Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
















Η νέα πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπό τον Ευ.Βενιζέλο και το Π.Μπεγλίτη έδωσε γρήγορα τα πρώτα δείγματα γραφής που δυστυχώς δημιουργούν αίσθηση συνέχειας της πολιτικής ΝΔ.

Αφήνουμε ασχολίαστα τα μεγάλα λόγια που συνηθίζονται στις τελετές ανάληψης καθηκόντων και μπαίνουμε στην ουσία των υπουργικών δηλώσεων.

Το ΠΑΣΟΚ συνεπές με την πιο πολεμική περίοδο διακυβέρνησης της χώρας στην σύγχρονη ιστορία της (1999-2003), πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη, με υπουργό εξωτερικών των νυν πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και με σοβαρή και συνυπεύθυνη υπουργική θητεία του Ευ.Βενιζέλου, όπου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέβαλαν αποφασιστικά στο βάρβαρο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και την συνακόλουθη Κατοχή της από τις δυνάμεις του ΟΗΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, στην εισβολή και κατοχή του Αφγανιστάν, αλλά και στην παράνομη επίθεση-εισβολή των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ, αναλαμβάνει όχι μόνο την συνέχιση αυτής της πολιτικής, αλλά δυστυχώς την αναβάθμιση της εμπλοκής του Ελληνικού Στρατού στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν απόλυτα στην ενσωμάτωση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων δίπλα και ισότιμα στην υποχρέωση εξασφάλισης «της ακεραιότητας του εθνικού χώρου, αλλά και την προστασία της αξιοπρέπειας της πατρίδας», της «προστασίας της ειρήνης και της διασφάλισης του σεβασμού του διεθνούς δικαίου». Δηλαδή της συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και στις αποστολές μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου που αναλαμβάνουν, έστω και αν η τεράστια πλειοψηφία του λαού μας δεν το δέχεται και το Καταδικάζει.

Οι λεκτικές ακροβασίες του Ευ.Βενιζέλου ακολουθούν την καιροσκοπική χρήση εννοιών και την προπαγάνδιση των πιο βίαιων επιλογών. Μιλούν επομένως για «προστασία της ειρήνης» όταν ο πλανήτης βάφεται στο αίμα των λαών των Βαλκανίων, του Καυκάσου, της Τσετσενίας, της Ασίας και της Αφρικής από τις επιθέσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ρωσικού στρατού, όπου για τις ανάγκες της χειραγώγησης των πολιτών στις καπιταλιστικές μητροπόλεις «ΕΙΡΗΝΗ» ονομάζουν τη διασφάλιση των κατακτήσεων τους, το μοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών και τον έλεγχο των δρόμων ενέργειας, επιβάλλοντας κατοχή και καθεστώτα ταγματασφαλιτών όπως στο Ιράκ και το Αφγανιστάν ή στηρίζοντας βάρβαρους Αφρικανούς δικτάτορες.

Ευ. Βενιζέλος και Π.Μπεγλίτης επιθυμούν «διασφάλιση και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου».

· Αναρωτιόμαστε σε πιο Διεθνές Δίκαιο εντάσσεται η εισβολή των ΗΠΑ-Βρετανίας (2003) στο Ιράκ, όπου η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε την 4η σε σημασία συνεργαζόμενη χώρα;
· Με βάση πιο Διεθνές Δίκαιο έγινε η Απόσχιση του Κοσσόβου από την Σερβία και γιατί σήμερα διατηρείται η Κατοχή από τις δυνάμεις της KFOR- ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, με σημαντική συμβολή του ελληνικού στρατού, του «Ανεξάρτητου» Κοσσόβου;
· Γιατί οι ναυτικές δυνάμεις της Ε.Ε.-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ περιπολούν στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας προστατεύοντας τα πλοία των πραγματικών πειρατών, μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων εφοπλιστών, που πραγματοποιούν λαθρεμπόριο όπλων, παράνομη αλιεία αφαιρώντας το ψωμί από τους πάμφτωχους Σομαλούς ψαράδες, πετώντας παράνομα βιομηχανικά απόβλητα στις θάλασσες τους;

Ο φουριόζος, αποτυχημένος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τις παλιές του συνήθειες. Με ρητορική δεινότητα επιχειρεί να μας πείσει για την αναβάθμιση της ελληνικής συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στέλνοντας νέα ελληνικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.
Εξάλλου, η πολιτική αυτή απόφαση του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτεται και μέσα από την εξαγγελθείσα κατάργηση της ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ των μονίμων στελεχών. Τα μεγάλα λόγια περί «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ» όπου θεσπίζουν ως κριτήρια ανέλιξης τη μαχητική εμπειρία και τη συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων έχουν τριπλή στόχευση:

1. Την «ενδυνάμωση της θέλησης» των υπαξιωματικών-αξιωματικών να συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ

2. Την ακόμα μεγαλύτερη κατηγοριοποίηση των μονίμων στελεχών και τη διαφοροποίηση τους μισθολογικά - ιεραρχικά-συνταξιοδοτικά

3. Ουσιαστικά τη βίαιη μείωση του μισθού και της σύνταξης της πλειοψηφίας των στελεχών, ενώ μια μειοψηφία που θα εμπλέκεται ολοένα περισσότερο με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται υλικά και θα αποτελεί την εξαίρεση που θα επιβεβαιώνει τον κανόνα της χειροτέρευσης της θέσης των υπολοίπων.

Ποιος ξεχνά ότι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ήταν βασική συνιστώσα του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ του Β.Μεϊμαράκη, δημιουργώντας τάση φυγής των στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η δραματική εμπειρία των καθηγητών από την κατάργηση της δικής τους Επετηρίδας (δημιουργία πολλών επετηρίδων, αφαίρεση δικαιωμάτων κλπ), τρομοκράτησε τα στελέχη, λειτούργησε ως κακό προηγούμενο που έπρεπε να αποφευκτεί, ακόμη και με φυγή από τον Στρατό.

Τελικά ο υπουργός της ΝΔ αφαίρεσε τη διάταξη για την κατάργηση της Επετηρίδας και έρχεται τώρα το ΠΑΣΟΚ να την επιβάλλει λανσάροντας τη ως «μεγάλο βήμα Εκσυγχρονισμού».

Η πολιτική συμφωνία Ευ.Βενιζέλου και Β.Μεϊμαράκη είναι δεδομένη. Η ευθύνη για τα φέρετρα που θα έρθουν αργά ή γρήγορα από το Αφγανιστάν επιμερίζεται….

Οι ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, των αποστολών εκτός συνόρων και της «Διπλωματίας των Εξοπλισμών» απαιτούν νέες θυσίες από τον λαό μας καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται αποφασισμένο να ακολουθήσει τους σχεδιασμούς της ΝΔ για απογείωση των πολεμικών δαπανών. Ο αναπληρωτής υπουργός Π.Μπεγλίτης δεν κρύβει τις κυβερνητικές προθέσεις μιλώντας «για περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αυτές εξάλλου είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Γ.Παπανδρέου στα προεκλογικά δείπνα με τους επιχειρηματίες και στις συναντήσεις του με τον Σ.Κόκκαλη που βρίσκεται στην «ευχάριστη θέση» να βγάζει τεράστια κέρδη από την κούρσα των εξοπλισμών σε Ελλάδα-Τουρκία, πουλώντας τα ίδια όπλα σε εχθρούς και φίλους, βλέπε ΠΑΤΡΙΟΤ!!!

Τέλος, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε «αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα».

Το ΠΑΣΟΚ κληρονομεί μια απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση κομματικού ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων, πελατειακών σχέσεων, με πανσπερμία στρατοπέδων που εξυπηρετούν τις ανάγκες των οικονομικών συμφερόντων της κάθε περιοχής, με ρουσφετολογικές Μετατάξεις – Μεταθέσει ς- Αποσπάσεις, ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων, των οποίων οι οικογένειες σηκώνουν ένα μεγάλο οικονομικό βάρος, με τεράστια προβλήματα και αδικίες από την κακοσχεδιασμένη και καιροσκοπική εφαρμογή του 9μηνου.

Αυτή όμως είναι η κατάσταση που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ (2004) και έρχεται να συνεχίσει ο Ευ.Βενιζέλος διαδεχόμενος το Μεϊμαράκη σήμερα, σε αυτή την ανερμάτιστη εναλλαγή του Δικομματισμού. Στις προεκλογικές διακηρύξεις του το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την συμφωνία του στην πολιτική της ΝΔ στα μέτρα της εναντίον των φαντάρων και του λαού μας:

1. Αμετάθετο των φαντάρων στα σύνορα.
2. Αποστολή Φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ, έστω και αν πρόκειται για αποστολή εφέδρων εκτός συνόρων στο πλαίσιο «ειρηνευτικής επιχείρησης» που για το σύνολο των υπολοίπων αποστολών έχει απαγορευτεί η συμμετοχή στρατιωτών και βίαιη, επαναλαμβανόμενη παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
3. Καμιά επιπλέον μείωση θητείας, ενώ ακόμη και ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπαντωνίου δεσμεύονταν ότι αν υλοποιούνταν οι σχεδιασμοί-προϋποθέσεις για τις οποίες επίσης κάνει λόγο σήμερα ο Ευ.Βενιζέλος (μείωση στρατοπέδων, πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ., κάμερες επιτήρησης αντί για σκοπιές κλπ) η θητεία θα μειώνονταν στους 8 μήνες.
4. Διατήρηση των προνομίων στο Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.
5. Διαβλητό σύστημα μεταθέσεων-αποσπάσεων των εγκάθετων του κάθε κόμματος εξουσίας στα αστικά κέντρα και στο Πεντάγωνο. Τώρα τα γαλάζια βύσματα της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ διαδέχονται τα πράσινα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
6. Μισθός φαντάρων τα 8 ευρώ και ανύπαρκτη ασφάλιση.
7. Ελάχιστες έξοδοι-άδειες και μεγάλο κόστος μετακίνησης.
8. Απαγόρευση των κινητών. Επιβολή ποινών με βάση την Στρατιωτική Νομοθεσία σε Πολίτες και λειτουργία Πειθαρχείων.
9. Άρνηση αναγνώρισης του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.
10. Χρήση επικίνδυνων οπλικών συστημάτων και πραγματικών πυρών στις ασκήσεις
11. Πεπαλαιωμένες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις.
12. Διατήρηση του αναχρονιστικού και αντιδημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατιωτική Δικαιοσύνη, Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων κλπ), παρακολούθηση πολιτών από ΕΥΠ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του «εσωτερικού εχθρού» και πρόβλεψη-εκπαίδευση-ετοιμότητα χρήσης του στρατού εναντίον των κινημάτων.

Ταυτόχρονα, για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η αναγνώριση του «ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ» ως θέσφατο υποβιβάζει την σημασία της Αξιοπρέπειας, της Σωματικής Ακεραιότητας και της ζωής των φαντάρων και των στελεχών.

Το ΠΑΣΟΚ όχι απλώς έρχεται να συνεχίσει την πολιτική της ΝΔ, αλλά δείχνει αποφασισμένο να ενδυναμώσει την πολεμική εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις διατηρώντας τες ταυτόχρονα ως «Δύναμη Καταστολής Πλήθους», να ενδυναμώσει τα μισθοφορικά χαρακτηριστικά τους καταστρατηγώντας τα όποια μισθολογικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, να αυξήσει τους πολεμικούς εξοπλισμούς, να διατηρήσει την Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία ως μέσο μείωσης της Ανεργίας-σκληρής εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατιωτών-ως Αναλώσιμους της πρώτης γραμμής του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.

Η αποφασιστική και μαχητική παρέμβαση του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος ΜΕΣΑ και ΕΞΩ από τον Στρατό είναι Αναγκαία.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ.Βενιζέλο.

Απαιτούνται συλλογικοί αγώνες, μαχητική αμφισβήτηση, αποφασιστική υπεράσπιση και διεύρυνση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου-Πολίτη με Στολή.

Μονόδρομος η διεκδίκηση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου