Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/9/2007, 7:00 ΜΜ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΓΚΙΝΗ)
Όλοι είμαστε μάρτυρες των σκηνών φρίκης που διαδραματίζονται στο Αιγαίο, στο κέντρο της Αθήνας, στους σταθμούς κράτησης μεταναστών και στα αστυνομικά τμήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πολιτική κάλυψη του ΠΑΣΟΚ που ζητά Μηδενική Ανοχή και ΛΑΟΣ, κάνει επίσημη πολιτική τις ακροδεξιές θέσεις του, που προπαγανδίζονται καθημερινά από τα ΜΜΕ και στέλνει τις πιο βίαιες κατασταλτικές της δυνάμεις, με την αγαστή συνεργασία του Στρατού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των γνωστών φασιστοειδών, εναντίον των μεταναστών. Αυτό αποφασίζει και χρηματοδοτεί η Ε.Ε.
Η Ευρώπη Φρούριο οικοδομείται με το Λιμενικό να πνίγει μετανάστες, το Πολεμικό Ναυτικό να περιπολεί ενάντια στο νέο εχθρό, τα παράνομα ναρκοπέδια του Έβρου έτοιμα να κομματιάσουν και σκοτώσουν. Τα νέα αγκαθωτά σύνορα επεκτείνονται σε όλη τη Μεσόγειο. Οι καπετάνιοι διατάζονται από πλοιοκτήτες και κυβερνήσεις να μην σώζουν πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται, ενώ στην ξηρά περιμένουν αστυνομικά-στρατιωτικά-νεοφασιστικά περίπολα (Επιτροπές Πολιτών και Λέσχες Εφέδρων).
Σε όλη την Ευρώπη, οι μετανάστες θεωρούνται Ασύμμετρη Απειλή. Προβάλλεται ο μουσουλμανικός κίνδυνος και ταυτίζεται με την τρομοκρατία. Στο στόχαστρο μπαίνει η «λαθρομετανάστευση» που ποινικοποιήται, ακολουθούν οι εξαρτημένοι από τις ουσίες, ακολουθεί η αριστερά. Αποδεικνύεται, ότι με την γνώση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, το αστικό σύστημα εξουσίας θέλει να ακυρώσει τις νέες συναντήσεις των εργαζομένων-ανέργων-νέων που αγανακτούν με την αντεργατική πολιτική, σπέρνοντας ρατσισμό, δοκιμάζοντας εναντίον των αλλοεθνών εργατών τις πιο βίαιες κατασταλτικές μεθόδους.
Κάπως έτσι διεξάγονται καθημερινά πογκρόμ, φυλακίζονται χιλιάδες απελπισμένοι που αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στη Δυτική Κοινωνία της «Αφθονίας», στις χώρες που εισέβαλαν και κατέστρεψαν τις δικές τους, αρπάζοντας τον πλούτο και σκορπώντας εμφυλίους-δικτάτορες και απάνθρωπα εγκλήματα. Μάνες χωρίζονται από τα παιδιά τους, οι συνθήκες κράτησης θυμίζουν μεσαίωνα, ενώ στον Έβρο συνωστίζονται όσοι γοργά θα απελαθούν και θα σταλούν για εκτέλεση, αφού το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ καταργήθηκε.
Όμως υπήρξε μέσα στο καλοκαίρι και θα υπάρξει και τώρα μια άλλη Ελλάδα. Αυτή των κινημάτων, που στάθηκε αλληλέγγυα δίπλα στους μετανάστες, τους υπεράσπισε από τα κτήνη του φασισμού και τον κρατικό αυταρχισμό, πέφτοντας ακόμη και στις προπέλες των πλοίων για να εμποδίσει την Απέλαση. Στην Πάτρα, στα νησιά του Αιγαίου, στην Ηγουμενίτσα και την Άρτα, στη Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη δόθηκαν, δίνονται και θα δοθούν σκληρές μάχες. Όχι αυτές που απαιτούν οι καιροί.
Απαιτείται λοιπόν η μεγαλύτερη σαφήνεια του με ποιους μαζί είμαστε και ποιους έχουμε απέναντι μας. Απέναντι μας έχουμε το κράτος, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τα ΜΜΕ, την Ε.Ε. Αυτοί που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με τόσο συνέπεια την αντεργατική αυταρχική-φιλοπόλεμη πολιτική, που έστειλαν και στέλνουν στρατό στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, σπέρνουν σήμερα τον ρατσισμό και εθνικισμό, στοχοποιούν τους μετανάστες, εξασφαλίζοντας ένα καθεστώς άγριας εργασιακής εκμετάλλευσης. Οι μετανάστες είναι το προλεταριάτο του εργοστασίου-της βιοτεχνίας-του πλοίου-του τουρισμού-του αγρού που ζει και εργάζεται με τις χειρότερες συνθήκες, που τους επιβάλλουν τα μικρά και μεγάλα αφεντικά. Χρησιμοποιείται ως αιχμή του δόρατος για την υποχώρηση των απαιτήσεων του συνόλου της εργατικής τάξης.
Για αυτό στην πρώτη γραμμή του αγώνα πρέπει να βρεθεί το εργατικό κίνημα, ιδιαίτερα τα ταξικά σωματεία, οι συσπειρώσεις και οι συνδικαλιστές, το κίνημα της νεολαίας, η αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Σε αυτούς απευθύνουμε αγωνιστική πρόταση.
  • ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (2-5/11/2009)
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου