Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ; ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ

Ως γνωστόν, η Ελλάδα περιβάλλεται από θάλασσα.

Από τη μια μεριά είναι το Αιγαίο, όπου στα βορειανατολικά του, τις τελευταίες μέρες, διεξάγεται άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, με υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω και από τον Έβρο.

Σύμφωνα λοιπόν με την προχθεσινή ανακοίνωση του Τουρκικού ΓΕΕΘΑ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, το πρωί της Τρίτης 5/5/09 «δύο ελληνικά αεροσκάφη τύπου Α-7 CORSAIR, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Αράξου στις 10.56 εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο στην περιοχή του Έβρου σε βάθος 0,5 του μιλίου και πέταξαν επί 2,5 μίλια και για χρονικό διάστημα είκοσι δευτερολέπτων βορειοδυτικά της Κεσάνης Αδριανούπολης».

Βεβαίως η Ελλάδα βρέχεται και από τα νερά του Ιόνιου πελάγους. Εκεί θα διεξαχθεί σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του ΓΕΝ από τις 8 έως 16 Μαΐου 2009 η «Διασυμμαχική Άσκηση με την επωνυμία ΑΡΙΑΔΝΗ 09.

Η Άσκηση ΑΡΙΑΔΝΗ 09 είναι άσκηση αντιναρκικών επιχειρήσεων μεσαίας κλίμακας και συμμετέχουν πλοία από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Τουρκία καθώς και η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη Μεσογείου SNMCMG 2.

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαιδεύσεως και αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ συμμαχικών κρατών σε θέματα ναρκοπολέμου, αντιναρκικών επιχειρήσεων και αντιμετωπίσεως ασύμμετρης απειλής».

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει με (14) αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς στην Νατοϊκή Άσκηση στη Γεωργία, που συμμετέχουν (15) χώρες, στο πλευρό των ΗΠΑ και της Τουρκίας και ας μιλά ο Πούτιν για «προκλητική ενέργεια».

Που είναι άραγε η Φιλία Ελλάδας-Ρωσίας; Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΛΑΟΣ μας έλεγαν ότι τις φωτιές στην Πελοπόννησο το 2007 τις έβαζαν πράκτορες της CIA, ως εκδίκηση για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας.

Πως είναι δυνατόν από τη μια μεριά να καλλιεργείται κλίμα έντασης και από την άλλη να υπάρχει αγαστή συνεργασία;

Ποιον βολεύει τελικά ή ένταση στο Αιγαίο;

Μήπως τις δύο κυβερνήσεις των «κουμπάρων» Καραμανλή-Ερντογάν που κλυδωνίζονται κάτω από το βάρος των σκανδάλων, τις συνέπειες της αντεργατικής τους πολιτικής; Πως συνδέονται όλα αυτά με το σκάνδαλο ΠΑΥΛΙΔΗ-ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ-SIEMENS και την διεξαγωγή των εκλογών;

Μήπως τις δύο κυβερνήσεις, που ανταγωνίζονται στο ποια θα φέρει τα πιο αυταρχικά μέτρα, στο ποια θα λάβει τα πιο σκληρά μέτρα κρατικής καταστολής εναντίον του όποιου εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των εργαζομένων, της νεολαίας και των μειονοτήτων;

Η ένταση στα εθνικά ζητήματα, η προβολή των «εθνικών κινδύνων» πάντα βόλευε τις κυβερνήσεις, πάντα συσπείρωνε «εθνικά» τους διασπασμένους ταξικά.

Είναι τυχαίο άραγε ότι η «επιθετικότητα της Τουρκίας» παρουσιάζεται δεόντως από τα έντυπα, τις ηλεκτρονικές σελίδες, τα κανάλια και τα περιοδικά που ελέγχονται από τους ίδιους τους εμπόρους και κατασκευαστές όπλων, τους Έλληνες αντιπροσώπους των πολυεθνικών του θανάτου, εκπροσώπους ενίοτε ανταγωνιζόμενων συμφερόντων;

Αναρωτιόμαστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με το τελευταίο ταξίδι του Μεϊμαράκη στις ΗΠΑ, με το γεγονός, ότι την περίοδο που στις τηλεοπτικές οθόνες «παίζουν» οι τουρκικές προκλήσεις στο Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, η ελληνική κυβέρνηση κλείνει συμφωνίες για αγορές όπλων αξίας 58 δις ευρώ.

Μήπως μας δουλεύουν τελικά;

Μήπως θέλουν να βάλουν ακόμη περισσότερο χέρι στην βαλλόμενη τσέπη της εργατικής οικογένειας. Στο ύψος των 25000 χιλιάδων ευρώ φτάνει η ταρίφα για κάθε εργατική οικογένεια από τις αγορές όπλων. Γιατί και τα όπλα, όπως τις «θυσίες» και τους φόρους δεν τους πληρώνουμε όλοι. Εξάλλου πολλά από αυτά τα λεφτά θα καταλήξουν ως προμήθειες στα κομματικά ταμεία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στους υπουργούς που θα υπογράψουν τις συμβάσεις.

Πιστεύουμε ότι είναι τουλάχιστον αφελής όποιος πιστεύει ότι την Ειρήνη στο Αιγαίο θα εξασφαλίσουν οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Απεναντίας, θεωρούμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο: οι λαοί εκβιάζονται από τους προπαγανδιστές και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να συνταχθούν πίσω από τα κόμματα του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Τουρκία, που τους καταπιέζουν και να δεχτούν αφενός να πληρώσουν για τα όπλα, αφετέρου να γίνουν κρέας στα κανόνια του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Και οι δύο κυβερνήσεις εξωτερικεύουν την κρίση τους. Ποιος πιστεύει ειλικρινά ότι οι παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν είναι αμοιβαίες και κυβερνητικά κατευθυνόμενες (ή ακόμη και αμοιβαία τυχαίες);

Οι δύο λαοί πρέπει να αγωνιστούν για τα κοινά τους δικαιώματα, να μπλοκάρουν τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την συμμετοχή των ελληνικών-τουρκικών στρατευμάτων σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Για να φύγουν ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ από την Κύπρο, τα στρατεύματα των επεμβάσεων-εγγυήσεων και της κατοχής, να κλείσουν οι Νατοϊκές-Βρετανικές βάσεις.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου