Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

τι κινητρο εχω να συνεχισω απο εδω και μπρος;

Πηγή: http://omhroi.gr/















Μολις την Πεμπτη πηρα τον πρασινο μπερε απο το 505 ταγμα πεζοναυτων στο Βολο και θα ηθελα να γραψω τις εντυπωσεις μου απο την μεχρι τωρα πορεια της θητειας μου.

Η εκπαιδευση που καναμε δεν ειχε απολυτως κανενα νοημα καθως δεν υπαρχει σχεδον καθολου σωματικη εκπαιδευση (ουτε μια φορα τη βδομαδα δεν τρεχουμε) αλλα και τα θεωρητικα μαθηματα ειναι χαμηλου επιπεδου (πχ. απο τι αποτελειτε το οπλο, κτλ).

Kατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης των π.ε.ν. αναλωθηκαμε στο να κανουμε ατελειωτες προβες για την επικειμενη παρελαση, καθαριζοντας δρομους, καρεκλες, ξεριζωνοντας χορταρια και καθαριζοντας τα αναχωματα απο τις μεγαλες πετρες.

Οι εκπαιδευομενοι ειναι στην πλειοψηφια τους αγυμναστοι, υπερβαροι και ερχονται απλα και μονο για τα μορια, ενω οι παλιοτεροι και τα περισσοτερα στελεχη ειναι στα ιδια επιπεδα.

Για την απονομη δεν κοπηκε κανεις ενω υπηρχαν και ατομα που ηθελαν να κοπουν για λογους υγειας αλλα δεν προλαβαν λογω γραφειοκρατειας και πηραν και αυτοι πρασινο μπερε.

Η οργανωση ειναι απλα τραγικη αφου για ολα ενημερωνεσαι την τελευταια στιγμη ενω η παραπληροφορηση και το δουλεμα ζει και βασιλευει. Ο καθε παλιος - εκπαιδευτης - στελεχος εχει το δικαιωμα να βριζει, να προσβαλει και να βγαζει τα κομπλεξ του πανω στους εκπαιδευομενους, στο ονομα της επιβολης πειθαρχειας, ενω και οι τιμωριες πεφτουν βροχη.

τι κινητρο εχω να συνεχισω απο εδω και μπρος; αφου ειτε εισαι σε τετοιες μοναδες ειτε σε μια που δεν κανεις τιποτα ολη μερα 8.62 θα πληρωθεις, ενω αλλου ειδους ηθικη ανταμοιβη δεν υπαρχει και απο οτι βλεπω η ανταμοιβη σε οσουν αντεξουν μεχρι τελους ειναι να εχουν το δικαιωμα κανουν τα ιδια που τους εκαναν στις επομενες σειρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου