Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

«Τα χέρια σου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου»

Πηγή: http://www.ethnos.gr/

Το επεισόδιο έγινε ύστερα από επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ
















«Πώς τολμάς να θέλεις να με χαιρετήσεις; Τα χέρια σου είναι βαμμένα με το αίμα του παιδιού μου...». Τα συγκινητικά αυτά λόγια ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του Αγγλου Μ. Μπρίερλι -πατέρα στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στο Ιράκ- όταν ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και ο τελευταίος θέλησε να τον χαιρετήσει.

Η συμπτωματική αυτή συνάντηση έγινε στη διάρκεια δεξίωσης μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου, παρουσία του αρχιεπίσκοπου του Καντέρμπουρι, του πρίγκιπα Καρόλου και δεκάδων βετεράνων του πολέμου στο Ιράκ. Ο Τόνι Μπλερ έδειξε να κλονίζεται από αυτό το επεισόδιο, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι τρεις σωματοφύλακές του και να τον απομακρύνουν.

Ωστόσο, ο πατέρας του νεκρού στρατιώτη συνέχισε τη φραστική του επίθεση κατά του Τόνι Μπλερ, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Αυτός ο άνθρωπος (ο Τόνι Μπλερ) είναι εγκληματίας πολέμου. Δεν μπορώ να δεχθώ να είμαστε στο ίδιο δωμάτιο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τον άφησαν να είναι σ' αυτήν τη δεξίωση. Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση με παρακάλεσε να δείξω ανοχή, αλλά αυτός ο άνθρωπος έχει στα χέρια του το αίμα του παιδιού μου και το αίμα των άλλων νέων που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο του Ιράκ. Ο Τόνι Μπλερ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής ένα εκατομμύριο από τις ομιλίες του για τον πόλεμο στο Ιράκ και τώρα τον προωθούν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Πριν από το επεισόδιο με τον πατέρα του νεκρού στρατιώτη, ο Μπλερ άκουσε και τις επικρίσεις του αρχιεπίσκοπου του Καντέρμπουρι, δόκτορος Ρόουαν Γουίλιαμς για την εμπλοκή της Αγγλίας στον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας υπενθύμισε ότι ο πόλεμος του Ιράκ έχει πολλά και σοβαρά ερωτηματικά και επέκρινε τους πολιτικούς που δεν έλαβαν υπόψη τους το υψηλό κόστος του πολέμου. Τον Τόνι Μπλερ συνόδευε και η σύζυγός του Σέρι, την οποία ορισμένες εφημερίδες, και κυρίως η μεγάλης κυκλοφορίας «Ντέιλι Μέιλ», την παρουσιάζουν σαν τη σύγχρονη αλαζονική «Αντουανέτα».

Τα σχετικά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι η Σέρι-«Αντουανέτα» Μπλερ ξοδεύει τα εκατομμύρια που κερδίζει τώρα ο σύζυγός της από τις διαλέξεις του ανά τον κόσμο -η αμοιβή του είναι 50.000 λίρες για κάθε ομιλία του- αγοράζοντας ακίνητα και αντίκες.

Λ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου