Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Και όμως. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεπεράσει τη ΝΔ στην εξυπηρέτηση των βυσμάτων, στο βόλεμα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στην εξασφάλιση «Λούφας» για τους γόνους των πλουσίων, των πολιτικών και των ανθρώπων του θεάματος.

Και όμως. Το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ, ούτε ο καταφρονεμένος αρχιερέας των πελατειακών σχέσεων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Β.Μεϊμαράκης. Το ΠΑΣΟΚ μείωσε ουσιαστικά στους έξι (6) με επτά (7) μήνες τη θητεία των βυσμάτων στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Αυτό σημαίνει ΙΣΟΤΗΤΑ για το Ευ.Βενιζέλο.

Στα δύο χρόνια, που το υπουργείο υπολογίζει ότι θα χρειαστούν για τη σχετικά ομαλή ενσωμάτωση του μηχανισμού των μετατάξεων στους αντίστοιχους του Στρατού Ξηράς, ώστε Π.Ν. και Π.Α. να γίνουν πλήρως Μισθοφορικά σώματα, εξακολουθεί να διατηρείται η «ελίτ» σε Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Είναι αυτοί, που ως «γιατροί, χημικοί, μετεωρολόγοι και οδηγοί» θα κατατάσσονται στην Π.Α. - και προφανώς και σε κάποιες θέσεις του Π.Ν (σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους τους που, με τα ίδια προσόντα αλλά με θολά κριτήρια, θα βρίσκονται στο Στρατό Ξηράς).

Ας μας εξηγήσει ο κος υπουργός γιατί δεν ξεκαθαρίζει αν γιατροί του ΠΝ και ΠΑ, θα διατάζονται να υπηρετούν στο εξωτερικό, σε ελληνικές θέσεις σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, όπως επανειλημμένα έχει καταγγελθεί ότι συμβαίνει. Ας μας εξηγήσει επίσης αν «όσοι ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή εκπαιδεύονται για αυτά» θα περνούν διάστημα της θητείας τους πάνω στα πλοία του ΠΝ, που εμπλέκονται σε αποστολές εκτός συνόρων και στο ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου.

Τέλος, ας μας εξηγήσει ο κος Βενιζέλος πώς διασφαλίζεται η ισότητα της θητείας ανάμεσα σε αυτούς που θα υπηρετούν (9) μήνες στα ραντάρ της παραμεθορίου του ναυτικού και της αεροπορίας (και με ποιο κριτήριο αυτοί θα είναι «γιατροί, οδηγοί κλπ», που δε θα βρίσκονται στην «παραμεθόριο» της Αθήνας και του Σκαραμαγκά, όπως άλλοι συνάδελφοί τους) και στους φαντάρους που θα υπηρετούν αντίστοιχα στις διπλανές μονάδες προκάλυψης του στρατού ξηράς.

Πόσο ισότιμη είναι η θητεία του «15 μέρες μέσα - 15 μέρες off (ουσιαστικά, άγραφη άδεια)» του ναυτικού, με τη θητεία που αντιστοιχεί σε «25 μέρες μέσα - 1 μέρα έξοδος (και κανένα υπηρεσιακό)» στις μονάδες προκάλυψης.
Τα βύσματα που υπηρετούν στο Ραντάρ Πάρνηθας, στις Πτέρυγες Μάχης Ελευσίνας-Τανάγρας που θεωρούνται παραμεθόριος θα κάνουν 6-7 μήνες θητεία.

Πελατειακές σχέσεις και προνόμια στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στα πλουσιόπαιδα
πάνε χέρι-χέρι!!!
· Εμείς απαιτούμε ίσες συνθήκες στράτευσης για όλους τους φαντάρους.
· Υπηρεσίες 1-1, αύξηση των εξόδων και των αδειών, ιδιαίτερα τώρα που αυξάνει ο χρόνος παραμονής στην παραμεθόριο.
· Μείωση της θητείας τώρα στους (6) μήνες. Άδεια ορκωμοσίας (10) μέρες για όλους τους ορκισμένους φαντάρους, ίσος χρόνο παραμονής στην παραμεθόριο και στη μονάδα δεύτερης μετάθεσης στον τόπο καταγωγής των φαντάρων.
· Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα, ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στα τοπικά οικονομικά συμφέροντα. Κανένας φαντάρος στα ΚΑΑΥ και εκτός συνόρων: ΕΛΔΥΚ-πλοία στην Σομαλία, Περσικό Κόλπο κλπ.
· Διορισμός άμεσα πολιτικού προσωπικού στα στρατόπεδα, που θα αναλάβει την σίτιση και την συντήρηση των μονάδων.
· Βασικό μισθό στους φαντάρους και Ασφάλιση-Ένσημα. Εγγραφή στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά το τέλος της θητείας και παροχή Επιδόματος Ανεργίας.
· ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου