Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η ΓΡΙΠΗ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ


Πραγματικά σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε «ο πολεμικός σχεδιασμός» των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στη γρίπη.

Καταγγελίες γονέων και νεοσύλλεκτων κάνουν λόγο για (40) ασθαινούντες φαντάρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στη Θήβα.

Η κατάσταση περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα, ενώ αυξάνει η ανησυχία καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διευρύνεται καθημερινά και οι υγειονομικές αρχές του στρατοπέδου δε δείχνουν ικανές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Φιλικά πρόσωπα των στρατιωτών αναφέρουν καραντίνα των ασθαινούντων, ενώ ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας δε στέλνει τους νεοσύλλεκτους σε στρατιωτικά νοσοκομεία και υποχρεώνει ανεκπαίδευτους φαντάρους να περιθάλπουν τους συναδέλφους τους.

Καταλαβαίνουμε όλοι, ότι οι συνθήκες που επικρατούν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης, αποτελούν βασικό παράγοντα για την εκδήλωση της γρίπης και για την αύξηση των κρουσμάτων.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ να ενημερώσει άμεσα για την ποιότητα και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να παρασχεθούν οι καλύτερες υγειονομικές υπηρεσίες.

Δυστυχώς το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ «πιάστηκε» για μια ακόμη φορά ανέτοιμο και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο τα όσα καταγγέλλουν οι νεοσύλλεκτοι για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού στην Άρτα.

Πιστεύουμε ότι πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει η πολιτικά και στρατιωτική ηγεσία ότι δε μπορεί ν παίζει με την υγεία των φαντάρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου