Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

















Η νέα δολοφονία νεαρού μετανάστη από την Ελληνική Αστυνομία αποκαλύπτει την πραγματική διάσταση των εξαγγελιών του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, γνωστού και για τις σχέσεις του με τις αμερικανικές και βρετανικές αστυνομικές αρχές και μυστικές υπηρεσίες, Χρυσοχοίδη, αλλά και του υφυπουργού του, Βούγια, στρατολογημένου από την σοσιαλδημοκρατία πρώην υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

Το οδοιπορικό προς το θάνατο συγκλονίζει, σοκάρει και αποκαλύπτει όχι μόνο το γεγονός ότι οι ξένοι εργάτες στη χώρα μας, ως τα πλέον ευάλωτα τμήματα της εργατικής τάξης βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, αλλά και ότι λειτουργούν ως πειραματόζωα εφαρμογής των πιο βάρβαρων αστυνομικών μεθόδων.

Οι βίαιοι ξυλοδαρμοί, τα απάνθρωπα βασανιστήρια, η εισβολή της αστυνομίας και η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου στοχεύουν στην τρομοκράτηση του πιο άγρια εκμεταλλευόμενου τμήματος του προλεταριάτου, του παραδειγματισμού του κοινωνικού συνόλου και της περιθωριοποίησης των μεταναστών, ώστε να καταστεί αδύνατη κάθε επικοινωνία, κάθε συνεννόηση, κάθε αναζήτησης ανάπτυξης κοινών αγώνων με το σύνολο της εργατικής τάξης και της νεολαίας, θύματα της οικονομικής κρίσης και της αντεργατικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε.

Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός που επιβάλλει ο κόσμος του πλούτου με πολιτικούς εκφραστές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και την στήριξη-οργάνωση της ευρωπαϊκής ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής ολοκλήρωσης, της Ε.Ε., χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως αιχμή του δόρατος για την εγκαθίδρυση ενός εργασιακού μέλλοντος χωρίς εργασιακά δικαιώματα, κατάσταση που την υφίστανται ήδη οι ίδιοι. Τα δόγματα της «Μηδενικής Ανοχής» αποσκοπούν στην περιφρούρηση αυτών ακριβώς των όρων εκμετάλλευσης του συνόλου της εργατικής τάξης. Εξάλλου τα μεταναστευτικά ρεύματα, δημιουργήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των σκοταδιστικών καθεστώτων που στηρίζουν οι πολυεθνικές και της οικονομικής κρίσης είναι αναμενόμενα και προσδοκώμενα από τον αστικό κόσμο. Εγκαθιδρύοντας την Ευρώπη Φρούριο επιζητούν την ελεγχόμενη είσοδο των νέων σκλάβων, ενώ η επιβολή καθεστώτος «λαθρομετανάστευσης» δημιουργεί «ανθρώπους χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, χωρίς υπόσταση», ευάλωτους στις ορέξεις κάθε εργοδότη, κάθε οργάνου της τάξης, κάθε λαθρεμπορικού συστήματος που συχνά συνεργάζεται με τις επίσημες κρατικές αρχές.

Η δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ, του 25χρονου μετανάστη από το Πακιστάν από ξύλο, βασανιστήρια και ηλεκτροσόκ στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι ένα ακόμη θύμα που έρχεται να προστεθεί στον πόλεμο που διεξάγεται καθημερινά εναντίον της εργατικής τάξης: οι δολοφόνοι αστυνομικοί αποτελούν την άλλη όψη των δολοφονιών σε εργασιακούς χώρους από ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι Νόμοι του Κέρδους.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το εργατικό κίνημα με τις εργατικές του συσπειρώσεις και τα σωματεία του πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να παλέψει για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, αλλά και για την προστασία της Αξιοπρέπειας του και για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης υπόστασης. Η πάλη εναντίον του εθνικισμού, του ρατσισμού και του κρατικού αυταρχισμού είναι αλληλένδετη. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ανεξάρτητα το θρήσκευμα, τη φυλή και την εθνικότητα πρέπει να παλέψουν ενωμένοι.

Δεν είναι ζήτημα ούτε μόνο αλληλεγγύης, ούτε συμμαχίας με την σοσιαλδημοκρατία, ούτε υπόθεση προσωπικοτήτων όπως ο Θεοδωράκης που στήριξαν το αστικό σύστημα εξουσίας όποτε τους είχε ανάγκη, ούτε «αγωνία» των γραφειοκρατών συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της αντεργατικής ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, σύμμαχο και συνεργάτη του κράτους και των αστικών κομμάτων εξουσίας στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου