Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ο ρατσισμος στα σχολεια μας

Αναδημοσιεύουμε ηλεκτρονική επιστολή που λάβαμε στις 11/10/2009

Νικος Δουσης-Ρασσιας
Ιατρος Μικροβιολογος
Δημοτικος Συμβουλος Αμαρουσιου
Διονυσου 35 Μαρουσι 15124
Τηλ: 2106128215-6944338161
Σημερα, στα πλαισια μιας φιλικης κουβεντας, μια νεαρη καθηγητρια Αγγλικων απο την επαρχια σε καποιο δημοτικο μας κατηγγειλε το εξης ανηκουστο.
Θυμομαστε ολοι φυσικα την περιπτωση του νεαρου αριστουχου απο την Αλβανια πριν μερικα χρονια που ειχε κυριολεκτικα διχασει την ελληνικη κοινη γνωμη για το αν θα επρεπε να ειναι ο σημαιοφορος στην παρελαση η οχι. Ε λοιπον το ελληνικο δαιμονιο βρηκε τη λυση για να μην υπαρξουν τοιουτου ειδους διχαστικα φαινομενα στο μελλον! Γιατι να σπαζοκεφαλιαζει ο όποιος διευθυντης σχολειου και να εχει ν'αντιμετωπισει μια διχασμενη κλειστη τοπικη κοινωνια αναμεσα στα προοδευτικα και στα αναχρονιστικα στοιχεια? Αυτος θ'αλλαξει την κοινωνια? Η λυση ειναι πολυ απλη. Δεν πρεπει να υπαρξουν στο μελλον αριστουχοι Αλβανικης η αλλης καταγωγης, πλην της καθαροαιμης Ελληνικης. Ακουγεται λιγο χιτλερικο βεβαια, αλλα καπως ετσι ειναι. Οι δασκαλοι λοιπον και οι καθηγητες που δεν θελουν να φερουν σε δυσκολη θεση τον διευθυντη τους και να μην υποπεσουν ετσι στη δυσμενεια του πολυ απλα "χαμηλωνουν" λιγο τη βαθμολογια του μαθητη που απειλει νά αριστευσει. Σε περιπτωση δε που πεσουμε σε καποιον εκπαιδευτικο με αυξημενο υπερ του δεοντος το αισθημα της κοινωνικης δικαιοσυνης, ο "συνετος" διευθυντης αναλαμβανει να επισημανει στον δικαιο πλην αφελη εκπαιδευτικο τους κινδυνους που ελοχευουν για την ηρεμια της τοπικης κοινωνιας και τον διευθυντη προσωπικα απο την περι δικαιου αντιληψη του.
Αυτα τα απιστευτα κι ομως αληθινα συμβαινουν στην Ελλαδα του 21ου αιωνα. Και δυστυχως δεν αποτελουν μεμονωμενο περιστατικο, μια θλιβερη εξαιρεση.
Νικος Δουσης-Ρασσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου