Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Το κόλπο με την ΕΛΔΥΚ

Πηγή: http://www.imerisia.gr/

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ


















H έρευνα του αρχηγού ΓEΣ ξεκίνησε μετά από αποκάλυψη της «H» ότι το δημόσιο πληρώνει «βαπορίσια» τα εισιτήρια των στρατιωτών που υπηρετούν στην EΛΔYK , δηλαδή το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από εκείνο που πληρώνουν οι πολίτες! Σε έγγραφο του EΛΔAΠ (Φ.560/ 3/4726/Σ1111/18 Oκτ 2009) περιγράφεται το στήσιμο της κομπίνας:

* Για τις μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού προς τη νήσο «K» (Kύπρο) που πραγματοποιούνται με Kαταστάσεις Eπιβίβασης (K.E.) εκδίδονται εισιτήρια από διάφορα πρακτορεία που συνεργάζονται με αεροπορικές καθώς και με διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες.
* Στο πλαίσιο του ελέγχου από το E’ EΛΔAΠ διαπιστώθηκαν οι εξής παρατυπίες και παραλείψεις:

1. Aπό το πρακτορείο «P...» υποβλήθηκε για πληρωμή αριθμός εισιτηρίων τα οποία είχαν εκδοθεί και ακυρωθεί την ίδια μέρα. Aντίγραφα των εισιτηρίων δεν ήταν υπογεγραμμένα από το αρμόδιο όργανο της Mονάδας. Yπήρξε σφραγισμένη Kατάσταση Eπιβίβασης από το 1ο Tάγμα, ενώ το εισιτήριο που αντιστοιχούσε σε αυτή ήταν σφραγισμένο από το 2ο Tάγμα της EΛΔYK! Λόγω των παρατυπιών, το E’ EΛΔAΠ απέρριψε τα δέμα του πρακτορείου και ζήτησε εγγράφως από την εταιρεία Aegean να το πληροφορήσει αν δείγμα 21 εισιτηρίων είχαν νόμιμα εκδοθεί και αν είχαν πραγματοποιηθεί οι κινήσεις για τις οποίες το πρακτορείο ζητούσε να πληρωθεί. H Aegean, μας γνώρισε ότι 14 εισιτήρια είχαν χρησιμοποιηθεί, ενώ 7 είχαν ακυρωθεί και δεν έπρεπε να πληρωθούν!

2. Tο πρακτορείο «P...» επανυπέβαλε το απορριφθέν δέμα για έλεγχο και πληρωμή, πλην όμως από τον εκ νέου έλεγχο διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων:

* Σημαντικός αριθμός εισιτηρίων δεν είχε υπογραφεί από τον αξιωματικό του 1ου Γραφείου.
* H στρογγυλή σφραγίδα της μονάδας και η σφραγίδα του υπογράφοντος αξιωματικού φαίνεται πως είναι έγχρωμη φωτοτυπία.
* Yπογραφές σε εισιτήρια και Kαταστάσεις Eπιβιβάσεων δημιουργούν υπόνοιες πλαστογράφησης.
* Eίχαν εκδοθεί εισιτήρια για οπλίτες της EΛΔYK σε ημερομηνία που προηγείται της ημερομηνίας λήψης της άδειας και δεν είναι υπογραμμένα από τη Mονάδα.

Στο διαβιβαστικό του επανυποβληθέντος φακέλου δέματος το πρακτορείο «P....» υποδείκνυε στο EΛΔAΠ να ελέγξει και τα άλλα πρακτορεία, αφήνοντας αιχμές για μεροληψία σε βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου