Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

8ης Κατηγορίας Πολίτες εξαιτίας των Πεδίων Βολής του Ελληνικού Στρατού!




Η αυθαιρεσία του Ελληνικού Στρατού απέναντι στους έφεδρους στρατιώτες είναι συχνά θέμα καταγγελίας, αλλά μια, επίσης επικίνδυνη διάσταση της δράσης του, αφορά τα Πεδία Βολής. Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκαν να κάνουν έναν στρατό σύγχρονο που θα σέβεται το προσωπικό του και τους πολίτες, στην πράξη παραβιάζεται εν γνώσει της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η σχετική νομοθεσία που προβλέπει απόσταση 50 χλμ. να χωρίζει τα Πεδία Βολής από τις κατοικημένες περιοχές.

Ιδιαίτερα όμως στη Φλώρινα, όπου βρίσκεται το νατοϊκό Πεδίο Βολής «Λόφων-Κέλλης» η ζωή των κατοίκων έχει καταστεί εφιαλτική. Η οικονομική ζωή του τόπου (κτηνοτροφία, καλλιέργειες, βιομηχανία κλπ) απειλείται καθώς κάθε φορά που γίνονται ασκήσεις, τα χωράφια τους συμπεριλαμβάνονται στο χώρο άσκησης, ενώ οι οβίδες πέφτουν ανεξέλεγκτα σε αυλές σχολείων, βιομηχανικές μονάδες και δίπλα στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι των χωριών Λόφοι, Βεύη, Κέλλη και Μελίτης είναι υποχρεωμένοι να ζουν με τα τανκς, να υφίστανται κάθε είδους ταπεινώσεις, να αντιμετωπίζονται με ακραία αστυνομική βία όταν διαμαρτύρονται και να θεωρούνται «επικίνδυνος εσωτερικός εχθρός». Το επίσημο ελληνικό κράτος συνεχίζει την μετεμφυλιακή πολιτική που θέλει τους κατοίκους αυτών των περιοχών, εξαιτίας των όποιων γλωσσικών και μειονοτικών ζητημάτων τίθενται, όσους πολίτες «μειωμένης εθνικής συνείδησης, πράκτορες των Σκοπίων», όπως αρέσκονται να λένε.

Η τρομοκράτηση των πολιτών και η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης στη γειτονική χώρα, της οποίας η εθνικιστική κυβέρνηση ενσωματώνει τα όποια μειονοτικά ζητήματα στη διπλωματική της φαρέτρα εν όψει των διαπραγματεύσεων για το «ΟΝΟΜΑ», οδήγησε τις ελληνικές κυβερνήσεις να μετατρέψουν ένα Πεδίο Βολής για ασκήσεις με τουφέκια (1961) σε ένα από τα μεγαλύτερα Νατοϊκά Πεδία Βολής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ιδίως από το 1997 και μετά!!!

Δεν ξέρουμε να τα τανκς εμπεδώνουν εθνική συνείδηση, αλλά σίγουρα τα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου που χρησιμοποιούν αυτά και τα κανόνια αντιαρματικού αγώνα των επιθετικών ελικοπτέρων φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εκτίναξη των θανάτων εξαιτίας του καρκίνου σε ποσοστό 95%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του νοσοκομείου Φλώρινας και του Θεαγενείου Θεσσαλονίκης.

Παρά τις υποσχέσεις των τοπικών βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το Πεδίο Βολής όχι μόνο δεν απομακρύνεται αλλά σύμφωνα με προεκλογική απόφαση επεκτείνεται. Με νέο έγγραφο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΣ, Ταμείο Εθνικής Άμυνας, Φ.913.3/50/1/3416,1.9.2009) ανακοινώνεται η εκ νέου «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ». Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του τότε υφυπουργού Ι.Πλακιωτάκη(1/9/2009).

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη, όσο και του νύν Ευ.Βενιζέλου, αλλά και του αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου, αξιωματικού που προέρχεται από το όπλο των Τεθωρακισμένων. Οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπλέκουν με επικίνδυνο τρόπο τους κατοίκους των εν λόγω χωριών στα διπλωματικά παζάρια με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ενώ για μια ακόμη φορά το Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων μπαίνει πάνω από την ζωή των πολιτών. Συχνά, το θέσφατο της Πολεμικής Ετοιμότητας «δικαιολογεί» κάθε κυβερνητική και στρατιωτική αυθαιρεσία, κάθε επικίνδυνη πολιτική επιλογή, αποκαλύπτοντας συνάμα ότι ο ελληνικός στρατός είναι ένα επικίνδυνο βάρος για την κοινωνία μας, που εν πολλοίς εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολεμικών βιομηχανιών και του βρώμικου κυκλώματος των πολεμικών προμηθειών, αλλά και την εξυπηρέτηση

Των όποιων ιμπεριαλιστικών βλέψεων του αστικού κατεστημένου.

Η Ελλάδα Ηγεμονική Δύναμη στα Βαλκάνια, με ένα Στρατό Φόβητρο στέλνει το λογαριασμό στο λαό μας που καλείται να πληρώσει σε χρήμα και αίμα.

Άμεσος στόχος το κλείσιμο όλων των Πεδίων Βολής που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου