Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΖΑΚΕΤ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΑΨΟΝΙΑ

Όλες οι εγκαταστάσεις είναι πολύ παλιές με εμφανή την προσπάθεια να «καμουφλαριστούν» οι χτυπητές αδυναμίες. Ποιος περίμενε ότι θα καλούνταν υποχρεωτικά στον στρατό, το έτος 2009 και θα αναγκάζονταν να διασχίσει την απόσταση των 300 μέτρων που χωρίζει τις εξωτερικές τουαλέτες από τους θαλάμους.

Αν η υγιεινή του στρατοπέδου διατηρεί τις συνήθειες του στρατού των παππούδων μας, στο ζήτημα του πόσιμου νερού προσφέρει καινοτόμα λύση: απλά δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Νερό προσφέρεται από μια υδροφόρα που βρίσκεται σε ένα steyr. Οι φαντάροι, «άμαθοι»σε τέτοιες «ανδρικές» συνήθειες, συνεχίζουν να υπολογίζουν τους κινδύνους για την υγεία τους, αρνούνται να καταναλώσουν νερό από το φορτηγό και υποχρεώνονται να «επενδύουν» μέρος του στρατιωτικού μισθού των 8,5 ευρώ αγοράζοντας αγοράζουν με 0,2 ή 0,3 ευρώ εμφιαλωμένα μπουκάλια μισού λίτρου. Εμφιαλωμένο νερό διανέμεται μόνο στα γεύματα, αφού η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης αδιαφορεί για την ανάγκη δωρεάν διανομής επιπλέον εμφιαλωμένου νερού.

Επιπλέον δεν υπάρχουν ατομικοί φωριαμοί (ντουλάπια) κάτι που δυσκολεύει πάρα πολύ την τακτοποίηση των προσωπικών μας αντικειμένων. Προβλήματα υπάρχουν και στη τροφοδοσία με ρουχισμό. Από βρακιά είμαστε εντάξει αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε πάρει ακόμα τζάκετ και αρχίζουν τα κρύα. Επίσης ελλειπή είναι τα μέτρα αντιμετώπισης της γρίπης αφού δεν έχουν δοθεί ούτε αντισηπτικά σαπούνια. Λεπτομέρειες θα πείτε…

Εντύπωση προκάλεσαν τα λεγόμενα του Υποδιοικητή του Στρατοπέδου ότι 100 από εμάς θα βρεθούν στην Κύπρο. Δε μας διευκρίνισε ακριβώς τι εννοεί. Ακόμη και χωρίς τη θέληση μας; Γιατί κρύβουν το αυτονόητο; Κανείς φαντάρος δε μπορεί να βρεθεί εκτός συνόρων με το ζόρι. Αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια στις απειλές περί ΕΛΔΥΚ.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες για τα καψόνια που συμβαίνουν στον 6ο Λόχο, με διοικητή το Λοχαγό Φουρίκη. Οι φαντάροι πηγαίνουν παντού με βήμα. Βήμα το μεσημέρι την ώρα του ελεύθερου χρόνου, βήμα πηγαίνοντας για φαγητό, βήμα ακόμη και μετά το φαγητό. Όποιος το αμφισβητεί ας κοιτάξει τα λιωμένα τακούνια (σε 10 μόλις μέρες) των φαντάρων του 6ου Λόχου και ας τα συγκρίνει με τα τακούνια των υπολοίπων φαντάρων. Δηλαδή οι άλλοι Λόχοι δεν έμαθαν να κάνουν παρέλαση;

Ακόμη πιο έντονα τα προβλήματα στη διμοιρία του Υπολοχαγού Δημητρόπουλου. Παράνομα ενθαρρύνει με κάθε τρόπο τους παλιούς να τρέχουν τους νέους. Έβαλε τιμωρία σε φαντάρο να γράψει 10 φορές τον όρκο για να τον μάθει λες και είναι δάσκαλος σε σχολείο του ’50. Τέλος κράτησε τη διμοιρία του επί μια ώρα στην αναφορά δίνοντας συνεχή παραγγέλματα για προσοχή και ημιανάπαυση.

Αλήθεια 10-11 είναι ώρα εκπαίδευσης; Μήπως παραβιάζεται ο Στρατιωτικός Κανονισμός;
Μετά τη δημοσίευση των καταγγελιών σχετικά με τις απαράδεκτες και παράνομες μεθόδους που εφαρμόζει η διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Κορίνθου ο Αντιστράτηγος Φραγκίσκος Φράγκου και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, πρέπει να σκύψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να βγουν μαζικά στην αναφορά, να ζητήσουν ακρόαση από τα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας, ενώ οι γονείς τους απαιτείται να αντιδράσουν άμεσα στις αυθαιρεσίες.

Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή. Απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων του.
Επίσης καλούμε τους φαντάρους να δημοσιοποιούν τα κακώς κείμενα της χακί καθημερινότητας. Η Δημοσιότητα είναι η Δύναμη του Φαντάρου.

Ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ελέγχονται από τους πολίτες για τις υποσχέσεις που έδωσαν σχετικά με το σεβασμό των δικαιωμάτων των Στρατευμένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ ΕΠΙΚ. 6932 955437

5 σχόλια:

  1. H Tρικα ειναι ακομα στον 6ο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ψοφισουν τα κωλοπαιδα χωρις τσιπα, ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, καλες αυτοκτονιες ρουφιανακια του συστηματος. ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NA MAZEFTOUME EGO LEO OLI MAZI NA KANOUME PORIA MESA STO STRATOPEDO ME KOUKOULES KAI GAZAKIA (KSERETE ESIS APO AYTA) OPOIOS TOLMISI NA MAS DIATAKSI NA TON PIANOUME KAI NA TON XTIPAME KAI NA TOU KEME TO AYTOKINITO (EMENA DEN ME EXEI DIATAKSI POTE KANENAS).....NA KANOUME KATALIPSI TOU DIIKITIRIOU NA TA SPASOUME OLA..(EMENA ETSI MOU EMA8AN)AAA!!! KSEXASA NA SAS PO(EGO MONO PERIE PINO). A!! KAI AN GINEI KAI KANENAS POLEMOS EGO 8A PAO GRIGORA NA VGALO ISITIRIO NA PAO STIN ELVETIA(NA SO8O)PIOS POLEMAEI ME TETIES KAKES SIN8IKES.....(NAXA KANA SPA ME FIKIA META APO TI MAXI GIA XALAROSI 8A TO SKEFTOMOUN SOVARA) GEIAAAAA!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΛΟΧΟ ΚΑΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΑΛΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ,ΜΟΝΟ 2 ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ,19 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΦΟΥΡΙΚΗ-ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ,ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΒΕΒΑΙΑ..ΕΙΜΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 10.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ-ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. parousiasthka ton aygousto tou 2009 sth korintho. osa lene alithevoune. kai gia thn kypro den kserame tpt tote.apo edw ematha oti apagorevetai metathesh ypoxrewtikh sth kypro.kai gia ton papara pou eipe gia elvetia..nai malaka an ginei polemos tha fygw.gt de goustarw na polemhsw gia mia patrida pou tosa xronia de prosfere tpt stous goneis mou oute semena zwo,karagkiozako.alla sinithws eseis pou ta lete ayta eiste kai osoi eixate kolovismata h eiste axrhstoi kai tempeloskyla sth zwh sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή