια τώρα ότι δήθεν θα μειώσει τη θητεία. Φοβάται την αγανάκτηση τους για αυτά που τραβάνε καθημερινά στα στρατόπεδα: τις κομμένες άδειες-εξόδους, το απίστευτο «χώσιμο», την αύξηση των αυτοκτονιών και των ναρκωτικών, το τεράστιο κόστος της θητείας που επιβαρύνει τις οικογένειες τους. Φοβάται την αηδία που νοιώθουν οι φαντάροι για το Β.Μειμαράκη, τη Ν.Δ., τον Ελληνικό Στρατό που φαντάζει στα μάτια τους ως άντρο της υποκρισίας, του γλειψίματος, των πελατειακών σχέσεων, όπου βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της κλαδικής της ΝΔ των αξιωματικών, ανταγωνίζονται οι μεν για μια Μετάταξη - Μετάθεση και οι δε για ένα σπρώξιμο στην καριέρα τους, για μια καλή θέση στις επόμενες κρίσεις…..

ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι διοικητές και οι αξιωματικοί. Τους περισσότερους διέπει η καραβανάδικη λογική, η αντίληψη που θέλει τον Στρατό να προηγείται της κοινωνίας, που θέλει την Στρατιωτική Άσκηση να είναι πιο σημαντική από τις Εκλογές και τελικά την ίδια την κοινωνία.
Χαρακτηριστικά τα όσα μας καταγγέλλουν φαντάροι από την Σαμοθράκη.

ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 41ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Στη συγκεκριμένη μονάδα, που υπάγεται στην 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Αλεξανδρούπολης και τη διοικεί ο Συνταγματάρχης Δαμιανίδης Ι., μετά από διαταγή του οι αξιωματικοί «ξεχύθηκαν» στους λόχους, απαιτώντας από τους φαντάρους να απαντήσουν μέσα σε μισή ώρα, αν επιθυμούν να ψηφίσουν στη Σαμοθράκη ή στον τόπο καταγωγής τους.

Αυτό που «καίει» το διοικητή είναι να μην σταματήσουν οι εργασίες που γίνονται στη μονάδα εν όψει της επιθεώρησης που θα γίνει στις 10/06/09, τρεις (3) μέρες μετά τις εκλογές.

Ο διοικητής που θυμήθηκε να δείξει έργο στο Μέραρχο, ουσιαστικά έχει μετατρέψει το στρατόπεδο σε εργοτάξιο, όπου οι άμισθοι δούλοι, οι φαντάροι, ποιοι άλλοι, εργάζονται ακατάπαυστα. Η υποχρεωτική θητεία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο στο καθημερινό ατελείωτο βάψιμο, τις καθαριότητες, το τρίψιμο των τοίχων, τις μηχανικές επισκευές, ακόμη και στις επιδιορθώσεις στις ψευδοροφές του Διοικητηρίου. Ως γνωστό η απίστευτη γελοιότητα των Επιθεωρήσεων, που ουσιαστικά αδιαφορεί για τη διαβίωση των φαντάρων και καλύπτει με τον ατελείωτο ιδρώτα των φαντάρων τις όποιες επιφανειακές ατέλειες, είναι μια καλή παράσταση του διοικητή, που ονειρεύεται την επόμενη μετάθεση, το επόμενο σκαλοπάτι της καριέρας.

Πως επομένως ο διοικητής να δώσει εκλογική άδεια; Ποιος θα δουλέψει να φύγουν οι φαντάροι να πάνε να ψηφίσουν;

Έτσι λοιπόν η εκλογική διαδικασία χλευάζεται, η ειρωνεία και οι χοντράδες απέναντι σε κάθε δημοκρατική διαδικασία κυριαρχούν ενώ δεν λείπουν και οι έμμεσες απειλές.

Ως γνωστόν, η Σαμοθράκη είναι ένα νησί «στην άκρη του πουθενά», που είχε την ατυχία, την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, να αναλάβει με τις γνωστές διαδικασίες μέσω του Παυλίδη, ο γνωστός εφοπλιστής με τα πανάρχαια πλοία. Έτσι λοιπόν οι φαντάροι, μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού, αποκλείονται εξαιτίας των σαπιοκάραβων και των ανύπαρκτων έργων ελλιμενισμού. Επίσης, για να μειωθούν τα έξοδα του πλοιοκτήτη και να αυξηθούν τα κέρδη, τα δρομολόγια αραιώνουν, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις ανάγκες των πολιτών.
Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται και ο διοικητής που παραπληροφορεί και απειλεί: «φεύγετε Σαββάτο και γυρνάτε Δευτέρα. Εκείνες τις μέρες δεν υπάρχει πλοίο και άρα, αναλαμβάνεται την ευθύνη για την όποια καθυστέρηση στην επιστροφή σας».

Βέβαια ο Συνταγματάρχης Δαμιανίδης, ως λαμπρό δείγμα των Ελλήνων αξιωματικών «στους φαντάρους βρήκε να κάνει τον καμπόσο». Αντί να λύνει τα όποια προβλήματα, αντί να απαιτεί και αυτός λύσεις, κάθεται και τρομοκρατεί τους στρατιώτες.

ΕΥΓΕ!!!

Από την άλλη μεριά «βαράει» κανονικά προσοχή στα βύσματα. Τις μέρες αυτές διεξάγεται προγραμματισμένη άσκηση, τα γνωστά 12ημερα σχοινάκια. Στην άσκηση αυτή, δεν συμμετέχουν όλοι, αλλά μόνο οι μισοί φαντάροι, καθώς οι προνομιούχοι, με διάφορες προφάσεις έχουν μείνει στο στρατόπεδο.

Όμως οι προβλεπόμενες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων φύλαξης βγαίνουν κανονικά. Φαντάροι μας καταγγέλλουν ότι είναι κανόνας να «χτυπούν» καθημερινά (8) ώρες σκοπιά, με εναλλασσόμενα 3ωρα και ένα 2ωρο

Ρωτάμε το διοικητή: δε γνωρίζει ότι σύμφωνα με διαταγή του ΓΕΣ απαγορεύεται οι φαντάροι να φυλάξουν τόσες ώρες, ότι απαγορεύονται τα αλλεπάλληλα νούμερα;;;

Και αφού το ξέρει γιατί το εφαρμόζει; Το Αξιόμαχο μπαίνει πάνων από την υγεία των φαντάρων; Και μάλιστα όχι όλων, αλλά των μη προνομιούχων;

Ντροπή σου διοικητή Συνταγματάρχη Δαμιανίδη.

Παύσε επιτέλους να παίζεις με τις ζωές των νέων ανθρώπων.

Σκέψου ότι υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα στην ζωή από την καριέρα σου!!!

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι άδειες που προβλέπονται για τις εκλογές έχουν ως εξής:
Για ταξίδι 200 έως 400 χιλιόμετρα δικαιολογείται μόνο μια εργάσιμη ημέρα, για πάνω από 400 χλμ. δύο εργάσιμες και για όσους θα μεταβούν σε νησιά δε μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις (3) μέρες.

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας το παραπάνω γράμμα διαμαρτυρίας και στεναχωρημένος και ο ίδιος από ανεπάλληλες επιθέσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά για τη θέση και τον βαθμό που υπηρετεί , του Συνταγματάρχη Δαμιανίδη Ι. απέναντι στο μόνιμο προσωπικό και τους κληρωτούς στρατιώτες , και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη – επιθεώρηση του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγου Φράγκου Φραγκούλη στην Τακτική Διοίκηση, θα ήθελα να θυμίσω στον υπόψη Συνταγματάρχη που θέλει να ικανοποιήσει με κάθε μέσω τον επιθεωρητή, της προτροπές και επισημάνσεις που ανακοίνωσε ο κ. Φραγκούλης κατά την αποχώρηση του από τη Διοίκηση της 1ής Στρατιάς και την ανάληψη των καθηκόντων ως Γενικού Επιθεωρητή: «Σας διαβεβαιώνω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια, …… Απεφθυνόμενος στους διοικητές όλων των κλιμακίων, αλλά και σε όλα τα στελέχη θα ήθελα να τους επισημάνω ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ ότι διοικούν ανθρώπους που έχουν ικανότητες και αρετές, αλλά και ιδιαιτερότητες και προβλήματα. Γνωρίστε τους καλά αξιοποιήστε τους Ενδιαφερθείτε για τα προβλήματα τους και βοηθήστε τους . Μην παραλείπετε να το κάνετε αφτό για όλους ανεξαιρέτως από τον τελεφταίο στρατιώτη μέχρι τον υποδιοικητή σας, αλλά και για κάθε συνάδελφο. Διοικήστε δια του προσωπικού σας παραδείγματος Σεβαστείτε την προσωπικότητα κάθε υφισταμένου σας, όσο μικρός κι αν είναι. Να είστε βέβαιοι ότι με τον τρόπο αφτό θα αποκτήσετε την απόλυτη εμπιστοσύνη των υφισταμένων σας και θα επαφξήσετε την ποιοτική υπεροχή των Ενόπλων μας Δυνάμεων που είναι σημαντικός πολλαπλασιαστή ς ισχύος και εξισορροπεί την αριθμητική υπεροχή του αντιπάλου.».

    Ότι λοιπόν και να του παρουσιάσεις συνταγματάρχη Δαμιανίδη και ότι παράσταση να δώσεις στον κύριο Επιθεωρητή έχεις ξεχάσει τον σημαντικότερο παράγοντα, τον παράγοντα άνθρωπο και για να ακριβολογούμε δεν τον έχεις απλά ξεχάσει, αλλά τον έχεις απαξιώσει και μηδενίσει με πολλές ηθελημένες ή αθέλητες ενέργειες σου . Εύχομαι τα λόγια του επιθεωρητή που παραθέτω παραπάνω να επαναπροσδιορίσουν στην μνήμη σου το ρόλο που θα έπρεπε να έχεις και να φωτίσουν την μετέπειτα καριέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή