Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΔΩ ΚΑΤΕΧOΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ!



ΕΔΩ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ!

Το μήνυμα αυτό, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε θυμηδία, απηχεί με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο της Αθήνας από την Πέμπτη 03/12/09. «Σε κάθε γωνία υπάρχει αστυνομία, Χούντα δεν υπάρχει μόνο στην Τουρκία» φωνάζουν οι διαδηλωτές στις πορείες, αλλά ο φόβος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας μπροστά στις μνήμες της εξέγερσης του Δεκέμβρη και στους νέους Δεκέμβρηδες γέμισε την Αθήνα ΜΑΤ, ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΟΠΚΕ πάσης φύσης κορδωμένους, χοντροκομμένους πραιτοριανούς.

Οι δύο κόσμοι στέκονται ο ένας απέναντι στο άλλο: ο κόσμος τους πλούτου, με τις off shore και τις βίλες, οι μαφιόζοι του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Ε.Ε, της SIEMENS, των προμηθειών από τα όπλα, του Χρηματιστηρίου, αυτοί που έφαγαν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, έχουν εγκαταστήσει παντού αιμοβόρους χακί-μπλε-μαύρους αστυνομικούς, που κόβουν φάτσες, καταπατούν το Άσυλο, επιδεικνύοντας την επικίνδυνη, εν δυνάμει δολοφονική, δοτή τους εξουσία.

Επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα, ατελείωτη λιτότητας, προϋπολογισμό πείνας, φόρους, μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς, ακρίβεια, πάγωμα προσλήψεων.

Απέναντι τους η νεολαία της ελπίδας και του χαμόγελου, οι Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι. Που μετρούμε κάθε μήνα 150000 νέους ανέργους. Που ανεξάρτητα πόσα πτυχία έχουμε, δε θα βρούμε δουλειά ποτέ ή θα μας νοικιάσουν για μια εργασία χωρίς ένσημο και δικαιώματα. Αφού περνούμε από το σχολείο της λοβοτομής και της παπαγαλίας, μέσα σε διπλοβάρδιες και ατελείωτα φροντιστήρια. Για να μας πετάξουν γέρους σε μια ουρά του ΙΚΑ, μόνους, θεωρώντας μας βάρος….

ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΜΑΣ ζωγραφίζει ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ

Είμαστε μια γενιά που δεν σκύβει το κεφάλι. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και διευθυντές μας στέλνουν εκδρομές, κλείνουν τα σχολεία με πρόφαση τη γρίπη, για να μην κατεβούμε στις πορείες. Απάντηση μας: σε 400 σχολεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης κάνουμε κατάληψη γιατί έτσι εμείς ΤΙΜΟΥΜΕ το ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΜΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Πρυτάνεις, Χρυσοχοϊδης και Γ.Παπανδρέου προσπάθησαν να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. Απάντηση μας: 50 Πανεπιστημιακές Σχολές είναι σε Κατάληψη.

ΝΟΜΙΚΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΑΣΟΕΕ είναι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Από κοντά εργατικά σωματεία και σχήματα, κινήσεις πόλης και χιλιάδες ανεξάρτητοι αγωνιστές που δίνουν και θα δώσουν παρόν στις κινητοποιήσεις της Κυριακής 6/12/09 (συγκέντρωση 13:00 μ.μ. στα Προπύλαια) και στην Πανεκπαιδευτική πορεία τη Δευτέρα 7/12/09. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θέλουμε να είναι η Ανοικτή Σχολή της Νομικής με Πολιτικές διεργασίες και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις. Η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, οι αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Μπλοκάρισαν την κατάλυση του Ασύλου. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις συνιστώσες του κινήματος να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα των πολιτικών πρωτοβουλιών:

  • Παρασκευή 04/12/09, 7:00 μ.μ Προβολή βίντεο και ανοικτή συζήτηση για την Εξέγερση του Δεκέμβρη.
  • Σαββάτο 05/12/09, 7:00 μ.μ. Ανοικτή Συζήτηση για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς και την απάντηση του κόσμου της εργασίας. Έχουν καλεστεί εργαζόμενοι από την ΠΕΚΟΠ-ΣΕΦ-Κατάληψη Λυρικής-Καταλήψη ΕΣΥΕΑ-Συμβασιούχοι ΕΡΤ-Σωματείο ΤΙΜ-Νέα Βάρδια.
  • Κυριακή 06/12/09, μετά το μεγάλο συλλαλητήριο καλούμε σε ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ όλο τον κόσμο του κινήματος, μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενους-ανέργους-μετανάστες, συλλογικότητες για να καθορίσουμε το πολιτικό περιεχόμενο και να συντονίσουμε τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες κάνοντας πράξη το σύνθημα

«ΕΤΟΥΤΟΣ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ»

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του διαχειριστή του blog να σβήνει όσα σχόλια είναι υβριστικά και απαξιωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή